Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cousin333

addikt

válasz EQMontoya #904 üzenetére

Ez egy nem triviális kérdés, hiszen mindenkinek mások az előismeretei, képességei és gondolkodásmenete, de szerintem a Think Python (PDF) egy ilyen kezdő-barát könyv, mert érhetően, egyszerű szavakkal, tömören elmagyarázza a programozás alapjait is. Egyébként ebből a szempontból a Swinnen könyv is ajánlható, sőt, összehasonlítva meglepően sok az egyezés a két forrás között...

Ami nekem a Swinnen könyvben nem tetszik - és amit már többször is jeleztem -, hogy elavult: 2005-ben adták ki, ami a Python 2.4 ideje... a 3-ast nem említi, hiszen az akkor még nem is létezett. Sok minden most is érvényes, más dolgok viszont megváltoztak, kibővültek azóta, akár az alap dolgokat tekintve is. Csak néhány példa:
    - print: statement vs függvény
    - egész osztás
    - xrange vs range (izip vs zip... stb)
    - sztring vs byte

Szerintem ha valaki most ismerkedik vele, az egyből a 3-assal kezdjen és ne tanulja meg feleslegesen (es adott esetben hibásan) a 2-est, csak majd jóval később, ha szüksége lesz rá (ha szüksége lesz rá).

Hozzáteszem: magyar nyelven még mindig nem nagyon van alternatívája a Swinner könyvnek.

Új hozzászólás Aktív témák