- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Angularban fejlesztek egy kis appot, és van egy dolog, amivel elakadtam.
Az api az itemeket pagedlist-ben adja vissza, xdb, y-ik oldal. Ugyanezen az endpointon, lehet több dologra is szűrni, illetve megadni, hogy mi szerint rendezze az elemeket. Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy hogyan kellen az új elemet hozzáadni, illetve ha módosít a user, akkor a módosított elemet kicserélni a listában.
Azért vagyok elakadva ezzel, mert ha hozzáad vagy módosít egy elemet a user, akkor simán lehet, hogy az megadott filterekkel, rendezéssel annak az elemnek nem kellen megjelennie a listában. Pl dátum szerint szűr, utolsó 20 elemet mutatja, és a user hozzáad egy elemet 1 hónappal ezelőtti dátummal, ami nem esik az utolsó 20 elem közé.
Eredetileg úgy írtam meg, hogy az api által visszaadott új, vagy módosított elemet hozzáadom/kicserélem a tömbben, de a fent említettek miatt ez sokszor nem helyes működést eredményez, így marad az, hogy minden update/create után újra lekérem az elemeket. Viszont ebben az esetben meg az zavar, hogy a filtereket, paging adatokat is le kell tárolnom a state-ben (NGXS-t használok state managementre, tehát küldök egy create/update actiont az itemmel, ha ez végzett, akkor megy egy get action, és ehhez kell a state-ben tárolnom a filtereket )
Van erre jobb ötletetek?
-
boorit
csendes tag
válasz
martonx #11500 üzenetére
Köszi,nézegettem már az Azure-t, de elég nehezen tudom kibogozni, hogy hogyan zajlik az előfizetés. Ezt a €25-s creditet nem találom, csak annyit láttam, hogy Professionalhoz jár 50$, meg Essentialshoz 100$, én Community-t használok. Egyébként már regisztráltam korábban Azure-ra, és 200$ ingyen kreditet adtak, de annak egy részét már elhasználtam egy SQLes oldalhoz.
Ez az asphostpage egész baráti, lehet végül ezt fogom választani.
-
boorit
csendes tag
Köszi a tippeket, ez az EmailJS egyszerűnek tűnik, illetve gmail smtp-n keresztül is sikerült megoldani ASP.Netben, meglátom majd, hogy melyik megoldással lesz a legegyszerűbb.
bambano: nem egy fórumot akarok létrehozni, egy kis esküvő-info oldalt akarok csinálni, ott lehet majd visszajelezni a vendégeknek, hogy jönnek-e, kell-e szállás, ilyesmi, mégiscsak jobban mutat, mint egy FB-csoport. Nekem is jó gyakorlásnak. Valószínűleg valami ingyenes tárhelyre teszem fel, ezért valószínű nem ASP lesz, de találtam ahhoz egy-két olcsóbb megoldás, úgyhogy még meggondolom.
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja kezdtem el programozni C#, illetve az elején HTML/CSS/Javascript, de az utóbbiakból tényleg nagyon alapszinten. Illetve most ASP.Net MVC-t tanulok.Egy ismerősöm megkért, hogy csináljak egy egyszerű oldalt neki az esküvőjéhez, egyetlen dolog van, amit még nem tudok, hogyan csináljam meg. Szeretné, ha az oldalról tudnának visszajelzést küldeni a vendégek, egy sima form-ról, név, telefonszám, email-cím, üzenetet kellene küldeni az ő email címére.
Tudnátok segíteni, hogyan lenne a legegyszerűbb? Alapból egy egyszerű HTML/JS/CSS oldalra gondoltam, de email küldéshez a legtöbb helyen PHP-t javasoltak, amihez egyáltalán nem értek. Merre kellene elindulnom? Nem sok ilyen üzenetről lenne szó, max 60-70 ember írna.
-
boorit
csendes tag
válasz
martonx #11081 üzenetére
Ezt a részét én nem látom ott a dolognak, nyilván nem túl fair, ha a cégeknek nem reálisan adják elő a tudásszintünket. Nem Greenfoxos vagyok, de itt is hallottam, hogy volt ebből konfliktus, elvileg ezen a jövőben változtatnak, jobban bevonják a cégeket az egész folyamatba, remélem nálunk már nem lesz ilyen probléma.
-
boorit
csendes tag
Én nem vagyok abban a helyzetben, h megítéljem azt, hogy mennyire használható az a tudás, amit kapunk, elmondták, hogy ha végzünk, még nem fogjuk elérni a junior szintet sem. Viszont abban biztos vagyok, hogy gyorsabban fejlődök így, mintha munka után magamtól tanulnám az egészet, heti 40 órában azért ragad ránk valami. Kb 600 órás a tanfolyam (plusz amit a hétvégi project-feladatokra szánunk), ennek nagy része gyakorlati.
Arra mennek rá, hogy legyen egy biztos alap tudásunk, amivel el tudunk helyezkedni egy cégnél, ahol még hónapokig inkább csak a tanulásról fog szólni az egész, esetleg kisebb rész feladatokat kaphatunk, de 1 évig biztos nem bíznak ránk komolyabb munkákat.
szerk.: Mivel az előttünk levő csoportból szinte mindenki elhelyezkedett már, gondolom a valamit azért csak tanulunk itt, de magunktól nem biztos, hogy találnánk állást, viszont azok a cégek, akikhez megyünk, tisztában vannak azzal, hogy mit tanultunk, és felkészültek arra, hogy mit kell még megtanítaniuk.
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete kezdtem el programozni, felvettek egy 4 hónapos képzésre, és most kell választanunk szakirányt, JAVA és .Net (C#) a két opció.
Igazából fogalmam sincs, hogy melyiket válasszam, nem tudom, mik a különbségek a kettő között, milyen területen használják őket. A héten tartanak majd egy tájékoztatót, de szeretnék kicsit jobban utánanézni, tudnátok adni valamilyen támpontot, ami esetleg segíthetne a döntésben?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest