- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Januárban csak az Apple tudott érdemben növekedni Kínában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
cadtamas
üzenetére
+ (#1015) cousin333 + (#1018) justmemory:
Programoztam (tanultam) már C-ben és javaban csak régen volt hogy utoljára kódot írtam.
Angol persze lesz fejlesztve, de munka mellett nem fér bele minden, most ezt sürgősebb.
Szóval, magyar forrás kell nekem, tananyag szempontjából, ami elég jól felépített, jól magyaráz hogy akár aki első programnyelvként fog bele az is megértse.
Summerfield Python 3 könyvét már nem kapni sehol de le tudtam tölteni egy helyröl bescannelt változatban, azzal haladok szép lassan. Nem rossz. De nekem sem fekszik csak könyvből tanulni, így elég száraz, unalmas.
Szerencsére rátaláltam a pythonidomár YT csatornára, ez tetszik, nagyon szájbarágós, jól magyaráz és magyarul van!
cousin333:
Eddig az IDLE-t használtam, de kezd zavaró lenni hogy nem látom meddig tart egy ciklus és nincs sorszámozás. Kellene valami fejlettebb IDE. Láttam hogy te korábban írtál a lehetőségekröl. Nekem olyanra van szükségem, ami elérhető ingyenesen windowsra és linuxra is. Ugyanis, most windows-on bele akarok tanulni a python 3-ba és ha már tudom értelmezni a hőmérséklet mérős mintakódokat pl. githubon, akkor a raspberry pi2-re telepített rapsbyan-on belül irnám meg a hőmérséket figyelős progit ami magán a pi-n futna. A spyder IDE-vel szemezgetek. A rapsbianban van python 3 is (igaz még nem néztem melyik verzió pontosan), és ha jól láttam fel lehet rá rakni a spydert.
Ha írok egy kódot ami .py kiterjesztésű fájl lesz, és benne van ez első sornak:
#! /usr/bin/env python3
akkor futtatható lesz minden gond nélkül rapsbian rendszeren is?Valamint, segítenél abban hogy jó választás-e ez a spyder? Valóban ugyanúgy tudom használni linux alapú rendszeren mint windows-on?
Hogyan kell feltelepíteni? Találtam külön is, meg csomagban is (azt hiszem anaconda néven), nem tudom nekem melyik kell, melyiket érdemesebb felraknom.
(Konfigom az adatlapomon, rendszer Win 8.1 Prof X64, python.org-ról python 3.6.1 x64 telepítve.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Bitcoin topic
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Iqos cigaretta
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , i3 13100F , RTX 2060 Super , 16GB RAM , 512GB NVME
- Sapphire Radeon RX Vega 56 8 GB PCI-E Videokártya
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gigabyte B560M DS3H V2 alaplap, i5-10400 CPU, 256 GB M.2 SSD, Windows 11
- Újszerű MSI RAIDER GE66 12UH 15.6QHD IPS 240Hz i7-12700H 32GB DDR5 RAM 1TB NVME SSD RTX 3080 175w
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG Seasonic 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs