Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
cadtamas
üzenetére
+ (#1015) cousin333 + (#1018) justmemory:
Programoztam (tanultam) már C-ben és javaban csak régen volt hogy utoljára kódot írtam.
Angol persze lesz fejlesztve, de munka mellett nem fér bele minden, most ezt sürgősebb.
Szóval, magyar forrás kell nekem, tananyag szempontjából, ami elég jól felépített, jól magyaráz hogy akár aki első programnyelvként fog bele az is megértse.
Summerfield Python 3 könyvét már nem kapni sehol de le tudtam tölteni egy helyröl bescannelt változatban, azzal haladok szép lassan. Nem rossz. De nekem sem fekszik csak könyvből tanulni, így elég száraz, unalmas.
Szerencsére rátaláltam a pythonidomár YT csatornára, ez tetszik, nagyon szájbarágós, jól magyaráz és magyarul van!
cousin333:
Eddig az IDLE-t használtam, de kezd zavaró lenni hogy nem látom meddig tart egy ciklus és nincs sorszámozás. Kellene valami fejlettebb IDE. Láttam hogy te korábban írtál a lehetőségekröl. Nekem olyanra van szükségem, ami elérhető ingyenesen windowsra és linuxra is. Ugyanis, most windows-on bele akarok tanulni a python 3-ba és ha már tudom értelmezni a hőmérséklet mérős mintakódokat pl. githubon, akkor a raspberry pi2-re telepített rapsbyan-on belül irnám meg a hőmérséket figyelős progit ami magán a pi-n futna. A spyder IDE-vel szemezgetek. A rapsbianban van python 3 is (igaz még nem néztem melyik verzió pontosan), és ha jól láttam fel lehet rá rakni a spydert.
Ha írok egy kódot ami .py kiterjesztésű fájl lesz, és benne van ez első sornak:
#! /usr/bin/env python3
akkor futtatható lesz minden gond nélkül rapsbian rendszeren is?Valamint, segítenél abban hogy jó választás-e ez a spyder? Valóban ugyanúgy tudom használni linux alapú rendszeren mint windows-on?
Hogyan kell feltelepíteni? Találtam külön is, meg csomagban is (azt hiszem anaconda néven), nem tudom nekem melyik kell, melyiket érdemesebb felraknom.
(Konfigom az adatlapomon, rendszer Win 8.1 Prof X64, python.org-ról python 3.6.1 x64 telepítve.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Crimson Desert
- Filmvilág
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Le Mans Ultimate
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest