-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Ezer éve nem foglalkoztam C++-szal, most szeretném felhozni magam, de a legegyszerűbb dolgok sem működnek. A kétezres évek elején ragadtam..
Meg tudná valaki légyszi mondani, hogy a konkrét kódban mi a hiba?
vector<vector<int>> struktúrát szeretnék létrehozni, és soronként inicializálni.
-a bemenet első sora megadja, hogy a vector<vector<int>> struktúra hány sorból álljon, ezt az aN változóban tárolom.
-a bemenet következő soraaian első eleme egy-egy integer, ami megmondja, hogy az adott sorban tárolt vector<int> struktúra hány elemet fog majd tartalmazni. A további elemek pedig a sorban tárolt vector<int>-nek az egyes egész számai.int main() {
int aN = -1;
cin >> aN ; //vektor sorainak száma
string line; // soronként olvasom és parsolom a bemenetet
int temp;
vector<vector<int>> a;
a.resize(aN); // foglalok aN darab sort. Nem tudom mit használ default értékként feltöltésre
for (int i = 0; i != aN; ++i) {
getline(cin, line); //adatok beolvasása soronként
istringstream s(line);
s >> temp; //a sor első eleme megmondja, hány elemű lesz a sorban tárolt vector<int>
a[i].reserve(temp);
while (s >> temp) { //parsoljuk a beolvasott sort, minden integert beleírunk a sor végére
a[i].push_back(temp);
}
}
return 0;
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Ipad 5. gen 128 GB Wifi + Cellular gyönyörű állapotban, fekete, tokkal
- Lenovo X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i3 1215U, 8GB RAM, SSD, jó akku, Thunderbolt 4 - számla, 6 hó gar
- Ipad Air 2 64 GB csodaszép állapotban (hibátlan), dobozával, fehér-arany
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F15 FX506HE / 15,6" / i5-11400H / RTX 3050 Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD! BeszámítOK!
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest