- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A refaktorálás jó dolog, de tudni kell abbahagyni, mert a végén sosem leszel kész vele.

Én is ismerem az UML-t és ha kérik, használom is(projektvezetők sokszor kérnek legalább sequence diagramot, használati esetet). Aki használja, biztosan előnyére használja, nem hobbiból. Viszont egy projektbe belekényszeríteni, időt, erőforrást pazarolni rá, azt nem szeretem.

Ahogy cucka is írja, egyre többen vannak, akik az agilis fejlesztés felé hajlanak és nem a vízesés hülyeségei felé, így az UML is kezd az ügyfél és a projektvezető, rendszertervező közötti kommunikáció irányába eltolódni. Természetesen egy utólag generált class diagram mindig jól jön, főleg ismeretlen kódnál.
A patternekről hasonlóan vélekedek, mint cucka. Ezek nem kőbe vésett dolgok, ráadásul sok már obsolate is a GOF-ból, ami mellé viszont számtalan érkezett az idők során. Én leginkább példák alapján tudom megjegyezni ezeket, de ez egyéni dolog.
Sok suliban már tanítják legalább, de az nem túl hasznos, hogy vizsgán fejből kell tudni az UML-t, holott a diák még egy dekorátort nem írt meg. Mondjuk ez nem az UML hibája.
Persze vannak alapvető elvek is a minták mellett, mint a DRY, a DIP vagy a SOLID, amiket jó megfontolni és jó volna oktatni.Amúgy mindenkinek köszi, hogy ezt ilyen jól meg tudjuk beszélni.
Nagyon jó több nézőpontot látni.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue Újszerű állapot 100% akku (51 ciklus)
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- AKCIÓ! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest