Új hozzászólás Aktív témák

• Csontikka

aktív tag

Sziasztok

szeretnék tanácsot kérni.

Raspberry-re fejlesztek jelenleg egy kis pythonban írt programot,
    Kezdetben Notepad++-ban szerkesztettem samba megosztáson keresztül a kütyüre mentve a kódot, majd futtattam / debugoltam bash-ből.

Próbáltam Visual Studio-val (2017) összelőni, sikerült is hogy ptvsd-vel tudjam távolról debugolni a kódot, de körülményesnek találtam. Ráadásuk a VS nálam nagyon szenved a python kódtól (python addon telepítve természetesen). Van hogy nem frissülnek az Error-ok, a környezet azt írja hibás a kód itt ott amott (vagy épp ha olyan kedve van mindenhol), majd kilép belép jólesz 2 sorig, stb.

Próbáltam azt is hogy a VS-ben virtuális környezet alatt futtatom a programot, ezzel meg az a gondom, hogy nyilván ott nem elérhetőek az raspberry-hez kapcsolódó eszközök (relé, érzékelők, stb), vagyis nem tudom teljes értékűen debugolni. (ja és természetesen az előbb leírt jelenség itt is ugyanúgy jelen van)

Ha létezik, olyan fejlesztői környezetet keresnék amivel nem kell a kódot ide oda másolgatni, közvetlenül tudom futtatni / debugolni az eszközön és remek lenne ha még IntelliSense is lenne benne.

Előre is köszönöm a segítséget,
    Üdv,
    Csontikka

Új hozzászólás Aktív témák