Hirdetés
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- Kis tárcsa kerül a nagy mellé a kameratelefonon
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Raspberry Pi-n használok egy AD átalakítót, és az eddig Píthon kódomat most megpróbáltam kicsit úgy átalakítani - a jobb átláthatóság érdekében - hogy minden változó csak a szükséges függvényben legyen érvényes.
Illetve a hardverhez kapcsoló adat (jelen esetben pl. a csatornáknak a címe) is csak az adott hardver-kezelő függvényben legyen megadva.
Viszont így eléggé "körülményes" lett a kód végére:
Main függvény releváns részei:I2C_address = 0x48ADCCh0_sum_1s = ADCCh0_sum_1s + adc_measure("A0")ADCCh1_sum_1s = ADCCh1_sum_1s + adc_measure("A1")ADCCh2_sum_1s = ADCCh2_sum_1s + adc_measure("A2")ADCCh3_sum_1s = ADCCh3_sum_1s + adc_measure("A3")
És a két releváns függvényem:def adc_measure(channel_name):global I2C_addresschannel = get_channel_from_name(channel_name)try:bus.write_byte(I2C_address,channel)except IOError:passtry:adc_dummyread = bus.read_byte(I2C_address)except IOError:passtime.sleep(0.001)try:adc_value = bus.read_byte(I2C_address)except IOError:pass# print("ADC readed value on Channel Name",channel_name, "(Hexa-ID: ", hex(channel),"): ",adc_value)# print('------')time.sleep(0.001)return adc_valuedef get_channel_from_name(channel_name):A0 = 0x40A1 = 0x41A2 = 0x42A3 = 0x43if channel_name == "A0":channel = A0if channel_name == "A1":channel = A1if channel_name == "A2":channel = A2if channel_name == "A3":channel = A3# print("Non-converted channel name: ",channel)return channel
A kikommentezett print-eket csak debug célra használtam.A "névkonvertáló" függvényt hogyan tudnám elhagyni ?
(Ha viszont direkt feltétel, hogy nem akarom a main-ben megadni az A0, A1, A2, A3 -at.)
Mert én hiába kerestem, nem találtam olyan függvényt, amivel ezt a funkciót egyszerűbben végre tudnám hajtani. Hogyan lehetne kiváltani az " = A0" ... " = A3" értékadó sorokat ?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automata kávégépek
- Milyen videókártyát?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új HP 17 FHD IPS AMD Ryzen5 7520U 4.3Ghz 8GB DDR5 256GB SSD AMD Radeon 610M Graphics Win11 Garancia
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest