- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voy15
tag
válasz
AssAssynn #20007 üzenetére
Ha csak pénzt akarsz keresni akkor szerintem hagyjad.
Ehhez azért szerintem kell némi elhivatottság is, ellenkező esetben nem fog működni a dolog.
Pár évvel ezelőtt mikor egy Hello World-del már felvettek _bárhova_ juniornak, akkor talán más volt a helyzet és relatíve kis energiabefektetéssel ellehetett helyezkedni, de ez azóta sokat változott, és gondolom azoknak a junioroknak a 95%-át már ki is szórták mostanra.
Az én rokoni/baráti körömből is sokan érdeklődtek akkoriban nálam, hogy mit-hogyan kéne tanulni, hogy sok pénzt keressenek az "IT-ben".
Egyetlen egynek sem sikerült, nem is értem miért.
Volt aki az any key-t is a billentyűzeten kereste. -
Voy15
tag
válasz
#79484416 #19929 üzenetére
Ettől jobbat generál a chatgpt.
A komplett try{} block úgy baromság ahogy van, elírásokkal stb. (Csekkoltam az angol oldalt is, és ott teljesen ugyanez a kód...)
Aki NodeJS-t akar tanulni az jobban jár valami Udemy course-al, vagy pl NetNinjával a youtubeon. -
Voy15
tag
10+x év alatt én még nemláttam olyan FE devet aki GIMP-et használt volna.
PS/XD, Figma, Sketch, ezek mentek az én munkahelyeimen. -
Voy15
tag
válasz
cog777 #19412 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom ugyan nincs, de nehezen tudom elképzelni, hogy bármilyen fejlesztési munka kényelmes legyen ipaden.
Van ipadem, de én azt nagyjából böngészésre, ebook olvasásra, udemyre, illetve screen extensionre használom.
A fő gépem egy M1 MBP, szóval ha úton vagyok akkor nekem sokminden nem változik, csak 2 screennel kevesebb lesz, meg a billentyűzet-egér használat lesz egy picit kényelmetlenebb.
Vannak a témában YT videók, lesd meg őket, habár igazából Neked kéne kipróbálnod, hogy működőképes-e a koncepció számodra, vagy nem. -
Voy15
tag
Az excel magyar nyelvű függvényei meg emberiség ellenes büntet.
Én mikor először szembesültem ezzel akkor nem akartam hinni a szememnek.
Nem emlékszem már mi volt a szituáció, de valami olyasmi, hogy egy angol gépen létrehozott xls fileban lévő függvények nem voltak értelmezhetőek a magyar verzióval, vagy valami ilyesmi.
Azóta kerülöm az excelt mint a tüzet. -
Voy15
tag
válasz
pmonitor #17886 üzenetére
Ezt amúgy cége válogatja.
A Facebooknál pl kiírják a nevedet
De biztos van ahol meg nem.
#17877 dabadab itt arra is utalt (szerintem), hogy a közelmúltban volt valami hasonló eset ahol a srác meghekkelte talán a BKV e-jegy rendszerét(ami rendes hackelés volt, nem pedig phising), jelezte is ezt a BKV-nek (nem pedig rohant a sajtóhoz), de cserébe feljelentették, merthogy hackelt...
A normális cégek szvsz. ilyen esetben köszönetet mondanak, valahogy honorálnak esetleg, de semmiképpen sem jelentenek fel. -
Voy15
tag
válasz
pmonitor #17884 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e ilyen. De ha van, akkor az sem jó. Mert "szent"-eknek tünteti(tüntetné) fel a programozókat(holott csak a szőnyeg alá söprik a dolgokat), pedig csak álszentség(lenne).
Van ilyen amúgy egy csomó cégnél, de nemértem miért lenne álszentség az ha mondjuk észreveszel egy biztonsági rést mondjuk a Facebookban, jelzed, és kapsz érte valamennyi pénzmagot, és még ki is írják a nevedet, hogy segítettél rajtuk.
Mi ezzel a probléma?
Gondolom kérheted, hogy maradj anonymus, de sokaknak meg esetleg jól jön a CV-jében, hogy meghackelte a Facebookot.
Másik dolog meg, hogy jóeséllyel ők nem is programozók, hanem inkább unatkozó script kiddiek, vagy etikus hackerek.
A programozóknak általában nincs idejük ilyen úri huncutságokra -
Voy15
tag
válasz
Fitzgerald #17853 üzenetére
Udemys Understanding the weird parts szerintem nagyon jó tutorial, bár ez feltételez némi alap JS tudást.
Következő lépcsőként ezt ajánlanám, de csak akkor vedd meg ha akciós -
Voy15
tag
válasz
K1nG HuNp #17849 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy kimentem a UK-be, és egyből ott keresgéltem.
2 hét alatt találtam melót, gyakorlatilag mindenféle erőfeszítés nélkül. (LinkedIn nagyon sokat számít)
Aztán 3 év után elegem lett a hanyatló nyugatból és hazajöttem, viszont azóta is oda dolgozok, csak már itthonról. -
Voy15
tag
Dolgoztam UK governmentes projekten, és kifejezetten ők kérték, hogy githubot használjunk, illetve a különböző environmentekhez ec2-kat.
A confot ránk bízták, de a finishben ők külön intézték a pen testeket.
Beszéltem az ottani sys adminnal és mondta, hogy szinte mindenhol awst használnak.
Hozzáteszem, hogy ezek azért nem ilyen mi6 titkosságú dolgok voltak -
Voy15
tag
Gitnek nézzetek utána, vannak a neten gyorstalpalók, nagyon gyorsan meglehet tanulni az alapokat, de ez mindenképpen kelleni fog nektek a továbbiakban, szóval ezt meg kell tanulni.
Tudjátok használni a githubot, vagy akár a bitbucketet is (mindkettő ingyenes azthiszem).
Ha kiválasztottátok, akkor az eddigi kódokat pusholjátok fel, (arra figyeljetek, hogy private repo-t csináljatok) és találjatok ki valamiféle workflowt. Általában feature branchezni szoktak, azaz külön létrehoztok az alap branchből másolatokat és egy-egy adott branchen csak egy-egy feature-t csináltok meg.
De ha csak hárman vagytok akkor akár azt csinálhatjátok, hogy mindenki létrehoz magának egy-egy branchet, és majd a végén ezeket összemergelitek. Ez hosszútávon nemtudom mennyire tud működni, de már ez is 100x hasznosabb lesz ahhoz képest ahol most vagytok. -
Voy15
tag
válasz
sisi22 #17047 üzenetére
Tudnod kell, hogy milyen logika alapján akarsz dolgokat megjeleníteni/elrejteni. Miután ezek megvannak, be kell kérned az olvasoktól ezeket a paramétereket, hogy pontosan tudjad kire-mi jellemző. Ezt többféle módon is teheted, de jelenleg a legelterjedtebb a regisztráció->profil kitöltés, adatok mentése jellemzően valamilyen adatbázisba. (Szóval igazándiból egy login system profillal)
Miutàn ez megvan, és az olvasó szèpen kitöltötte a profilját, és be is jelentkezett vele, te tudni fogod mi jellemző rá (mert ugye ezeket az infokat bekértük regisztrációnál) és ezek infok alapján úgy tudod változtatni a frontendet ahogy csak akarod.Ezt az egészet többféle frontend/backend/adatbàzis kombóval is eltudod érni, eléggé széles a paletta.
-
Voy15
tag
8-10 éve váltottam Windowsról Mac-re, és olyannyira szoktam már meg, hogy eszem ágában sem lenne visszaváltani, csak ha nagyon muszáj, de akkoris inkább Linuxra váltanék, nem Windowsra.
Megvannak a bejáratott programok amiket használok, teljesen megszoktam már, Windowshoz kb 3-4 éve nem nyúltam semmilyen szinten.
A történethez hozzátartozik, hogy leginkább JS/PHP kombó megy nálam, .net-el nemtudom milyen lehet, de eltudom képzelni, hogy arra azért talán nem annyira ideális.Viszont valóban, ha nem akarod magad szivatni, akkor inkább hagyjad, mert eleinte azért elég nehéz lesz.
Sok ismerősöm 1-2 hónap után visszaállt Windowsra, annyira idegen volt nekik a Mac-es környezet.Szóval igazából rajtad áll, ha én a helyedben lennék (szóval sok év Windows, 0 év Mac), akkor én már nem vágnék bele, valószínűleg azért mert már túl lusta vagyok.
-
Voy15
tag
válasz
instantwater #14562 üzenetére
Ezzel a könnyű, olcsóval sem biztos, hogy egyetértek.
Én dolgoztam idehaza is, meg a UK-ben is, de normális php dev-et kb lehetetlen volt felvenni.
Akik meg jelentkeztek, nos azoknak a 95%-a alkalmatlan voltMost a Covid egy picit átformálja majd a piacot, és biztosan könnyebb lesz, de előtte ez nagyon nem így volt. Nem volt se könnyű, se olcsó. Annyiból volt talán könnyebb php devet felvenni, hogy nagyobb halmaz jött szóba, mint pl egy Ruby/JAVA/Python álláshirdetésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest