Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator
tag
Sziasztok,
Egy Win32-es projekt jelentős részét kellene átlátnom, megértenem, majd utána a saját igényeimnek megfelelően bővíteni. Jelenleg ott tartok a dologgal, hogy van egy exe fájlom, és megvan hozzá a forráskód. Az exe fájl szépen lefut ahogy kell, viszont ha a forráskódját beillesztem az editorba és megpróbálom futtatni, akkor elindul ugyan, de egy, a forráskódban definiált hibaüzenetet kapok. Visszafejtve arra jutottam, hogy a hibaüzenetet azért kapom mert nem tud lefutni a CreateFilemapping függvény.
A kódrészlet:
// any possible 16-bit sign problems)
// create the file-mapping object
m_hMap = CreateFileMapping(
(HANDLE)0xFFFFFFFF, // use system paging file
NULL, // security
PAGE_READWRITE, // protection
0, MAX_SIZE+256, // size
szName); // name
if ((m_hMap == 0) || (GetLastError() == ERROR_ALREADY_EXISTS))
{ *pdwResult = FSUIPC_ERR_MAP;
FSUIPC_Close();
return FALSE;
}
Az if-ben az első feltétel teljesül, tehát az m_hMap értéke marad a kezdeti nulla, azaz nem kap értéket a függvénytől, ezért íródik be az if-en belül a *pdwResult címre a hibaüzenet. Hiba nincs, a GetLastError() nullát ad vissza, ezt ellenőriztem.
Az egész kódrészlet egy másik függvény része, ezért van return FALSE a végén.A kérdés, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem fut le a CreateFileMapping függvény?
Igazából most van dolgom először Win32-es programmal, a butaságok állításáért, kérdezéséért előre is elnézést.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest