- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
XML Schemaban szeretném megoldani a következőt. A one és many tulajdonságok ilyen formátumú elemeket tartalmazhatnak, de lehet üres is és tetszőleges darabszámú ilyen elem mindkettőben. Olyan nem lesz, hogy mindkettőben üres, csak maximum az egyikben és a másikban 2 entity[0-9]{2} fog szerepelni legalább. Vagy mindkettőben 1-1 vagy annál több. Tehát elég lenne ezt figyelni.
Hogyan kellene ezt megadnom?<xsd:complexType name="relationshipTipus" mixed="true">
<xsd:sequence>
<xsd:element name="property" minOccurs="0" maxOccurs="unbounded" type="propertyTipus" />
</xsd:sequence>
<xsd:attribute name="id" use="required" type="relIdTipus" />
<xsd:attribute name="connected" use="required" type="xsd:string" />
<xsd:attribute name="one" use="optional" type="relTypeTipus" />
<xsd:attribute name="many" use="optional" type="relTypeTipus" />
</xsd:complexType><xsd:simpleType name="relTypeTipus">
....
</xsd:simpleType>Előre is köszönöm!
-
zserrbo
aktív tag
A következő a gondom, ami előtt értetlenül állok. Adott a következő xsl és kimeneti xml fájl. Azt nem értem, hogy a <xsl:if test="$currentProp and number($needSearch) > 0 "> if tagba belép és az első value-of tartalmát kiíratja lásd <property name="prop1">prop1</property> de az utána levő for-each-groupban már nem hoz létre semmit, de miért?
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
Untitled Document
ent0
<entity id="ent0">
<property name="prop0">
<property name="prop1">prop1</property>
</property>
</entity> -
zserrbo
aktív tag
Elkezdtem használni a jsPlumb függvénykönyvtárt ER modell elemek kirajzolásához és a következő gondba ütköztem. A mostani verziója ugyan támogatja még, hogy canvas elemekbe renderel, de ez a támogatás megszűnik a következő verzióval és amúgy sem működött szerintem tökéletesen. A probléma az, hogy van már egy megírt kódom, ami SVG-be renderel és szeretném az oldal tartalmi részét befoglaló DIV konténerről egy képet készíteni és szerver oldalon lemeneteni és kliens oldalon meg is jeleníteni. Javascriptben menne rögtön a kliens oldali megjelenítés, ha canvas elemeim lennének és nem SVG.
Nem túl bonyolult ötletek?
Egy minta kód (nem az enyém, de mind1 is most. Ha összekötitek a bal konténert egy másikkal, akkor látszik a kódban, hogy az összekötő elemet svg-be rendereli. -
zserrbo
aktív tag
Hali!
Egy jsPlumb nevű JS könyvtárat próbálgatok. Nem túl nagy a közössége úgy gondolom, de megfelelő lenne, csak egyelőre problémákba ütközöm. A mostanira kíváncsi lennék tudtok-e valami megoldást, lehet csak nekem nem egyszerű. Tudom kérdezzem a fejlesztőjét, de már volt, hogy kérdeztem és semmi válasz nem jött, így már meg sem próbáltam most.
Azt szeretném, hogy valahogy módosítani tudja a felhasználó az ábrán belüli szöveget. Sajnos, ha draggable teszem, akkor hiába van a contenteditable="true" a szöveget magában foglaló div-nél megadva, mert ha rákattintok azt hiszi mozgatni akarom. A 108. sorban a draggable metódust, ha kikommentezem akkor át tudom írni a szöveget gond nélkül.
Van vmi tippetek?
-
zserrbo
aktív tag
A következő JS kódra
var list = [];
for (var x = 0, y=0, dx=0, dy=-1 ; x <= 1; x+=0.1) {
list.push("[" + x,y,dx,dy + "]");
}
alert(list);ezt kapom:
[0,0,0,-1],[0.1,0,0,-1],[0.2,0,0,-1],[0.30000000000000004,0,0,-1],[0.4,0,0,-1],[0.5,0,0,-1],[0.6,0,0,-1],[0.7,0,0,-1],[0.7999999999999999,0,0,-1],[0.8999999999999999,0,0,-1],[0.9999999999999999,0,0,-1]Miért lesz némelyik nem kerekített illetve pont annyi?
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Jester01 #6655 üzenetére
Köszönöm, hogy fáradoztál értem.
Mellesleg, ha nem teszem xmlns névtérbe, de a DOCTYPE-ot ott hagyom a HTML-ben, akkor bezavar. Csak, hogy megértsem ez azért van, mert nem adtam meg a xmlns:xhtml="http://www.w3.org/1999/xhtml" -t az xslt-ben ? Meg persze akkor az xslt többi része is változik. Vagy más oka van esetleg? -
zserrbo
aktív tag
válasz
Jester01 #6653 üzenetére
Nálam nem érdekes. Én is próbáltam már kiszedni a /-t ( <xsl:template match="body"> ).
Ezzel a html fájllal próbálom am.<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<div class="w normal_egyed ui-draggable ui-droppable" id="ent01" style="top:100px; left:150px;">
<br/>Étel
<div id="id1_1" class="ep"></div>
</div>
<div class="w normal_tulajdonsag ui-draggable ui-droppable" id="prop01" style="top:10px; left:130px;">
<br/>Név
<div id="id1_2" class="ep"></div>
</div>
</body>
</html>Ez a kimenet, csak pár üres sort kitöröltem:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
Étel
NévHa kiszedem a html és head részeket akkor helyes a kimenet.
Update: Megnéztem online XSLT eszközzel és ugyanez a kimenet.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Jester01 #6651 üzenetére
Köszi a gyors segítséget. Még annyi gondom lenne ezzel, hogy hiába próbálom, ha egy <html> elemen belül van a head és a body az előbb mutatott példával, csak az Étel és a Név szavakat adja kimenetként.
Próbáltam átírni a kódodat, de sehogy se akarta a jót. Ha csak a body van, akkor tökéletesen megy.
Gondolom csak az elejét kell átírni vagy beszúrni elejére egy template-et.Azt hiszem megint neki kellesz ülnöm az XSLT-nek megérteni.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
zserrbo #6648 üzenetére
A példa amúgy nem teljes, mert tartalmazna svg-t is, aztán nem szabványos attribútumokat egyes div elemeknél, ami miatt nem lenne valid xhtml.
update1: Úgy látom linux alá van csak, nemtom még mivel járnék jobban, lehet mindkettővel próbálkozom. Először maradnék az XSLT-nél.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Jester01 #6647 üzenetére
Igen a body-t csak utólag írtam most oda, hogy lehessen látni milyen elemen belül vannak a div-ek, de elgépeltem a záró tag-et.
Azért nem tettem az ételt tag-ek közé, mert ezt egy XSD-vel validálnám és ott nem számítana (de lehet tag-ek közé rakom majd), majd tovább alakítanám egy másik XML fájlt kapva, amiben az étel is tag-ek közt lenne. Ez lenne a terv. -
zserrbo
aktív tag
Hali!
Egy HTML fájlt (sajnos nem XHTML valid lenne) kellene bizonyos XML formátumúvá alakítani. Én XSLT-ére gondoltam. Kevés találatot dobott a google ezzek kapcsolatban és általában azt írták először XHTML formátumúvá kell alakítani a HTML fájlt.
Lehetetlen lenne (akár XSLT-vel) átalakítani a sima HTML fájlt?
A példám<body>
<div class="w normal_egyed ui-draggable ui-droppable" id="ent01" style="top:100px; left:150px;">
<br/>Étel
<div id="id1_1" class="ep"></div>
</div>
<div class="w normal_tulajdonsag ui-draggable ui-droppable" id="prop01" style="top:10px; left:130px;">
<br/>Név
<div id="id1_2" class="ep"></div>
</div>
<body>Ebből kellene egy ilyen:
<entity id="ent01" type="normal_egyed" top="100" left="150">étel
<property id="prop01" type="kulcs" top="10" left="130">név</property>
</entity>Első körben ha ez menne azzal talán előbbre lennék.
A gond az, hogy kopott az amúgy sem fényes XSLT tudásom és egyelőre nem sikerült az XSLT rész megírása. Örömmel venném, ha vki segítene benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kerékpársportok
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest