Keresés

Aktív témák

• Spirit

őstag

válasz m3ss #1 üzenetére

Régebben volt 3 projektorom, meg egy pár átfutott már a kezem alatt.Nem értek igazán hozzá,csak tapasztalatom van.
    A fényerő: nagyjából 500 AnsiLumentől élvezhető minőséget kapsz mondjuk 3 méteres képátlóval, tök sötétben. Volt nálam 1200-as Philips..annyi volt a különbség,hogy nappal is látható volt, éjszaka nem sokkal lett világosabb(a fehér nem lett fehérebb:)
    kontraszt:lehetőleg minnél nagyobb legyen, ez ugye a képpontok ''elmosódottságának'' értékét jelöli.A 3-4 százas érték MINIMUM KÖTELEZŐ, alatta olyan,mintha ha hunyorítva néznéd.Talán a legfontosabb.(felbontás után)
    A felbontás: Sokan mondják,hogy elég a 800*600..DE NEM....ha natív 1024-est veszel, SOKKAL jobban jársz,mintha ha nagyobb kontraszttal.306cm-ben vetítettem ki egy filmet 640*480-ban.Hogy mozi élményt érjek el, kb 3-4 méterre ültem tőle, de látszottak a pixelek.Poénra megmértem, és 8mm volt egyetlen ''képnégyzet'':) (nem ''pont'')

Amire voksolok, ha otthonra kell a gép:
    Nézd ki a legolcsóbb CRT projektort, és vedd meg, garantáltan nem fogsz csalódni.
    kontrasztarányuk nagyjából 15000:1-hez, fényerejük csövenként 700-800 Ansi(x3), a csövek élettartama nagyjából 30000-35000 óra.Általában 15000 óráig garanciálisak.A csövek cseréje kb 100-150e ft Másik nagy előnye, hogy ebből kifolyólag, akár tv-nek is használhatod mindenapra,150cm-ben nézed a híradót, ha filmezel, felviszed 5 méterbe.(napi 5 óra használat mellett kihúz 15-20 évet)
    Óriási hátránya, hogy mozdíthatatlan, mert van vagy 40-50kg egy átlag otthoni gép, de láttam már 200kg-osat is.A másik,hogy a 3 csövet tökéletes fedésbe kell hozod,különben valamelyik szín el fog tolódni.Ergo, még szobán belül is behatárolt az elhelyezés,mert ha átpakolod, 2 napig állítgatod:)

Ha valaki nem ismerné őket, itt van egy két kép egy ilyen csodáról:
    [kép]

Egy régebbi típus, ez kb 150k most használtan:
    [kép]

[Szerkesztve]

Aktív témák