Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator
tag
Sziasztok,
Egy Win32-es projekt jelentős részét kellene átlátnom, megértenem, majd utána a saját igényeimnek megfelelően bővíteni. Jelenleg ott tartok a dologgal, hogy van egy exe fájlom, és megvan hozzá a forráskód. Az exe fájl szépen lefut ahogy kell, viszont ha a forráskódját beillesztem az editorba és megpróbálom futtatni, akkor elindul ugyan, de egy, a forráskódban definiált hibaüzenetet kapok. Visszafejtve arra jutottam, hogy a hibaüzenetet azért kapom mert nem tud lefutni a CreateFilemapping függvény.
A kódrészlet:
#define MAX_SIZE 0x7F00 // Largest data (kept below 32k to avoid// any possible 16-bit sign problems)// create the file-mapping objectm_hMap = CreateFileMapping((HANDLE)0xFFFFFFFF, // use system paging fileNULL, // securityPAGE_READWRITE, // protection0, MAX_SIZE+256, // sizeszName); // nameif ((m_hMap == 0) || (GetLastError() == ERROR_ALREADY_EXISTS)){ *pdwResult = FSUIPC_ERR_MAP;FSUIPC_Close();return FALSE;}
Az if-ben az első feltétel teljesül, tehát az m_hMap értéke marad a kezdeti nulla, azaz nem kap értéket a függvénytől, ezért íródik be az if-en belül a *pdwResult címre a hibaüzenet. Hiba nincs, a GetLastError() nullát ad vissza, ezt ellenőriztem.
Az egész kódrészlet egy másik függvény része, ezért van return FALSE a végén.A kérdés, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem fut le a CreateFileMapping függvény?
Igazából most van dolgom először Win32-es programmal, a butaságok állításáért, kérdezéséért előre is elnézést.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Yettel topik
- Milyen autót vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgatós találkozó
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest