Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cousin333
    addikt

Sziasztok, nemrég elkezdtem én is Pythont tanulni, ma már kb bármi állást nézek, mindenhova odaírják, hogy programozási ismeretek előny.
    Szóval elkezdtem egy kurzust courseran, ami tök jól megy, egy netes keretrendszert (codeskulptor) használunk.
    Namármost.
    Letöltöttem egy anaconda package nevű cuccot, amiben van egy Spyder nevű IDE.
    Valaki le tudná írni, hogy egyáltalán miért van egy külön python nevű parancssor, egy anaconda nevű valami, meg egy Spyder nevű akármi? Melyiknek pontosan mi a neve, és mire valóak egész konkrétan?
    Ha valami linket vagy könyvet tudtok ajánlani azt is megköszönöm. De ez hogy keretrendszer, meg interpreter, IDE stb, számomra tiszta homály, a codeskulptor tényleg hülyebiztos és faék egyszerű, szóval kezdéshez ideális. De szeretnék később komolyabban is foglalkozni vele, mert marhalusta vagyok.
    Előre is köszönöm a segítséget!

Ez egy kicsit pongyola lesz, de talán segít...

Python:
    - Python futtatókörnyezet
    - része az IDLE nevezetű parancssoros Python interpeter
    - ez A hivatalos Python telepítés, lásd itt
    - vannak benne továbbá gyári modulok különböző feladatokra
    - Linuxos analógiával élve ez a kernel

Spyder IDE:
    - egy népszerű, nyilt forráskódú fejlesztői környezet
    - ez önmagában kevés, csak kód szerkesztésre van, magát a kódot a Python futtatókörnyezet hajtja végre
    - külsős emberkék fejlesztik
    - sokkal összetettebb és komolyabb, mint a "gyári" IDLE
    - kódszerkesztő, súgó, aktuális változók listája
    - párhuzamosan futtatható, független interpreter környezetek külön füleken (mint sok IDLE egymás mellett)
    - más példák 3rd party IDE-re: PyCharm vagy Ninja IDE

Anaconda:
    - egy Python fejlesztői csomag
    - ez konkrétan kereskedelmi, aminek ingyenes változata is van
    - benne van a Python "alapcsomag", a Spyder IDE (a fejlesztéshez) és egyéb, külsősök által fejlesztett hasznos modulok (pl. Numpy)
    - más példák: WinPython (ingyenes) vagy Canopy (kereskedelmi)
    - Linuxos analógiával ezek a disztribúciók (Ubuntu, Mint, Debian...)

A Codeskulptor tulajdonképpen olyan, mint pl. a Spyder, csak a kódot, amit a webes felületen beírsz egy szerveren lévő Python interpreter futtatja le, nem a saját géped.

Könyvből jó sok féle van, különösen, ha beszélni angol:
    Byte of Python
    Think Python
    Dive Into Python
    ...

Új hozzászólás Aktív témák