Új hozzászólás Aktív témák

• smrtprjcts

csendes tag

válasz Parci #7061 üzenetére

a lényeg a jogi felelősségen van egyébként, ami egy adatvédelmi vagy egyéb baleset/kár miatt előáll.
    Persze, én ezt eddig is értettem.

ha nyílt, eleve nincs felelősségünk és másodlagos kérdés, hogy te stikában variáltál-e a kóddal, mert megígérted, hogy nem teszed. mindenképp téged terhel minden felelősség.
    De így is, és úgy is engem terhel.

ha nem nyílt, és nekünk tudomásunk van róla (ezen topik után nehezen lenne hihető, hogy nincs), akkor a pontos szabályozás dönti el, hogy ki milyen mértékben felelős:
    - az app/frontend/x az általunk kezelt adatokat kezeli, 3. adatkezelő fél
    - ha ez szabályozatlan, az szabálytalan jogilag. vagy lejelentjük, hogy van ilyen és nem járulunk hozzá, vagy szabályozzuk, ergo szerződtünk egymással. egy ilyen után viszont már megoszlik a jogi felelősség
    - ha valaki valahonnan beszerez egy forkot és futtatja a telóján, majd adatvédelmi incidens lesz, megint nem vagyunk felelősek.
    Általatok kezelt adatot pont annyira kezel mint amit írtam. Semmivel nem nyújt magasabb szintű hozzáférést mint bármilyen böngésző. És mivel külső/független félért és a user esetleges felelőtlen cselekedeteiért nem kell felelősséget vállalni (ha tudsz a külső dologról, ha nem) ezért nekem már ezek az felvetések is érthetetlenek. Hogy lehetnétek felelősek rajtatok kívül álló dolgokért?? Ha valaki nem a hivatalos megoldást használja, az az ő felelőssége. Plusz a külső megoldás szerzőjéé, ha netán a user tudtán kívül kárt okoz. Ez így ügyvédi álláspont, így lehet előrébb vagyok. Nem befolyásolja sem szerződés sem, hogy nyílt vagy zárt.

a lényeg, hogy mi felelősséget, mivel nem saját fejlesztés, nem szeretnénk vállalni semmilyen formában. érted, extrém esetben ezekkel cégeket bedöntő büntetési tételek járnak (a mi méretünkben mindenképp), amik kockázatát egy saját fejlesztésnél vállaljuk, ez az üzleti kockázatunk része, de egy 3rd party appnál nem.
    Természetesen érthető, de nem is kell, én úgy látom félreértésen alapul. Ha gond van megvan a megfelelő keret ehhez. Amíg hivatalos helyen van, ami ezekre lehetőséget ad, addig mindenképpen.
    Az extrém szónak azért kifejezetten örülök

itt tartunk
    Azért remélem azt elhiszitek, még ha nem is érzitek jelenleg kielégítőnek a helyzetet, hogy nincs szándékomban nektek kárt okozni, csak egyszerűen sok szempontból máshogy látunk pár fontos dolgot.

Egyébként pedig jó hétvégét mindenkinek

Privátot nem olvasok. Emailben megtalál aki szeretne

Új hozzászólás Aktív témák