Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337 #11119 üzenetére
sajnos még sehol
én tanulok
Én csak a suliból tudok kiindulni, ott se azt mondják hogy most írj egy programkot ami a következőket oldja meg, mert akkor mindenki hagyná a fenébe 0 tudással...
elmondják az alapokat, kiírás beolvasás, bekérés, függvények, ciklusok, változók, stb stb, olyan mint a bool algebra, vagyis végül is az egész számítógép and/or kapukból áll össze, program is az alapokból áll össze ,tehát azt tanuld meg elsőnek
-
bambano
titán
válasz
ad4m1337 #11116 üzenetére
nem jó a kérdés. az első programnyelv megtanulása (legalábbis nekem) teljesen más volt, mint a többi.
az elsőt hagyományos oktatás keretében (tanár táblánál magyaráz, stb.), de akkor nem csak magát a programnyelvet tanították meg, hanem az algoritmizálást is.a többit már egyénileg, különböző módokon. volt, amit először könyvből, majd gépen. volt, amit terminálon, okos fejlesztői környezetben.
az algoritmizálást szerintem példákkal érdemes, de lényeges, hogy a példák kicsik legyenek, és mindig egy újdonságra koncentráljanak. kicsi: 6-8 soros.
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337 #11042 üzenetére
megfogalmazni nem tudom, de a lényeg, hogy nem lehet a programozói logikát tanulni, rá kell állnia az agyadnak, mint ahogy egyik tanáromat idézem, "mire végzünk a sulival, a levelek színét is RGB-be látjuk"
tehát most ha valakinek van hozzá huzalma, akkor mikor magyarázzák neki ezt, akkor érti még ha elötte nem is programozott, de akit nem is érdekel, vagy még nem tudja hogy érdekli e, annak hiába magyarázzák nem fogja megérteni, felfogni
amúgy egyszerű a dolog, nézz c++ nyelven ilyen hello word-os első feladatokat, és ha azt kapizsgálod, és bonyolultabbat is meg tudsz érteni, akkor benned is benne vannak ezek a jegyek
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Jövedelem
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Airpods 4 fülhallgató
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 9520 15" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest