- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Yeti910331 #128 üzenetére
Milyen 2 féle beállításról beszélsz?
ePSXe-ben lehet választani vagy 10 féle grafikai plugint (külön feltehetők). A komolyabbaknak van vagy 20 külön állítgatható opciója. Pete D3D vagy OpenGL pluginjait ajánlom. Mindkettőben van Frame limit a beállításoknál, csak be kell kapcsolni.
Zene: Eredeti CD-t/teljes CD imaget használsz? Remélem nem csak leszedtél valami 50megás gagyi RIP-et a netről. Abból ugyanis ki van szedve a hang. (Arról nem is beszélve, hogy illegális, tehát a fórumon nem fogsz segítséget kapni ezzel kapcsolatban.)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Yeti910331 #124 üzenetére
ePSXe-vel meg melyik játék nem ment?
Én még nem láttam olyan PS1 játékot ami ne ment volna vele. Csak az a baja, hogy majd minden játékhoz a beállításokat kell turkálni, hogy tényleg jó legyen, mert mindegyiknél más beállítás a nyerő.
FPS limit beállítás van magában az ePSXe-ben is, tehát fölösleges volt leterhelni a procit, hogy lassabban menjen a játék.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Én már játszogattam a Disgaeaval. Sebesség jó volt, és elég stabil is volt.
Van még egy pár hasonló.
A komolyabb grafikájú játékok közül az FFX-re nagyon gyúrnak a fejlesztők, tehát már az is játszható kategória egy tápos géppel. Én a Grandia III-t néztem. Az én gépem kevés volt hozzá, de azért vagy 5-10 percig elvoltam vele.
Tehát már lehet próbálkozni. Csak az a kérdés melyik játékkal. -
L3zl13
nagyúr
Persze. Mindenki portolja magának a játékot PC-re.
Szerezd már meg nekem légyszives a PS2 játékok forrását.
Ha meg olyan egyszerű volna visszafejteni a forrást a végleges progiból, akkor nem volna instabil az emu sem.
Még ha nem volna teljesen egyértelmű, hogy nem minden ember tud játékfejlesztői szinten programozni, akkor is kb ugyanolyan nehézségekbe ütközik egy játék portolása hivatalos (Sony/Játék fejlesztő cég...) support nélkül, mint az emu megírása. -
L3zl13
nagyúr
Ha valakit érdekel, megjelent a PCSX2 emulátor 0.9-es verziója.
Amit tud:
Sok játékkal ''ingame'' szintig eljut. Azaz túljut a játékmenün, és valamilyen szinten elindul a játék. Esetleg egy fokig már játszható is. De végigvinni azért nem lehet.
Pár játéknál a játszható szintet eléri, azaz többé-kevésbé stabilan fut a játék.
Hardveres gyorsítás, azaz a korábbi verziókhoz képest jelentős sebességnövekedés érhető el.
A program oldalán [link] illetve az ngemun [link] nagyon látványos képek és videók láthatók a Final Fantasy X, X-2, XIIés a Grandia 3-ból, valamint más járékokból is.
Tehát tökéletes kompatibilitást még itt se várjon az ember (ahhoz szerintem szükség lesz még 1-2 további verzióra), de akit érdekel talán érdemes kipróbálni. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Forest_roby #107 üzenetére
Ezt olvastad? Bővebben: link
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Forest_roby #105 üzenetére
Meddig jutottál vele?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Basmacskin #98 üzenetére
Hát ezt nem tudom. Amikor én jobban elkezdtem vele foglalkozni, az ePSXe már 1.5-nél járt, és a pcsx már inaktív volt.
Akkor egyértelmű volt az előny az epsxe javára.
Azt én is sajnálom, hogy az epsxe készítői nem indítottak PS2 emulátor projectet. (Legalábbis én nem tudok róla.) -
L3zl13
nagyúr
pcsx2.net
Minimális gépigény (idézet a hivatalos fórumból):
''What are the system requirements
A AMD128 7800+, nVidia GeForce 14,800 GT, 4TB DDR6000 RAM. Seriously though, until the program is finished, no one really knows. Though we recommend a system supporting SSE2 (AMD64's or Pentium 4 (newer versions)). Pixel Shader 2.0 or higher (nVidia GeForce 6### or latest ATi cards). Around 512-1024 MB of RAM.''
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #92 üzenetére
Nem tudom a tesztelők milyen konfigon futtatják a játékokat. SSE2 azt hiszem mindenképp kell. Az SSE nélküli változat jelentősen lassabb, bár stabilabb ha igaz. (Nekem Athlon XP-m van szóval nincs SSE2.
)
Ha megnézed a screensotokat, akkor soknál az FPS nagyon alacsony, de a proci terhelés sem magas. Gondolom szándékosan le van véve a sebesség.
Gondolom a fejlesztők egyenlőre mindent a kompatibilitásba ölnek. A sebességre csak utánna gyúrnak rá.
A 0.9-et már tesztelik a béta teszterek, ha ott is lesz olyan mértékű javulás, mint a 0.8-nál, akkor már érdekes lesz. A jelenlegi szinten szvsz egy erős géppel már lehet próbálkozni, de komolyan játszani még nem magyon.
Programozók azért nem foglalkoznak többen a témával, mert oénzük úgysem lesz belőle. Az a pár kereskedelmi emulátort ami volt PS1-re a Sony kinyírta amint használhatóvá váltak. Szabadidőben fejlesztgetés meg nyilván nem megy olyan jól, mint, ha valaki minden idejét bele tudja fektetni... -
L3zl13
nagyúr
válasz
Darth_Revan #90 üzenetére
Tényleges játékra igen. Bár a 0.8-as verzióval sokat javult a kompatibilitás, még nem lehet azt mondani, hogy bármelyik játékkal is lehetne normálisan játszani.
Most jött ki 0.8.1 verzió egyébként pár bugfixxel.
A következő nagyobb release szvsz már érdekesebb lesz a játszani vágyóknak is, ha hasonló javulás lesz, mint most a 0.8-nál. -
-
L3zl13
nagyúr
Nincs még használható PS2 emulátor sajnos.
A jobbakon talán már eljutsz a kezdő menüig. Némelyik játék pedig valamilyen szinten futtatható is, de tudtommal még egyik sem tud egyetlen játékot sem végigjátszani.
PCSX2-ből a legutolsó verzió márciusi. Remélem nem halt meg a project. Szvsz még egy-két év ha minden jól megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Filmvilág
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MÁV topic
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest