Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
válasz
Gabeszku
üzenetére
A 865PE lapban csak a melegedéssel lehet probléma a Prescottnál? Ha veszek hozzá egy jó hűtőt, akkor onnantól kezdve semmi probléma nem lenne? Az Abit szerint megy az IS7-esben a Prescott. Én csak az miatt aggódom, hogy a ''magas feszültség'' miatt meghal a lapom egy idő múlva. A melegedésről az IS7-ben meg már máshonnan is hallottam. Egy jó léghűtés 3Ghz-nél még meg tudná ezt oldani? Esetleg, ha tuningolni akarnám, mondjuk 3,5Ghz-ig?
Köszi az eddigi válaszokat!!! -
Rover623
félisten
válasz
t_ferenc
üzenetére
Gondoltam hogy benézted...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én nem írtam hogy csak vízzel...a #268-ban TommyGun írta, Őt idéztem, erre válaszoltam: ellenpéldákat hoztam fel a saját gyakorlatomból...
Ha figyelmesebben olvastad volna a hsz.-emet, az alján ezt láthattad volna:
(''konyhaasztalon'', gyári hűtővel)
Ismersz gyárilag vízhűtéses kivitelű P4-et...?
-
t_ferenc
őstag
válasz
Gabeszku
üzenetére
mondj ellent nyugodtan.
ettől szép az egész. 
én arról beszélek, hogy egy jó minőségű 865pe-s lap (pl.: abit ai7) majdnem ugyanazt a sebességet tudja memória elérésben is és PAT mellett, mint egy 875-ös alaplap. nem akartam azt mondani, hogy gyengébb 875-ös lapokat is gyártottak, hiszen akkor az volt a csúcs chipset p4 alá. tudom nagyon jól, hiszen nekem is volt p4-em és átrágtam magam a lehetésges vételeken. ha bármilyen tesztet megnézel egy jó 865pe chipset bizony nagyon meg tudja közelíteni a 875-ös lapkákat. és ezért mondtam, hogy nem biztos, hogy megéri kiadni a pénzt egy 875-ös alaplapra. főleg nem most, ikor az intel lassacskán megint új tokozással, illetve új chipsettel áll majd elő a dual magos cpu-khoz. -
Balint133
aktív tag
válasz
TommyGun
üzenetére
Hy, ki milyen procit fog ki, én pl a 2.40Ghz-s Cerkámat tom járatni 3.13Ghz-n Léghűtéssel, gyenge táppal, sz@r lappal, Közepes ramokkal!! Igaz nem témához tartozik, meg nem pentium, de nem tudtam megállni, majd ha lessz asus p4c800-e dlx-em, új vidkari, meg vízhűtés, akkor a 4 Ghz, az menni fog(szentem)
Még egyszer sorry az offért -
Rover623
félisten
válasz
TommyGun
üzenetére
Kolléga...

Ez tecc...
Tapasztalatom szerint, ha ''sufnituninggal'', gyári hűtéssel, nem ideális környezetben elérek olyan állapotot, hogy benchmarkokat tudok futtatni, akkor az a helyzet precízen beépítve, rendes hűtéssel (nem feltétlenül vízzel) akár mindennapos használatra is alkalmas...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gabeszku
senior tag
válasz
t_ferenc
üzenetére
Hali!
Már megint ellent kell mondanom
szeintem és még sok nálam jobban fölkészült ember szerint is a 875 a legfejlettebb 478 as hoz való chippset. Igaz kevés az eltérés a 865PE vel és elég drágák még ma is. De ezért az árért rövidebb memória elérést és PAT ot is kapsz.
Úgy érzem azt akartad mondani, hogy egy ütős 865PE van olyan szinten mint egy szerényebb 875 ös. De 875el nem gyártanak szerény lapokat. Vagy legalábis amikor tavaj nyár elején megvettem, még nem voltak. Ha most elkezdték a buta 875ös lapokatkihizni, én sírva is fakadok
-
sz.j
nagyúr
válasz
TommyGun
üzenetére
Ez például nem ''sufnituningos'' géppel lett elérve!
Egy ''normal'', mindennapos használatra szánt cucc, levegőhűtéssel, NW procival !!!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
Rover623
üzenetére
Kolléga nem sufnituningról beszélünk itt hanem mindennapi használatról úgy hogy bevan szerelve a gépedbe abba a kis acél katlanba
Ott azért bajos a 4GHz levegővel és elfogadható zajszintel.. 
Nekem 875P-s lapom van és amiket eddig próbáltam prescott procikat KB olyan +4-5 fokkal voltak melegebbek mint a NortWood magosak
(3,2/800/512 NW alapon nálam 39fok, terhelésen 52 fölé nem megy...
Haverom 3,2/800/1024 precottja szintén tuning nélkül alapon 45fok, terhelésen 58 fölé még nem ment...Ehhez hozzátartozik hogy IC7-es lapom van ami fölémér keményen...Jah és a röhej hogy 3,6-ra húzva 1 fokot nő össz vissz a cucc.....
60 fok az már forró...a zalman borda pedig nem forró mint a fórróvíz, meglehet fogni melegnek meleg de azért mégsem ugyanaz
)
2,8 és 3 giga felett de szerintem még alatta is érdemes márkás jó cooler venni...hamár veszel vegyél olyat ami multiplatformos...azaz köv váltáskor nem kell lecserélni....
Zalman 7000 vagy 7700-as sorozat rámegy mind S478 LGA775 és S754 illetve S939-940-re is.....
[Szerkesztve] -
t_ferenc
őstag
válasz
Gabeszku
üzenetére
az rendben van, hogy mondjuk i875p-s lapban kevésbé melegszik egy p4e cpu (bár nem értem miért ne?), de minek ilyen chipsettel alaplapot venni? egy jól felszerelt i865pe tökéltesen hozza azt a teljesítményt, vagy szinte ugyanazt olcsóbban.
a prescott az prescott. melegszik mindenféle alaplapban. -
Boxer001
veterán
válasz
Rover623
üzenetére
bocsi, hogy itt zaklatlak...
kéne tőled egy-két tanács...mivel hogy nem értek a p4-hez...
amit írtam neked procit, ahoz elég lenne a mostani tápom+ramjaim? esetleg tudnál nekem egy jó lapot jó árban...javasolni...? (Sajna agp-set, mert vidkarit nem akarok cserélni már...) -
Rover623
félisten
válasz
TommyGun
üzenetére
4 Giga az csak vizzel megy
''szar'', ''melegedő'' 478-as Prescottok...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szilchi
őstag
-
Gabeszku
senior tag
válasz
morfondőr
üzenetére
A válasz roppant egyszerű és rövid. Mert az IS7 865PE re épül és abban a prescott melegszik mint a grillsütő! Nem értek egyet t_ferenc ''szerintem ne vegyél prescottot s478 alaplapba.'' kijelentésével , mert tapasztalataim szerint ezt a chippset rejtélyes körülmények közt valamiért jobban befojásolja. Eddigi tény: nekem 875 ben hűvösebb mint 865PE-s msi lapban, és ez nem az E0 vagy C0 rev miatt van........
[Szerkesztve] -
morfondőr
addikt
válasz
t_ferenc
üzenetére
Bocsi, hogy belezavarok, de kifejtenéd egy kicsit bővebben, hogy miért nem érdemes Prescottot venni egy s478-as lapba? Már pár hete kutatgatok Prescott vs. Northwood témában, és még mindig nem jutottam dűlőre. Egy Abit IS7-es lapba lenne. Kíváncsi lennék minden tapasztaltabb ember véleményére!
Előre is köszi!!! -
t_ferenc
őstag
válasz
Boxer001
üzenetére
majd meglátod. azért nézz szét itt is: Bővebben: link
-
Boxer001
veterán
Hát...kb lapot kéne még vennem, ha venném azt az NW-t, persze, ha én vehetném, mert ez se biztos...
Összességében megérné a váltás tényleg?
Gondolkodom rajta... -
-
Boxer001
veterán
Sziasztok! Az NW procik 512 cache-el vannak megáldva? Prescott meg 1 mega?
Bocsi a hülye kérdésért...de ha intelt vesz az ember...akkor milyet érdemes venni? Mert lenne egy eladó 3.2es NW, gondolkodom a váltáson...ha megéri egyáltalán...
(Rover623 már írt nekem egy ütős konfigot, de az Prescott volt, ha jól emléxem...) -
TommyGun
őstag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Az igaz Extrem edition
Az KB 250k-ba kerül és itthon nem is lehet nagyon kapni... 
-
szilchi
őstag
Nekem a C0-s sem melegszik olyan vészesen.Bár ennek már jobb hüttése van,mint elötte a Northwoodnak volt.Az LGA775-ös Prescottok már mind E0-s steppingel vannak?Mert annó ezt is mondták valahol az LGA775 tokozásra,hogy kevesebb hőt ad le benne a Prescott proci,mint S478-ban.
-
dantes
tag
Érdekes, azt mondják a Prescott jobban melegszik a Northwoodnál. Ma vettem egy hűtőt, és az van rá írva, hogy Northwood 3,2GHz-ig vagy Prescott 3,4GHz-ig.

-
Gabeszku
senior tag
Itt találtam magyar leírást meg ilyesmit is.
ez a másik nagy kedvencem
AeroCool GT-1000![[kép] [kép]](http://www.flash.hu/hirlevel/point/gt-1000.jpg)
-
Gabeszku
senior tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Ragaszkodsz a zalmanhoz?
Csak mert nagy, nem biztos, hogy az a legjobb.
Aeroccol HT-101!!!!!!!!!!!!!!!444
7 ropi a mistrálban, de ha utánanázel, kaphatsz olcsóbban is, és az tutira fölmegy minden lapra!![[kép] [kép]](http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/Images/cooler/products/ht101-2.jpg)
Bővebben: link -
sosperecek18
őstag
válasz
Gabeszku
üzenetére
HA menni fog akkor köszi szépen!

Még annyi hogy venni akarok majd rá egy Zalman 7700 Al-cut, vagy egy 7000 al-cut ezek közül melyikat ajánlod?
Meg annyi hogy mindkettőt rátudom rakni az alaplapra, mert néztem a zalman honlapján és nincs ott csak az IC7-es alaplap az Abitosok közül mindt kompatibilis.
Ha tudsz nézd már meg hogy melyik fog rámenni lécci!
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
1000000000% menni fog
-
sosperecek18
őstag
válasz
Gabeszku
üzenetére
De lehet hogy nem Extreme edition mert ezt mondták róla:
-De-de, most hogy mondtad, megnéztem.
Volt benne valami kihívó, utánnanéztem..
Asus P4C800 E-Deluxe lap, Egy Thermaltake SilentTower 2 db Coolerrel, és alap feszen megy 3.6 GHz, ill. ha megemelem egy ''picikét'' a feszt, (0,25 volttal.), akkor megy a 3,8.
4GHz-en is ment,de ott nagyon meleg volt,( pedig le volt kapva a ház oldala, és direkt éjszaka nyomattam háttérben egy szobaventivel...) és már hibázgatott.
Valami komoly vízhűtéssel már elvinné azt is.
Na mind1. mivel nem kell ekkora teljesítmény lazán megy most, alig 3.3 Ghz-en, és így van kb. 55 fok terhelve..
...most már gondolkodóba estem...
Ha csak a sima akkor ugye mennie kell ezzel az alaplappal?
-
Gabeszku
senior tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Szia!
Bocsi hogy átsiklottam a kérdésed felett.
is7-e2 ről megtaláltam mindent.
3ghz-es p4 ee (Exreme Edition??????)
Feltételezem az. Még nem láttam ilyen Procit közelről, és nem is teszteltem xeon magosat, de attól tartok a helyzet ugyan az lehet mint a prescott esetében.
865 ös chipsetbe nem hiném, hogy 100% ot tudna hozni a teljesítményéből, mindamelett valószínűnek tartom, hogy melegedne a chippsett miatt.(igaz a chipsetek és a procihőfok összefüggését eddig egyetlen oldalon sem láttam még leírva, de eddig nekem ilyen tapasztalataim vannak.) 865 be a Celeron D az optimális választás.
Ha ragaszkodsz az abithoz akkor a IC7 sorozatot javaslom, ha nem akkor Asus P4C800 E-Deluxe, vagy MSI 875P Neo-FISR, estleg Albatron lapok 875P chippsettel, mert azok gyárilag föl vannak készítve akár az 1066Mhz-s FSB re is
Konklúzió: Abba a lapba ne tedd be ezt az erőművet, mert nem tuti a siker
Azért kérdezd meg olyan topicban ahol az E E a téma ,hogy van-e valakinek olyan alaplapban mint amilyen a tiéd. Ők biztos tapasztaltabbak nálam ezen a téren
UI: Nagykerben aszonták találkoztak már olyan deszkával amibe a CPU foglalat eldeformálódott a hőtől.
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
sosperecek18
üzenetére
melyik EE-re gondolsz ?
Az igaz Extreme Editionra vagy amit úgy hívunk ''ee'' ez gyakorlatilag egy NortWod magos telekondis P4... -
t_ferenc
őstag
-
Gabeszku
senior tag
Hali!
A cégnél egyik napról a másikra döglött be egy asus P4P800 as lap semmi tuning, egyrégebbi 2.0ghz-s norhtwooddal.
Semmi előjel, vagy instabilitás nem mutatozott, egyik reggel azt gondolta: ''nem indulok el többet ''
Szerintem nem lehet ezeket a hardver hibákat előreláthatóan megmondani, egyszerűen szerencse kell hozzá, hogy sokáig működjön. -
bamboo
csendes tag
Engem ezek az Asus halálok érdekelnének...
Egy p4p800-vm-et hajtok, Prescottal (2.4 fsb:533), kicsit meg van bütykölve, most 3ghz-n megy, és kiváncsi lennék, vajon el fog-e repülni az alaplapom, vagy talán mégsem?
Max alaplap hőm eddig 40° mag pedig 54° volt, de akkor dvd-t írtam a prime95 mellett... És Deer, 300Wattos tápom van...
A rendszer stabil eddig, csak most hogy olvasom az alaplapi gondokat, háát..
Szerintetetek?
-
t_ferenc
őstag
válasz
Gabeszku
üzenetére
itt egy teszt: Bővebben: link nemtom hasonlítják-e Aerocool HT-101-hez, de a nagy istenként tisztelt zalmanokhoz igen, ha jól emlékszem. ha rosszul emlékeznék, akkor bocsi. az tuti, hogy gold award-ot kapott.
ja, és csak 6000,- körül van az ára.
azt vettem észre a codegen tápoknál, hogy a +12V-os águk hal ki. remélem jól mondtam és úgy hívják azt a 4 tűs csatit, amit az intel a p4-el vezetett be anno. p3-as gépekkel, meg athlon xp-kel tökéletesen működött utánna is. igaz, nem nagyon erőltettem
-
Gabeszku
senior tag
válasz
t_ferenc
üzenetére
A codegen sajna igen rossz hírnévnek örvend, nem is csoda, hisz én is javítottam (kidobtam) a közelmúltban olyan gépeket amikben a táp zárlata hazavágott mindent. A tápok közül ha jól emléxem 3 codegen volt, 2 mercury.
A hűtő amit mutattál igen szimpi kis darab. felépítésében hasonló az enyémhez.
Gondolom alaposan ismered a freezer-t. Nem tudsz olyan tesztet ahol Aerocool HT-101 el hasonlították össze?
A teszt nem baj ha anolul van. Megennéd, ha tudsz ilyen tesztet bedobsz egy kinket?
Köszi -
t_ferenc
őstag
lakótársamnak egy abit is7-e2 lapban van egy 2,66@3,5 celD procija. október óta szint éjjel nappal megy és nincs semmi gondja az alaplapnak. igaz, már egy gyárilag a házzal adott 300-as codegen tápot elfogyasztott
, de ezenkívül semmi egyéb probléma.
picit más: egy barátomnak egy asus p4p800se tipusú lapja ment tönkre egyik percről a másikra. se szó, se beszéd egyszer megállt és kész. valami alaplapi vezérlés ment tönkre benne. ja, és abban a lapban egy 2,53-ös (lehet nem pontosan írtam az órajelét) p4 volt fsb533, kicsit húzva.
SZERK.: ja, és a procihűtő kérdése: arctic cooling freezer 4. (más tokozású lapokra értelemszerűen a 7-es vagy a 64-es változata) Bővebben: linktökéletesen teszi a dolgát és mindenhol elfér.
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
morfondőr
üzenetére
Szia! Azt ajánlom, ha ilyen CPU-t akarsz nézz utánna az alaplapod CPU kompatibilitásának. Álltalában a gyártók fölteszik a netre táblázatos formában. Amit mondtál könnyen bekövetkezhet, hisz sokat esznek a prescottok, és némely alaplap képtelen kiszolgálni ezt az árom mennyiséget. Ilyenkor szimplán kiégnek a rész szálak az alaplapból.
Más
Nem tudom észrevettétek-e de én úgy tapasztalom, hogy a prescott magos CPU-k sokkal jobban mennek és kevésbe izzanak 875P-s chippsettes alaplapban.
A hűtő kérdéshez is hozzászólnék.
Minden tiszteletem a zalman-é de sajna eddig 2 alaplapra is képtelen voltam föltenni, eyszerűen nem fért el a northbridge hűtőtől. (Na jó ha nagyon akarom azé kis moddingal ráerőltetem, de nem kéne a kendves kuncsaft frissen vásárolt 40 ropis alaplapjáról egyből kombinált fogóval lecsavarni a chipsetthűtőt)
Én az aerocool HT-101 est használom és semmi panaszt nem tudok rá mondani. -
szilchi
őstag
Az enyém is alig melegszik.És itt van a különbség a ''csk tesztben olvastam'' és a ''személyes tapasztalat'' között.Sokan olvasták,de sosem látták.Ezért pánikol sok ember,hogy mennyire füttenek.Mert tesztben olvasták.Nekem elötte Northwood volt,de max terhelésen kb.8-9 fokkal melegebb a Prescottom(Zalmannal),mint a 2.4-es NW-m(gyári hüttővel).Számokban ez max.48-50 fok.
-
szilchi
őstag
Hááát...azt jelenti,hogy tele van kondikkal
..khmm.Na szóval.Tényleg azt jelenti,hogy több kondi van a proci alján(mint ahogy az Extreme Edition P4 prociknak).Állítólag(és sztem gyakorlatilag is) sokkal jobban húzhatóak,mint a sima NW procik.Jobban hozzáértők korrigáljanak,ha hüleséget mondtam. -
bamboo
csendes tag
Én teljesen meg vagyok elégedve a prescottal... Nekem egy régebbi 2.4-esem van, és kiválóan működik. Azt sem igazán mondhatom, hogy kazánház, illetve radiátor, mert most azt hiszem eléggé terhelve, outlook-kal, media playerrel, dc++-al, és még sok szar util-lal, meg egy prime 95-tel (ez azt hiszem 100% körüli terhelés) 54° felé nem megy, inkább 53... Ja és 3 gigán fut...
Szerintem egyáltalán nem minősül ez radiátornak... -
Yutani
nagyúr
Srácok, mit jelent az, ha egy Northwood alja telekondis? (2.53 GHz, 533MHz FSB)
-
-
morfondőr
addikt
Sajnos nem tudom megnézni, hogy milyen verziószámos a lapom, mert nem otthon vagyok. Néztem a linket, köszi szépen!
De arra lennék kíváncsi, hogy vajon ezek teszteredmények? Mert mindenhol azt írják, hogy az IS7 elbírja a Prescottot, de még mindig az a kérdésem, hogy meddig? Nem szeretnék egy hónap után alaplapot is cserélni, a másikat meg szemétbe dobni. -
morfondőr
addikt
Mennyi ideig mentek a Prescottal? Az a baj, hogy aki nem panaszkodik és meg van elégedve, azoknak újabb kiadású lapja van. Az enyémet már több mint egy éve vettem. Pont mielőtt kijött a Prescott. A legújabb bios van rajta, és tudom, hogy menni fog rajta a Prescott, az ABIT oldalán is lehet olvasni. Csak attól félek, nehogy egy idő után elszálljon az egész.
Nem örülnék neki. Esetleg olyan emberke nincs, aki korábbi kiadású lapokkal hajtja a Prescottot? -
Robi_73
őstag
fLeSs, a lapok 1.0 vagy 1.1-es verzióba tartoztak?
szilchi
őstag
válasz
morfondőr
üzenetére
Én tavaly október óta hajtok egy 2.8-as Prescottot az Abit IS7-V2 lapomban és semmi gondom nincs vele.Bár elképzeléhetőnek tartom,hogy nem megfelelő hüttés melett gondok lehetnek.Bár nálam az első 2 nónapban nem szellőzött a ház rendesen,de mégsem volt gond.
Szal eddig 7 hónapja megy ebben a lapban hiba nélkül.
Amúgy nem tom,hol láttál felirat nélküli Prescottokat,de az enyém tele van feliratokkal
:
Intel 03
Pentium 4
2.800/1M/800
SL79K MALAY
Q488A409
T4088005
0565 -
törölt tag
válasz
morfondőr
üzenetére
Az ''L'' a775-tokás jelölése pl.LD0(775); D0(478)
legalábbi ezt vettem ki belőle asszem
Szóval akkor azt irják hogy miket javítottak?
De vajon megéri-e a többletfogyasztást, és a 478-tokozásnál lessz még javítás, vagy zsákutcáztak és itt a vége?
Meg ebbe nem láttam azokat az új üresjárati teljesítménycsökkentő izét, most akkor van benne vagy nincs, ezt nézd már meg te is légyszi! -
morfondőr
addikt
válasz
üzenetére
Azt hiszem, hogy megtaláltam az intelnél azokat, amiket küldtél és elolvastam nagyjából az egyiket.
Arról van benne szó, hogy a processzorban vannak bizonyos hibák (errata), amiket próbálnak kijavítani. Ezekből 90-et sorol fel és tárgyal végig, amit nyílván nem olvastam el, mert nem tudnék vele mit kezdeni, úgyse értem. De van egy táblázat, amiben összegzik ezeket. Ezekből sokat nem tudnak javítani, sokat akarnak majd javítani. A D0-ás steppingben 40-et javítottak, az E0-ásban 51-et. Igazából van még pár elnevezés, amivel nem találkoztam eddig, és nem is tudom őket hova tenni: LD02, LE02, LN02 (a kettes felső index). Eddig ennyire jutottam.
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Elképzelhető-e hogy egy s478-as lapba helyezett Prescott P4 szétberheli a deszkát a nagy áramfelvétel és hőleadás miatt hosszú távon? Sajnos egy-két helyen jósoltak ilyeneket. Esetleg van valakinek tapasztalata erről?
Előre is köszi!!! -
szilchi
őstag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Nem,akkor kellene kivenned,ha AMD-re akarnál váltani
.Ott valamelyiknél ki kell venni a komplett alaplapot,hogy fel tudd tenni rá a Zalmant.Azt azért nézd meg a Zalman honlapján,hogy rá lehet e tenni a lapodra.Mert vannak inkompatibilis lapok.Bár úgy emlékszem,nincs köztük egy Abit P4 lap sem.Hogy mennyire halk??Az fordulatszám függő.Van a hüttőhöz egy Fanmate nevü szerkentyű
,amivel szabályozni tudod a fordulatot.Asszem 1600-2500 fordulat között,fokozatmentesen.A legalacsonyabb szinten asszem 17dB,a legmagasabbon(asszem) 21-22dB.Utóbbi nem biztos.De elötte egy 29dB-es Spire Easystream III volt rajta,azzal 52 volt alapon és 65-67 fok fél óra Doom 3 után.
A gyerek problémája ezekből adódhat:
1.Abit lapja va,mint nekem és neked.Az abit lapok fölé mérnek.Méghozzá (legalábbis nálam) kb. 10 fokot.Én most frissítettem az alaplap boisát 1.0-ról 1.2-re és abban újrakalibrálták a hőfokmérő szenzort.Ezelött 44-45 fok volt alapon,most 35 fok.Először én is csodálkoztam,de azt mondták,ez jó érték.
2.Rosszul szellőzik a háza.Bármennyire is jó a hüttő,ha nem szellőzik a ház rendesen,akkor nem sokat ér.Nekem két házventi van.Egy fujja be a hideg levegőt az oldallapon,egy másik pedig a procival van egy síkba és szívja ki a meleget a proci fölött.A csúszkálás addig van,amíg nincs ráhúzva a hüttő csavarokkal,addig tényleg fogni kell.Én mondjuk nem ezüst pasztát alaklmazok,hanem fehéret.Mert ugye az ezüst paszta csúszkálás közben az alaplapra is kerülhet és legroszabb esetben az a paszta vezeti az áramot-->zárlat.Nekem teljesen bele vanna húzva a csavarok és atom stabilan fekszik a hüttő a procin.Ha a srácnak csuszkál a hüttő,akkor nincs megfelelő kapcsolat hüttő és proci között.Ergó a hőátadás is rossabb.Ezért van neki alapon 51-52 fok.Valszeg elcseszte a felszerelést.Ennyi...szerintem
-
sosperecek18
őstag
Akkor nem kell kivenni az alaplapot a gépből?
Mert van olyan hűtő, amelyet hogy felszereljek ki kell venni az alaplapot mert azon kell átdugni valamit!
Amugy kössz szépen, még annyit hogy mennyire halk ez a hűtő?
Me itt van egy kérdés:
egy gyerektől:
Sziasztok
A Celeron 2,4@3,0 GHZ-es procimon a Zalmann 7000Cu hűtője van (ABIT IC7)
1300-a fordulatnál a proci (idle) 51-52 fok.. kicsit sokallom.
Ami jobban zavar, hogy maga a Zalmann az nagyon könnyen csúszkál az ezüst zsíron a proci felett. A csavarokat jobban nem lehet meghúzni mert ütközésig vannak.
Ez normális szituáció?
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Ajánlom figyelmébe minden Inteles-nek ezt a linket!
szilchi
őstag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Nem nehéz.Ma délelött pasztáztam újra a procit.Kb. 2 perc volt a felszerelése
Bővebben: linkEzen már felszerelt állapotban van.Felszerelési útmutató jár a hüttőhöz,de a zalmanusa.com-on,ha megkeresed a hüttőt,akkor van egy rövid animáció a felszereléshez. -
szilchi
őstag
Én személyes és sok-sok ember tapasztalatából írtam.A tesztben írták,hogy nem bírkózik meg a nagyobb Prescottokal.Nekem 7000A-s AL-CU van és az simán megbírkózik a 2.8-as Prescottomal,alapon 35 fok.Ez azért nagyon jó.Ha 3Ghz-en hajtom,akkor meg alapon 37-38 fok.És ez ugye az alap hüttő.Mert van a 7000A CU(tiszta réz) és a 7000B-s variációk.Én ritkán nézek teszteket,akkor is csak úgymond útmutatásként.A Zalman hüttőcsaládnak sokezer elégedett használója van,a coolink BAT1VS -nek nem tudom.Mert ez szerintem nem terjedt el annyira.De persze lehet még jó,vagy akár jobb is.De sok ezer elégedett Zalman használó nem tévedhet
.És használtan szvsz jó árban vannak.Én az enyémet 5500-ért vettem. -
Atapi
senior tag
Helo.
Nem akarok beleszolni, de talán mégsem annyira egyértelmű a választás...
Egy coolink BAT1VS lehet hogy jobb választás...
bye -
sosperecek18
őstag
És mennyire nehéz felszerelni?
Tudnál mutatni képet róla?
-
szilchi
őstag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Zalman az egyértelmű válasz.
.Nekem 2.8-as Prescottom van és egy 7000CNPS AL-CU van rajta.Így alapon 35-36 fok alapon a proci,terhelve 44-47 fok.De 3Ghz-en sem megy fel a hőmérséklet terhelés mellett 52 fok felé.A tiszta réz hüttő még jobban hütt.Ezek,a 7000-es széria,kb. 5-6K-ért vannak itt a PH-n.Ha húzod is rendesen majd a procit,akkor már 7700-as kell.Ezek úgy 10K körül vannak. -
sosperecek18
őstag
Hello lenne egy kérdésem venni akarok egy Prescott 3ghz-est, csak nem tudom milyen hűtést vegyek rá ami csöndes, könnyű felszerelni, és jól hűt. Ha tudtok segítsetek már nekem! Lécci!

-
morfondőr
addikt
válasz
üzenetére
Elküldheted a mailt, vagy egy linket, mert engem is érdekel. A címem az adataim között van. Azt nem ígérem, hogy teljes fordítást csinálnék, de a lényeget mindenképpen átnézem, és akkor le is írom, ha van rá igény.
Köszi szépen az eddigi közreműködést!!! Még nézegetem, meg fontolgatom, hogy mit választok. További ötleteket is szivesen várok!!
-
-Jackson-
őstag
-
AMD Power
titán
Találtam egy nagyon jó kis hasznos linket! Érdemes átnyálazni mindenkinek aki egy kicsit érdeklődik a CPU-k íránt!
http://216.92.52.205/index.html?modelx=33&model1=64&model2=18&chart=17
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ettől szép az egész. 
Legalábbis én 

Ott azért bajos a 4GHz levegővel és elfogadható zajszintel.. 

Az KB 250k-ba kerül és itthon nem is lehet nagyon kapni...
ráadásul nem nagykeres volt, hanem mistrálos és 3 hónap múlva kaptunk is másikat.