- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Búcsúkönnyek a Galaxy S21 utolsó fellépésén
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
cadtamas
üzenetére
+ (#1015) cousin333 + (#1018) justmemory:
Programoztam (tanultam) már C-ben és javaban csak régen volt hogy utoljára kódot írtam.
Angol persze lesz fejlesztve, de munka mellett nem fér bele minden, most ezt sürgősebb.
Szóval, magyar forrás kell nekem, tananyag szempontjából, ami elég jól felépített, jól magyaráz hogy akár aki első programnyelvként fog bele az is megértse.
Summerfield Python 3 könyvét már nem kapni sehol de le tudtam tölteni egy helyröl bescannelt változatban, azzal haladok szép lassan. Nem rossz. De nekem sem fekszik csak könyvből tanulni, így elég száraz, unalmas.
Szerencsére rátaláltam a pythonidomár YT csatornára, ez tetszik, nagyon szájbarágós, jól magyaráz és magyarul van!
cousin333:
Eddig az IDLE-t használtam, de kezd zavaró lenni hogy nem látom meddig tart egy ciklus és nincs sorszámozás. Kellene valami fejlettebb IDE. Láttam hogy te korábban írtál a lehetőségekröl. Nekem olyanra van szükségem, ami elérhető ingyenesen windowsra és linuxra is. Ugyanis, most windows-on bele akarok tanulni a python 3-ba és ha már tudom értelmezni a hőmérséklet mérős mintakódokat pl. githubon, akkor a raspberry pi2-re telepített rapsbyan-on belül irnám meg a hőmérséket figyelős progit ami magán a pi-n futna. A spyder IDE-vel szemezgetek. A rapsbianban van python 3 is (igaz még nem néztem melyik verzió pontosan), és ha jól láttam fel lehet rá rakni a spydert.
Ha írok egy kódot ami .py kiterjesztésű fájl lesz, és benne van ez első sornak:
#! /usr/bin/env python3
akkor futtatható lesz minden gond nélkül rapsbian rendszeren is?Valamint, segítenél abban hogy jó választás-e ez a spyder? Valóban ugyanúgy tudom használni linux alapú rendszeren mint windows-on?
Hogyan kell feltelepíteni? Találtam külön is, meg csomagban is (azt hiszem anaconda néven), nem tudom nekem melyik kell, melyiket érdemesebb felraknom.
(Konfigom az adatlapomon, rendszer Win 8.1 Prof X64, python.org-ról python 3.6.1 x64 telepítve.)
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- reMarkable - paper tablet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Battlefield 6
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Sapphire Trixx
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Formula-1
- További aktív témák...
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga GEN 9/14"WUXGA /2-in-1/Ultra 7/165U vPro/32GB/512GBB SSD/ÚJ/GARANCIA
- www.olcsogamerpc.hu - V055 - DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V051 - DDR4 - INTEL i5-12400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V018- DDR4 - INTEL i5-10400F - 16GB RAM - RTX 3060 12GB - 1TB SSD- HITELRE IS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Asus Vivobook S16 Flip 2in1 WUXGA X360 Touch i9-13900H 14mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Garancia
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512 /// Számla + Garancia
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest