- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marec1122
senior tag
ha valaki esetleg ért hozzá ez a topic már elavult. viszont épp egy 3 mm-es plexxit akarnék élvilágítani ha lehetséges. valakinek van tippje, tapasztalata valamije?
üdv
-
LukE
veterán
ledek fenyereje a rajtuk atfolyo aram erossegetol fugg. Vannak erosebb fenyu ledek is, kekbol es feherbol szinte minden sarkon lehet kapni eroset, zold (kicsit turkizes) tenyleg brutalis fenyu leddel mikronikaban talalkoztam, 250HUF/db, narancs es piros mar problemasabb, de megoldhato.
Normal ledeknel 20-25mA amit meg at lehet rajtuk hajtani. persze 25mA eseten eleg egy kis tularam, es lehet, hogy jobbletre szenderul. Persze lehet, hogy 1-2 evig kb. valtozatlan fenyerovel mukodik, es csak utanna halvanyul 1 picit.
De ha teljesen korbepakolod (10db, vagy tobb), akkor mar nem lesz gondod a fenyerovel.
Ha van ragasztopisztolyod, akkor szerintem azzal rogzitsd, mert az az atlatszo muanyag jol bevezeti a fenyt. -
Solad
addikt
Nagyobb meretu plexit(25*30 vagy nagyobb) meg lehet vilagitani normalisan, vagy ne is probalkozzak vele?
-
-
juliesko
csendes tag
Sziasztok! Kaptam egy reklám táblát - plexiből - aminek az élén egy szig.szalag formájú világító csík van.Ez a sarkoknál elszakadt és ezért nem világít.Ha valaki tudja,hogy mi ez a ''valami''és tudja hogy hol lehet kapni ,megköszönöm
-
baliii
senior tag
en ezeket karcoltam bele, a gravirozas sokkal jobban nez ki szerintem, csak nincsen hozza gepem
-
ToBeY
nagyúr
Ezt szeretném a plexibe igaz én simán neonnal akarom megvilágítani belülről.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
baliii
senior tag
amig nem talalok ki valami jobbat vagy nem szerzek ledeket csak ezek vannak
Bővebben: link -
baliii
senior tag
csinalok, de csak holnapra lesz kesz, mert szereznem kell ledeket vagy 1 zseblampat
-
Reac^
őstag
Pl. Azt is. De valami gravír gépre gondoltam.
Meg pl. mivel lehet kicsit karcos/megviselt plexit ''jobbá'' tenni? Cserével?
Baliii: Nemtucc csinálni 1 olyan képet ahol valamivel megvilágítod a plexit. Hogy mégis hogyan nézne ki a dolog, ilyen karcolással ahogy csináltad. thx -
baliii
senior tag
mit milyen muszerrel lehet? a karcolast? azt barmivel ami vekony es hegyes
-
Reac^
őstag
OFF:
Hé! Ez az én unreal jelem!
Csak nekem papirral van felragasztva!
ON:
Ez a dolog engem is érdekelne!
Először is a házam már lassan fél éve megvan. A plexi karcos egy kicsit. Hogy lehet valahogy javitani ezen az állapotán?
Jobb lenne gravírozni, vagy csak így - mint a képen - belevágni az éleket és oldalról megvilágítani?! Milyen műszerrel lehet ilyet csinálni?
Ha a plexi fölött és mellette van 2 uv katód az jó?? -
baliii
senior tag
es ha ugy helyezek el 1 fenycsovet hogy az hozzaerjen hosszaban a plexi elehez?
-
somitomi
tag
En igy oldottam meg:
mondjuk a keretbe el kellett fernieket 5mm-es plexinek, egy 2 es egy 3mm es uvegnek....a ket reteg plexit kulonbozo fenyu ledek vilagitjak...az eredmenyt lattatok
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
Hallottam mar halott Dremel-rol is. Es Dremel-t asszem nem lehet kozvetlenul az importortol venni
Mindenesetre ez legalabb 1 letezo marka. Ugyan eddig nem hasznaltam sokat a sajatomat, de eddig minden OK
Mondjuk a jobb font lathato akcios multitool-ra. Vagy ha megvagy sok tartalek alkatresz nelkul, akkor kicsivel dragabb a flex-addonos ize, ami hasznos lehet.
(ha besetalsz hozzajuk, akkor ertelemszeruen nem kell postat fizetni, szoval meg az oldalo lathatonal is kevesebb a vegosszeg.) -
baliii
senior tag
köszi szepen!
a zuhanycsovet meg ki akartam probalni, nekem vegulis bejon...
már készul a masik modom, az elvilagitas is ahoz kene, csak megakadtam kicsit mert nincsen elektromos keziszerszamom, de asszem sikerult 1et anyukamtol kikonyorognom ( a csaladnak kell szöveg) szerintetek milyet vegyek ugy 10 es 20ezer kozott?
-
Supr@
senior tag
Amúgy nagyon jó lett a Casetek, a színek is passzolnak. Egy valami viszont szerintem rontja a hatást, mégpedig a zuhanycsövek. Szerintem jobb lett volna gyári hengerelt IDE-kábel.
-
baliii
senior tag
ja es a plexit ugy furtam, hogy egy falapot raktam ala, lefogta a haverom jo erosen es szep lassa kifurtam
-
LukE
veterán
Neheznek nem nehez, de szerintem nem akarsz csak ezert venni 1 adag szilikon ragasztot (tippre ~1kHUF), es nem hiszem, hogy 1-2ezer penznel tobbet elkerne erte (kesz akvariumokat altalaban 80ft/liter penzert aruljak)
elvilagitashoz-> csinalj 1-1 bemelyedest, es ragaszd be ragasztopiszollyal a ledeket. A muanyag egesz jo belul tartja a fenyt es a ledeket is. -
baliii
senior tag
ez tenyleg jonak tunik de tenyleg draga
-
Supr@
senior tag
Hali!
Ha élvilágítást akarsz ilyen vékony plexivel, akkor nézd meg ezt: http://www.autotuningshop.hu/belso.html
A neonhuzal nagyon cool, de kicsit drága. -
baliii
senior tag
ja mar ertme hogy gondoltadazta 3mm-t
-
baliii
senior tag
már fúrtam lyukat 2mm-es plexibe 1 led-nek az elolapi panelemhez
-
Fawkes
őstag
És ha olyan vezetéket vennél ami teli van ledekkel és azt tennéd a plexi élére?A Radikalmodon volt egy cikk erről....
-
baliii
senior tag
még lenne 1 kérdésem:
szeretnek csinalni plexibol egy tartajt, amibe vizet tolthetek, s ugy felfüggeszteni, hogy az egeszet csak az egyik oldala tartja.
ehez milyen ragasztora es szigeteloanyagra lenne szukseg? -
baliii
senior tag
2 mm vastag
nem tudsz kepet belinkelni arrol, hogy hogyan kell csinalni? -
mormota
senior tag
milen vastag a plexi?
sztem inkább a hosszabb oldalába kéne tenni a ledeket úgy, hogy egyenlő távolságra legyen a rövidebb oldaltól, és a másik led-től -
baliii
senior tag
szeretnek egy plexilapot élvilágítani, méghozzá ezt:
az jo modszer lenne ha a 4 sarkába furnék 1 jukat es azokba nagy fenyereju ledet tennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest