- Netfone
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
fbal
csendes tag
Igen, én is mindig olyan drivert használok amit éppen az aktuális levilágitó megkíván, jelen esetben én is a Linotronicot (530), de nekem ilyenkor sem volt jó, sőt egy csomó haveromnak se.
Hallottam egy megoldást amit DTP stúdiók használnak.
Extensis Suitcase 9.2 fontkezelő, és UniCode-os fontok.
TrueType-os, és Type 1-es fontokkal nekünk továbbra sem jó.
Üdv: fbal -
pigor
tag
Quark PS-driverrel írod a ps-fájlokat? Ha igen, ne tedd! Tölts le rendes levilágítókhoz való drivereket (kapsz a levilágítóstúdiókból is) és nem lesz bajod (szinte) semmilyen fonttal, se TT-vel se Adobe-val! (Legalábbis nekem még sosem volt, én ált. vmilyen Linotronic ps-drivert használok...)
-
fbal
csendes tag
Sziasztok!
Ezek szerint TrueType fontokkal müködik?
Én próbáltam már Quark, Distiller 4-el, 5-el, de akkor is hülyén voltak a betük a .pdf-ben. Nem tudom, remélem hallunk valami jó ötletet mert hallottam pár stúdióról ahol egyelöre nem tudom hogy de ki tudták ezeket a hibákat küszöbölni, és simán irják a .ps-eket bármilyen fonttal.
Köszi minden segitséget, üdv:fbal -
Szia! Régebben én is nyitottam egy ilyen topicot, mert pont ez volt az én gondom is.
Egyetlen megoldás született a dologra: Unicode-os fontok. Szerencsémre pont megvoltak au unikódos fontok is abból, amit használtam, mert egy kész anyagot kellett újra nyomni, de még win98 alatt készült.
Egyszerűen kicseréltettem a quarkkal a betűtipusokat és utána jó lett. -
guess.who
senior tag
Nekem XP alatt 6-os és korábban 5-ös Distillerrel is jó volt minden -legalábbis a .PDF-ig... A .PS-t már elrontotta, nem lehetett megnyitni rendesen sem Illustrator, sem PhotoShop alatt...
Esetleg nézz szét a [L]http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=34[/L] címen -még nem túl mozgalmas fórum, de idővel talán...
Sok sikert -és majd számolj be itt a tapasztalatokról, hadd okuljunk mi is... :) -
fbal
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne, főleg azoktól várok segítséget akik kiadványszerkesztéssel foglalkoznak. Áttértem Windows XP-re, de miután QuarkXpress-el a postcriptet megirtam, és .pdf-et csináltam, hogy le ellenőrizzem a munkát akkor láttam hogy a hosszú ŐŰÚÓ betüket (tehát a magyar ékezetes betűket) nem jeleniti meg rendesen hanem kipótolja mindenféle más jelekkel mint O stb.. Nem tudom ezt miért csinálja, és mástól is hallottam hogy XP alatt nem tudnak ps-est írni magyar fontokkal. Remélem tud valaki ötletet adni, köszönöm elöre is a segitséget.
Üdv: fbal
Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Classic / Xbox 360
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Netfone
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest