- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrik_0201
kezdő
Leginkább multitasking miatt ilyenek, ha például valamilyen tartalmat nézel gond nélkül meg tudsz nyitni egy másik app-ot akár lebegő ablakban anélkül hogy a fél képernyőt kitakarná. Vagy ha stream-et nézel nem nyomja össze a videót ha megnyitod a chat-et csak szimplán kitolja oldalra. Ha már F5 topic.. játékokban konkrétan elengedhetetlen a szélesebb képernyő, sokkal több minden látszik rajta, nem véletlenül vannak a 21:9-es monitorok is.
Én sosem vennék mégegyszer 16:9-es telefont ezek miatt.. ha muszáj lenne akkor inkább tablet ha ilyen méretekben gondolkodnék.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
secretgarden #52 üzenetére
Ezt mintha én írtam volna!
Nekem 6 éves Huawei Mate 9 van, 1x már kb 2 éve cseréltem benne akkut és kijelzőt, most 1 hónapja újra összetörtem, bár csak repedés, kb észre se venni, de a lényeg hogy már nagyon lecserélném, már évek óta lecserélném... De egyszerűen nincs mire, mivel eleve ennél nagyobb telot szeretnék, így a visszalépés hogy kisebbet vegyek szóba se jöhet! Ezek a mostani 6.67" -es telok meg széleségre fél cm-vel kisebbek. Rohadt idegesítő, hogy konkrétan nincs mire lecserélni mert az összes gyártó ugyanolyan telokat gyárt, nincs már kicsi meg nagy méret, sok cég akár évente kidob 1 tonna mobilt, pl a Xiaomi pont ilyen gyártó. De az hogy legalább 2 évente 1db másmilyen is legyen az véletlen se jut egyik gyártónak se az eszébe... Pedig ráadásul Xiaominak volt a Mi Max széria amik nagy telok voltak, de 5 éve nem jött már új modell belőle. De nővéremnek pl kicsi teló kéne, és sok csaj isminek is kicsi teló kéne, nem tudnak mit venni így nagyot használnak, de ha lenne kisebbet vennének. Nekem pedig nagy teló kéne 16:9-be, vagy lehet felőlem 18:9 is de akkor legalább 7"-es, az kb akkora lenne mint a 6 éves 6"-es Mate9-emde mivel nagyobbat akarok így legalább 7.2-7.4"-es kéne, de a legjobb az lenne ha 16:9 be csinálnának akkorát hogy széleségre 8.5 cm lenne (Van 1 régi casio tudományos számológépem ami pontosan ekkora, 8.5cm széles, 16.5cm hosszú, most mértem, teljesen ideális számomra kézbe tartani, kipróbáltam kényelmesen elfér a zsebembe is, ez a méret tökéletes lenne mobilnak is) A kamera lyuktól is rosszul vagyok, de azt már elengedtem, bár most már van kijelző alatti technológia is, azt is berakhatnák 16:9 be és azonnal venném 200k -ig!
igazából a méretet leszámítva már minden igényemet elengedtem...
Amúgy fel nem tudom fogni mire jók ezek a keskeny 18/20/21 : 9 telok, a hosszuk miatt kilóg a zsebből és ugyanúgy 2 kezesek mint a régi 16:9ek, cserébe széleségre kevesebb tartalom fér el rajtuk, így jobban össze vannak nyomva az oldalak, kisebbek a képek a szövegek, vagy scrollozni kell balra jobbra. A virtuális billentyűzeten pedig aprók a gombok stb, szóval csak is hátrányát látom, a régi 16:9 sokkal jobb volt! Talán az ilyen tiktok meg instagram stb oldalakon lehet előnye, de ilyeneket én nem használok... Én napi 1-4 órát nézek youtubot vagy egyéb videót, és ezek 99%-a 16:9, vagyis minden más arányú kijelzőn fekete csíkok lesznek 2 oldalt, persze ki lehetne nagyitani de akkor meg levág a képből, ami szerintem rohadt igénytelen megoldás.
2 napja volt a kezembe 1 Samsung Fold 5, összecsukva olyan keskeny, hogy semmire se jó, a virtuális gombok olyan aprók, hogy számomra esélytelen használni, szóval összecsukva 1 vicc az egész, ráadásul idétlenül hosszú, nem is tudom annak már milyen aránya van, szerintem 21:9 nél is magasabb, kinyitva kb kocka ami szintén idétlen képarány, böngészésen kívül szintén semmire se jó, de olvasásra kényelmes, youtube esetén a kijelző fele fekete csík
alul felül több centis feketeség, középen a kép kb fél cm-el nagyobb mint a Mate 9-en
közbe a telefon meg kinyitva 2x akkora
de hát szar a képarány... számomra 1 ipari hulladék az egész és akkor 700k
Néztem még a régi Note 20 ultrát és a S23 ultrát, ezeken meg 2 oldalt van fekete csík youtubon, így kb akkora a youtube mint a 6 éves Mate9-en, bár lehet 1-2 mm-el kisebb, de ebbe már nem kötök bele, viszont semmi képpen se nagyobb, nekem pedig nagyobb kell! De esetleg ha bedöglik a Mate akkor alternatívaként veszek majd 1 használt Note 20 ultrát, aztán várok tovább 16:9-re
vagy javítgatom még pár évig a 6 éves telom...
-
válasz
dredjudge84 #196 üzenetére
TEssék, itt kikeresed az F5-öt (118 óra), beparaméterezed a használati szokásaid alapján és kapsz egy számot.
-
válasz
dredjudge84 #196 üzenetére
Nincs ilyen.
Mert ez ugye erősen függ a használattól.Nincs ilyen telóm, de hiába írnám le, higy 8 óra 24 perc, ha nálad teljesen mások a használati szokások.
-
dredjudge84
őstag
Valaki tud konkrét sot értéket mondani?
-
válasz
aprokaroka87 #192 üzenetére
Semennyi, mivel a két termék azonost, de az RN 12Turbo nem tartalmaz B20-at.
Erre van a Poco F5.
-
Carline
őstag
válasz
aprokaroka87 #192 üzenetére
Szerintem nem sok, mert nem tartalmazza a B20 4G sávot ami itthon eléggé elterjedt.
Meg talán a 12 Turbo az ázsiai országokban van terjesztve. De lehet rosszul emlékszem ezen utóbbira. -
aprokaroka87
nagyúr
Mennyi az esélye hogy itthon a Redmi note 12 turbo kerül forgalomba?
-
PROHARDVER!
Személyeskedés, mínősítgetés, lekezelés nélkül folytassátok. Köszönjük.
-
YellowFlash
aktív tag
Bone, el lett csontozva a Specifikáció.
F4 van írva F5 helyett
-
alpihun
senior tag
válasz
dredjudge84 #184 üzenetére
Nem LTPO2, de a fix módokon kívül van egy dinamikus is, ami app/content alapján visszarakja 60-ra amikor amúgy sem lenne értelme. Szerintem ez megteszi LTPO2 helyett, üzemidőre nincs panasz.
-
ViZion
félisten
válasz
GhosjAAH #183 üzenetére
Szia! Fentebb írtam, h én is Huawei/Honor vonalról váltottam X5 Pro 5G-re.
Furább, a Huawei auto fényerő jobb, a menüje jobb, hang beállítások ezen marhára furák és hiányoznak a Huawei gyári appok (Files és galéria). Ezek sem rosszak, de azt megszoktam a sok év alatt, itt minden beállítás "fura", ott meg faék egyértelmű.
Tudás, sebesség nem rosszabb, sok kicsit a bloatware, de törölhető/letiltható. Néha eldobja pár sec-re a mobilnetet, ez online stratégiánál PvP kicsit fáááj. Ilyen a Huaweinél ismeretlen. -
dredjudge84
őstag
A kijelző ltpo 2 vagy csak fixen tud 60 vagy 120 hz-t?
-
GhosjAAH
újonc
Sziasztok!
Nagyon gondolkozom, hogy megvegyem az F5-öt, viszont Poco téren szűz vagyok (előző honor 8 volt, most 20), 1-2 tapasztalattal valaki meg tud támogatni?200e alatt lehet más alternatíva? Még a Realme GT5-re lennék kíváncsi.(nagyjából 1-1,5 hónapon belül szeretnék telót venni). Igazából általános hétköznapi használatra kéne(időnként játék, nyaralás-utazás közben tudjak normális képeket lőni).
Köszi a segítséget előre is! -
-
alpihun
senior tag
Megjelenés (május) óta használom. Kamera nem fontos nekem, szóval tökéletes teló ennyi pénzért. 320€-ért vettem, de még 50%-al drágábban is ezt választottam volna.
Inkább kétévente egy ilyen mint 4+ évig nyúzni egy samsungot.
-
-
-
Terentius
őstag
A garantált két miui vagy két Android verzió frissítés mit jelent? 14-el jött az is beleszámít vagy a következő 2?
-
trafoka
tag
Sikerült telepíteni, nem volt vészes, köszi a segítséget!
Lőttem egy pár teszfotót és sokkal jobb minőségűek lettek mint a gyári szoftverrel. Az egyetlen ami nem tetszik hogy esti módban stabilan kell tartani a telefont mert az OIS ellenére hajlamos elmosódni a kép, de ha sikerül akkor eszméletlen jó lesz a végeredmény! -
bteebi
veterán
Ejha! Nagyon szimpatikus telefon. Lehet, hogy az asszony egy ilyet kap majd.
-
GodGamer5
addikt
Lassan a sima F5-re váltom is, a (még mindig tökéletesen gyors) X3Pro-mat.🙂 Pixel rom-mal amúgy csodákra képesek ezek a telefonok...
-
Usgyi
aktív tag
Lehet nem ezt a szót kellett volna írnom...
A családban legutóbb 2 kínai telefon volt (redmi 12 és Mi 11), mindkettőt azért kellett cserélni, mert a szoftver az agyamra ment. Agresszíven zárta be a védett appokat is, gyakran "beragadt" egy-egy folyamat ami brutális merülést okozott és a nyugalmi fogyasztáson is sokszor meglepődtem. -
Usgyi
aktív tag
Ez jó ajánlat. Ha alá tudnának rakni egy stabil szoftvert és megdupláznák a támogatás hosszát, akkor bestbuy.
-
gombasm
aktív tag
Szia!
GCAM telepítéshez én innen merítettem, működik is a dolog:
Olvasgatni kell kicsit meg a config -ot átállítani, de az sem ördöngősség.
(Ha esetleg kell valami segítség, akkor írj privátban, azt hamarabb észreveszem.)Szépen működik minden funkciója, nagyon jó képeket csinál, a gyári kamera apphoz nem is hasonlíthatóak.
-
spect80
senior tag
Az emagnál van 170-ért és 213-ért is román forgalmazótól. Csak miért vennéd meg onnan, ha itthon olcsóbb egy 20-assal és az ottani garanciális feltételek sem világosak.
btw. az általad említett 213e forintért áruló román forgalmazó neve: Fine Art street 14
telephelye: [link]
Nehezen tudom megállni, hogy ne innen rendeljek. -
tomboy0013
veterán
Azért nem kell átesni a ló túlsó oldalára, vannak jobb és rosszabb kijelző alatti olvasók. Poco F2 Pro nálam 10/6 volt és lassú, Pixel 7 Pro 10/10 és gyors. A gombnál gyorsabb az olvasó, de most hogy 0,3 vagy 0,8 alatt old fel, szerintem tök mindegy. Meg hát arcfelismeréssel kombinálva 100/100 a bejutási arany a kezdőképernyőre. Tök felesleges ezen vitatkozni.
-
lujo10
aktív tag
Köszönöm a tesztet
és még a teló is tetszik
-
ViZion
félisten
Ami a kézmozdulat parancsikonoknál beállítható, azok nagy része működik.
Ami nem működik: 3 ujj nyomva tartással részleges képernyőkép.Amiket leírtál, azokat nekem a XOS Launcher irányítja, ott van egy halom (forgatás, csippentés, csúsztatás, mindezek a széle felé, közepe felé, stb... 8 féle van), amit lehetne konfigolni, de nem szoktam csak 1-2 dolgot, mert úgyis elfelejtem...
-
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
-
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Nekem Poco F3 van február óta, nagyon elégedett vagyok vele. Érdemes lecserélni F5-re?
Lehet láma kérdés,de Poconál hogy vannak a kategória jelzések? M, X, F? Melyik hova tartozik? Bocsi, viszonylag új vagyok a Poco vonalon. Eddig csak használtam a telefont, most kezdtem el figyelgetni a márka új modelljeit.
-
Pityu.
nagyúr
Az nem olyan rossz ár volt,de majd itthon ha lesz hivatalosan jó drága lesz az biztos.
-
trafoka
tag
Kis segítség kéne, hogy lehet rávarázsolni a google camerát a telóra?
Am. én gshopperen vettem, kuponnal 120e volt, annyiért nagyon jó ajánlat! Az előző telóm Xiaomi 11 lite 5g volt, ahhoz képest érezhetően gyorsabb és sokkal jobb a kijelzője, pedig az sem volt hulladék. Sztem is jobb a kijelzőbe integrált ujjlenyomat olvasó de meg lehet szokni az oldalsót is - én több ujjamat is felvettem és ha pl. az asztalról veszem fel a telót már reflexből úgy nyúlok érte hogy a hüvejkujjammal egyből az olvasónál fogom meg. Igen, bal kézzel használom pedig jobbkezes vagyokA bloatware cuccokat le lehet törölni kiv. a google megoldásait. Idióta reklámok nincsenek benne. Hardveres közelségérzékelője van uh. a szokásos xiaomi betegség, azaz a fülell való nyomkodás nem játszik hála az égnek. Az automata fényerőállítás is jól műxik, nincs összevissza állítgatás ha félhomály van. A kamerája jó, bár nem akkora előrelépés a mi11-hez képest. Összességében elégedett vagyok a készülékkel, bátran tudom ajánlani annak akit nem zavar a hivatalos forgalmazás hiánya!
-
maross
nagyúr
x3 pro 128/6gb-m volt, es x5 pro 5g-m van, 256/8gb
. Bocsanat, ha kicsit szabadon kezelem. X3 pro-m a vegen mar kicsit lassult, vagy frissitesek, vagy regi rendszer miatt, fogalmam nincs. A kijelzo minosegehez en sotet vagyok, nekem tokegyforma volt az ikonokat nezni rajta. 60 es 120hz kozott latvanyosabb a valtas, de ugye mar az x3 pro is 120-as volt, azt szeretjuk.
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ha ezt tesztelitek Google Kamerával, akkor a többi telefont is kellene.
-
-
-
edward2
addikt
Amúgy poco annyira xiaomi, hogy ezen is a gesztus vezérlés a launcherbe van építve? Tehát nova launcherrel itt sincs gesztusvezérlés?
-
Olcsóbb nem lesz. Semmi sem. Lehet rajta nyavajogni persze, vagy az ember beáldoz valamit.
Vagy vesz gyengébb terméket, vagy vesz mondjuk kintről. De ha kint 136 ezer, itthon meg 137 himihumival, akkor kb ugyanott vagy..
Ha nem lesz hivatalosan, akkor meg felesleges várni rá.
-
válasz
elfelejtette #123 üzenetére
Ne írj ilyet, ez mán' űrtechnika.
-
-
Tschubi
tag
Balkezes vagyok. A hátlapi érzékelőt sosem volt gondom feloldani a készüléket JOBB kézzel. Sőt! 99%-ban azzal oldom fel, mert utána ballal egyből tudok pötyögni. Azt is megnéztem mi lenne a helyzet az oldalsó, bekapcsoló gombos feloldással. Bal kéz középső ujjal simán elérem, de vszeg ott is a jobb kezemet használnám.
A páromnak kijelző alatti van (Samu A52), de messze nem 10/10 a feloldási ráta. És nem, nem mese. -
Z_A_P
addikt
En x3-rol valtottam x5 prora, nagyon elegedett vagyok,
Szinten X3 pro-m van, es osszehasonlitva a kijelzo az valoban jobb (amoled vs lcd), de pl a CPU lassabb
, kamerat irod jobb, viszont akksi kisebb. Egyaltalan nem egyertelmu nekem
SZERK: ok, latom neked X3 volt, nem X3 Pro
-
Baggins86
aktív tag
Az a baj a Pocoval, hogy miután megvetted, csak az után jössz rá miért is olcsó. Augusztus elején jött egy frissítés az F4GT-hez, előtte még a 2022. dec google biztonsági frissítés volt. Abban a szoftver verzióban pedig volt olyan network bug, amitől teljesen megborult/újraindult a telefon. Igaz max havi 1-2 alkalommal, de az is több volt a kelleténél. Mindössze 8 hónapot kellett várni a javításra.
-
Tschubi
tag
Na, talán ez lesz a következő telefonom, Redmi Note 7-et váltana. Mindent tud, ami nekem kell, jól is néz ki. Már csak azt kell megvárni, hogy itthon is elérhető legyen hivatalosan. Talán karácsonyra lesz is 180e környékén.
Tudom, Emagnál most is kapható. De bakker! Nálunk 213e, a himi-humi boltnál meg 136eFt. Milyen ez már?
Előre telepített alkalmazások: simán el tudom képzelni, hogy ezekért kap pénzt a gyártó, ezért van annyi amennyi. De legalább leszedhetőek. -
RobbyJr
addikt
Nem rossz telefon, valóban kár a microsd hiány miatt, de meglehet lenni nélküle is.
-
gombasm
aktív tag
válasz
enginev3.0 #106 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
A cím lehetett volna Pocolian jó ajánlat
-
-
gombasm
aktív tag
+1 !
Sokkal megbízhatóbb, gyorsabb és pontosabb az oldalsó ujjlenyomat olvasó, mint a kijelző alatti.
Nem szólva arról, hogy nem kell forgatni a cuccot a feloldáshoz... .Amúgy tökéletes az F5, magyar beszerzésű (igen sufni GSM-ből), még 137e -ért a legelején megvettem, azóta már ott is felment 150 körülire az ára.
Megvan még az F3 is, de nem bántam meg, hogy újítottam.
Egyetlen "bajom", hogy nincsen fejlesztői miui eu rom csak stabil. -
enginev3.0
félisten
Úristen, mondom végre a következő telefonom telekomtól megvéve
Erre látom, hogy hivatalosan nem kaphatóNagyon pozitív hogy raktok be Google camera képeket is
-
maross
nagyúr
Kiprobaltam tobbfelet is, nem estem hasra egyiktol sem a masikhoz kepest, egyikre se mondtam volna, hogy óh, ez jobb a masiknal. Toltottem le hozza valo profilt is, meh. De szerintem mindenki probalja ki es dontse el, nekem tobbet ert az adott szoftveren beluli xy funkcio (mennyire jo egy profilkep, ne csinaljon babaarcot, hanem normalisan modositson, bohockodasnak legyen lassitott felvetel ami mozgasra bekapcsol, legyen full manual beallitas, stb). Vegul kettot hasznalok, a sajatjat, es a google-t, egymas mellett ki vannak pakolva shortcuttal, es mikor melyik.
-
ViZion
félisten
+1 nekem is nagy ujjaim vannak, ez meglepően stabilan jó és gyors.
Elavuló procikról annyit, h fél év és "elavul". De ha nekem most megfelel a sebessége, nem hinném, h fél év múlva Crysis-t játszanék rajta. Játékos oldalról nem látom, h miben avul el, de gyanítom ott is trükköznek még a frissítésekkel, legyen már miért telefont váltani...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megint telibe találta a Poco a középkategóriát, de most is van bökkenő.
- Okos Otthon / Smart Home
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpársportok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tesla topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AM 5 lapok
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest