- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
thiclyoon #13674 üzenetére
"Szerintem (pl.) a c-c++-java tudás többet ér, mint "az IP, portok, tűzfalak" mélyreható ismerete"
Manapság azért hálózati ismeretek nélkül sokra nem lehet jutni
"bár a saját véleményem szerint a docker se egy nagy találmány"
Technikailag, a megvalósítását illetően tényleg nem nagy dolog (tulajdonképpen egy fancy chroot), viszont amit a tényleges gyakorlati haszon terén hoz, az nagyon is figyelemreméltó.
"Az inputfájlos beolvasás se menő már"
Ehhez képest csupa ilyen feladathoz kérnek segítséget az ifjak a C++ topikban. Tényleg borzasztóak.
-
Silεncε
őstag
válasz
thiclyoon #13674 üzenetére
PHP-ra például kifejezetten nem ajánlott Win-t használni, mondjuk ennek az okát nem tudom. Egyébként a terminal nekem pl sokkal jobba kézreáll, mint a cmd (vagy akár a powershell, mondjuk ehhez abszolút nem értek). Én használom a WSL-t is, így egyszerre kapom meg mindkét rendszer előnyeit
-
Ispy
nagyúr
válasz
thiclyoon #13593 üzenetére
Haha, persze a management tudja. A programozó meg majd cumizik a lehetetlen határidők miatt. Nem, ez nem így megy. A programozó megnézi a specifikációt és megmondja mennyi idő és pénz lesz megcsinálni. Azt vagy találkoznak az igények és a lehetőségek vagy nem. Persze, ha a tapasztalatszerzés a cél nem a pénzszerzés, akkor más a helyzet.
-
martonx
veterán
válasz
thiclyoon #13593 üzenetére
"Adott egy projekt, tegyük fel 10000$-ért tudja a menedzsment megszerezni, elvállalni (tapasztalat ott is van, tudják, mit mennyi idő, pénz lefejleszteni)." - ez így hülyeség, a saját menedzsmenteteknek tökéletesen tisztában kell lennie azzal, hogy mennyiért dolgoznak a saját programozói, és hogy kb. mennyi munkaóra lesz lefejleszteni valamit.
Ekkor jön be a második lépés, hogy akkor erre adunk egy árajánlatot, vagy ha a projektnek fix ára van, megnézzük, hogy az mennyire találkozik össze az általunk kalkuláltakkal.
Az egészben egy dolog biztos, és fix: a programozók óradíja.
Szerintem ezzel meg is válaszoltam a kérdésedet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest