Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bexxter

tag

Sziasztok!

Egy kósza keresésben találtam a topicra, már pár nappal a proxmoxxal való ismerkedés után. A linux is csak alap user szinten megy 17 éve, az utóbbi 4-ben meg sehogy.. szóval gondoltam ugrok egy merészet és csinálok a cégen belül egy kis privát felhőt meg egyéb dolgot.

Az alany egy HP DL360 gen8, 2x e5-2679v2, 4x1,2TB hdd-vel, 256gb rammal.
    Ezen kéne futnia 3db win 10 VM-nek és pár servernek, pl belső web, nextcloud és hasonlóak.
    Illetve van egy kistesó is, az csak 2x e5-2650v2, 2x600gb és 96gb ram.
    Ez utóbbi lenne a "tanuló" gép, a másik meg a stabillá tett rendszer élesben.

Rengeteg hasznos infót kaptam már csak a teljes topic végigolvasásával és az összefoglalóval :R

Egy viszonylag hamar megoldandó kérdés lesz, hogyan menedzseljem a wan/lan/vlan -t.

Nehezíti a sztorit, hogy 2 telephely van. A második vpn-en keresztül használja majd az 1 telepen lévő egyik win10 VM-et. Ennek (meg a 2 másik win10) VMnek ki kéne mennie a wanon, viszont semmi mást sem szeretnék kiengedni a serverről, csak 1 külön DVR-t + a wifis eszközöket (kollégák és saját telefon).
    Az 1. telepen adott egy asus tuf-ax6000 router telekom optikán+2db 24 -es switch.
    A serverben 1 ilo admin + 4 port van a nic-en, a proxmox ebből egyet lát. :F legalábbis nem látok módot a passthrura.

Új hozzászólás Aktív témák