- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
Rover623
félisten
További projektoros kérdéseket a gyűjtőtopicba lehet feltenni...
Megtaláljátok itt:[link] -
^Bundi^
őstag
szerinted én honnan szedtem az infoim?.;)
ha butuska akkor világosíts fel miért..várom
mod : amúgy ki van 1 állítva a polus center média marktjába..és állíthatom tűéles a képe..kb mintha 1 plazma TV -t nézne az ember..csak kicsit nagyobb
mindenkinek csak ajánlani tudom
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
najo hát akkor leírom véleményem aztán aki esetleg akar venni az elolvassa.;)
igaz még soká fogom megvenni, mert hamarosan költözünk és az új labásba kell
ilyen árért hasonlót nem kapni
igaz LCD panel tehát csirkerács effektnek fennt kéne állnia, de ez nincs (elvileg) a pana egyik saját technológiája miatt
kontrasztarnya 5500:1 hez és nem 5000:1 hez ami már elég
max 5m képátló kisebb mint a normi (7.6m) projektoroknál, de én lemértem itthon és lakásba bőven elég(4.35*2.45)
1280*720as és 1980*1080 as HDTV felbontás -t támogat bementekből minden van rajta ami csak kellhet
mindezt új induló áron (oktoberi a cucc) bruttó 439K ért meg lehet kapni..sztem ilyen árban nem találni jobat..de még drágábban is csak aza 2 millás sony cucc veri
azt mondjuk már nem überli semmi;)(egyelőre...asszem..)
-
^Bundi^
őstag
asszem találtam 1 egész jo cuccot egész olcsón...csak hülyén néz ki azon túl meg mindent ver
[link] -
^Bundi^
őstag
ÁPP..hát senkisem akar házimozit otthonába?
-
^Bundi^
őstag
ÁPP
-
^Bundi^
őstag
naszóval én az LCD projektorokat leírtam mostantól LCOS vagy más ami ezt a tehcnikát használja technológiával készült projektorok érdekelnek (persze lehet másról is beszélni, de most igen sokat olvastam utána, és messze az LCOS és egyéb fajtái a legjobbak(u.a. csak más cég más néven nevezi..)
-
^Bundi^
őstag
ahh..asszem megvan amit kerestem..csak még pénzt kell keresni.;)
nembaj.nemrég olvastam 1 cikket amiben állították, hogy az LCOS technológia csak 500:1-800:1 hez kontrasztot tud bár a legújab fejlesztések alapján a sonynak van 1 3000:1hez kontrasztú ami viszont 6milla
namost ez most kiadásakor csak 2..akkor 1 év múlva lehet fél lesz és akkor meveszem..annyit szánok 1 ilyenre..én beleszerettem:$
Bővebben: link -
^Bundi^
őstag
azt szerencsére tudom, hogy mi mire jo, csak projektor még sosem volt a kezeim közt...
TFT nél is a 700:1 az minimum, de ugye pl plazmaTV nél meg 10000:1 hez ami a jobbfajta szóval igen nagyok a különbségek
800*600 tényleg nem elég 1280as felbontás híve vagyok
úgynéztem azok a projektorok amiket én nézegettem kb 7-8m es képátlót tudnak
egy ilyen CRT mennyivel drágább/macerássabb mint 1 sima?..mert láttam jóval nagyobb élettartam joval nagyobb kontrasztarány..
mi a hibája?? -
dabadab
titán
''kontraszt:lehetőleg minnél nagyobb legyen, ez ugye a képpontok ''elmosódottságának'' értékét jelöli''
Ize, nem. A kontraszt a feher es a fekete kozotti kulonbseget jeloli, azt, hogy a feher hanyszor vilagosabb, mint a fekete (mivel a fekete egyetlen kijelzon sem igazan fekete, hanem max sotetszurke). -
Spirit
őstag
Régebben volt 3 projektorom, meg egy pár átfutott már a kezem alatt.Nem értek igazán hozzá,csak tapasztalatom van.
A fényerő: nagyjából 500 AnsiLumentől élvezhető minőséget kapsz mondjuk 3 méteres képátlóval, tök sötétben. Volt nálam 1200-as Philips..annyi volt a különbség,hogy nappal is látható volt, éjszaka nem sokkal lett világosabb(a fehér nem lett fehérebb
kontraszt:lehetőleg minnél nagyobb legyen, ez ugye a képpontok ''elmosódottságának'' értékét jelöli.A 3-4 százas érték MINIMUM KÖTELEZŐ, alatta olyan,mintha ha hunyorítva néznéd.Talán a legfontosabb.(felbontás után)
A felbontás: Sokan mondják,hogy elég a 800*600..DE NEM....ha natív 1024-est veszel, SOKKAL jobban jársz,mintha ha nagyobb kontraszttal.306cm-ben vetítettem ki egy filmet 640*480-ban.Hogy mozi élményt érjek el, kb 3-4 méterre ültem tőle, de látszottak a pixelek.Poénra megmértem, és 8mm volt egyetlen ''képnégyzet''(nem ''pont'')
Amire voksolok, ha otthonra kell a gép:
Nézd ki a legolcsóbb CRT projektort, és vedd meg, garantáltan nem fogsz csalódni.
kontrasztarányuk nagyjából 15000:1-hez, fényerejük csövenként 700-800 Ansi(x3), a csövek élettartama nagyjából 30000-35000 óra.Általában 15000 óráig garanciálisak.A csövek cseréje kb 100-150e ft Másik nagy előnye, hogy ebből kifolyólag, akár tv-nek is használhatod mindenapra,150cm-ben nézed a híradót, ha filmezel, felviszed 5 méterbe.(napi 5 óra használat mellett kihúz 15-20 évet)
Óriási hátránya, hogy mozdíthatatlan, mert van vagy 40-50kg egy átlag otthoni gép, de láttam már 200kg-osat is.A másik,hogy a 3 csövet tökéletes fedésbe kell hozod,különben valamelyik szín el fog tolódni.Ergo, még szobán belül is behatárolt az elhelyezés,mert ha átpakolod, 2 napig állítgatod
Ha valaki nem ismerné őket, itt van egy két kép egy ilyen csodáról:
Egy régebbi típus, ez kb 150k most használtan:
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
ÁPP
-
^Bundi^
őstag
nahh vki aki ért hozzá segítsen ki jotanácsaival :'(
-
^Bundi^
őstag
hát 4000 óra ha minden nap megnézel rajta 1 filmet akkor az kb 2 óra ergo kb 2000 nap ami úgy 6 év...az már elég tisztességes idő nemde?
a híradót megnézni van normál TV is arra elég 1 kis szobába sima (monitor meg van 1 72cm -s ami most a nagy TV...)..szóval úgy gondoltam a szobákba lenne normál TV csak a nagyszobába (moziszobának kinevezett)...sztem így megérné nemde??
szóval kérnék még mindíg tanácsokat
kinéztem minnyá mondom milyet mennyiért
InFocus ScreenPlay 5000 projektor leírás
3 x 0,7'''' wide high temperature poli-Si MLA TFT LCD, valós 16:9 (1280x720)
1100 ANSI Lumen, 1200 : 1 kontraszt, zoom optika
150 W UHP lámpa, 2000 üzemóra, 34 dB zaj
függőleges / vízszintes digitális trapézkép korrekció
PAL, SECAM, NTSC, EDTV, HDTV (1080i, 1035i, 720p, 480p 576p) video kompatibilitás
Kompozit RCA, S-videó, komponens RCA, sztereó jack, DVI (M1) számítógép bemenetek
mini-jack 1-12 V trigger kimenő jel vetítővászon vezérléshez
3,4 kg tömeg, 2 év garancia
380 netto; -
supercow
őstag
Egyszer én is akartam venni de meggondoltam magam.
Megnéztem, pl. egy HP projektor 200k, hozzá egy lámpa 160k volt. Akkor inkább veszek egy nagyobb LCD tv-t és kész. Egy izzó élettartama átlagosan 2000-4000 óra, ennek az utolsó harmadában már észrevehetően csökken a fényerő.
Normál tévézéshez ezért szerintem nem ''éri meg'' projektort használni, órára lebontva túl sokba kerül a dolog. Kizárólag filmezéshez meg burzsoá. A normál (crt, lcd, plazma) tv-re is lehet kötni a lejátszót, sz.gépet, konzolt stb.
Persze ha belefér akkor miért ne -
^Bundi^
őstag
kár, hogy senkit nem érdekel ez a topic, pedig én is pont ezen gondolkodtam.hogy jobban megéri 1 projektor -t venni mint 1 nagy TV -t
félmilla környékén nézegettem projektorokat annyiért (kb 600 bruttó) láttam már nagyon tuti 127cm -s plazmaTv -t, dehát ha kivetítem az egész falamra (értsd 44'' helyett 300'') az azrt mégsem u.a.
szóval mi a fontos??
láttam mindenféle dolgokat 1000:1 hez kontraszt gondolom a minimum ami megkövetelhető és 1000 ansi Lumen, de ha tévedek javítsatok ki
egyéb infok jöhetnek mindenkitl vagy ha tudtok olyat ami jo ajánlani
meg minden egyéb -
m3ss
veterán
gondolkozom egy projektor vasarlason, ezzel kapcsolatban kellene segitseg, nem naon ertek hozza..
DLP vagy LCD? lumen? kontraszt? mi a fontos HAZIMOZIHOZ?
olcso kategoriat szemeltem ki, 200e netto kornyeke
elsore kiszemelt aldozatok:
Philips Astaire 800 ansi lumen, 400:1 kontraszt, 16:9, 6000h!!!
Canon LV S3: 1200 lumen, 300:1
Toshiba ET-1
HP VP6111 DLP, 2000:1 kontraszt, 1500 lumen, 2000/3000h
az is erdekelne hogy mondjuk melyik tipushoz a legolcsobb az izzo, mert akkor lehet olyat kellene venni..
meg philips astaire-nek 6000 oras elettartama van, majdnem dupla annyi mint a tobbinek, ez sem elhanyagolhato
minden segitseget koszonettel veszek
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest