Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

- 

Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
- 

aviator
tag
Sziasztok,
Egy Win32-es projekt jelentős részét kellene átlátnom, megértenem, majd utána a saját igényeimnek megfelelően bővíteni. Jelenleg ott tartok a dologgal, hogy van egy exe fájlom, és megvan hozzá a forráskód. Az exe fájl szépen lefut ahogy kell, viszont ha a forráskódját beillesztem az editorba és megpróbálom futtatni, akkor elindul ugyan, de egy, a forráskódban definiált hibaüzenetet kapok. Visszafejtve arra jutottam, hogy a hibaüzenetet azért kapom mert nem tud lefutni a CreateFilemapping függvény.
A kódrészlet:
#define MAX_SIZE 0x7F00 // Largest data (kept below 32k to avoid// any possible 16-bit sign problems)// create the file-mapping objectm_hMap = CreateFileMapping((HANDLE)0xFFFFFFFF, // use system paging fileNULL, // securityPAGE_READWRITE, // protection0, MAX_SIZE+256, // sizeszName); // nameif ((m_hMap == 0) || (GetLastError() == ERROR_ALREADY_EXISTS)){ *pdwResult = FSUIPC_ERR_MAP;FSUIPC_Close();return FALSE;}
Az if-ben az első feltétel teljesül, tehát az m_hMap értéke marad a kezdeti nulla, azaz nem kap értéket a függvénytől, ezért íródik be az if-en belül a *pdwResult címre a hibaüzenet. Hiba nincs, a GetLastError() nullát ad vissza, ezt ellenőriztem.
Az egész kódrészlet egy másik függvény része, ezért van return FALSE a végén.A kérdés, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem fut le a CreateFileMapping függvény?
Igazából most van dolgom először Win32-es programmal, a butaságok állításáért, kérdezéséért előre is elnézést.
Köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
 - BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
 - Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest