- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
spkkill
tag
válasz
InFlames86 #8516 üzenetére
Én meg sem mertem próbálni, azért szedtem szét Byte-onként.
-
spkkill
tag
válasz
InFlames86 #8514 üzenetére
Elnézést, elírtam. Itt a javított verzió.
FUNCTION "DW_TO_REAL" : Real
{ S7_Optimized_Access := 'FALSE' }
VERSION : 0.1
VAR_INPUT
iDW : DWord;
END_VAR
VAR_TEMP
tDW : DWord;
tReal : Real;
END_VAR
BEGIN
NETWORK
TITLE = DW TO REAL
L #iDW;
T #tDW;
L %LB0;
T %LB4;
L %LB1;
T %LB5;
L %LB2;
T %LB6;
L %LB3;
T %LB7;
L #tReal;
T #DW_TO_REAL;END_FUNCTION
-
spkkill
tag
válasz
InFlames86 #8510 üzenetére
Szia!
Esetleg ez az STL megoldás?
FUNCTION "DW_TO_REAL" : Real
{ S7_Optimized_Access := 'FALSE' }
VERSION : 0.1
VAR_INPUT
iDW : DWord;
END_VAR
VAR_TEMP
tDW : DWord;
tReal : Real;
END_VAR
BEGIN
NETWORK
TITLE = DW TO REAL
L #iDW;
T #tDW;
L %LB0;
T %LB4;
L %LB1;
L %LB5;
T %LB2;
T %LB6;
L %LB3;
T %LB7;
L #tReal;
T #DW_TO_REAL;
END_FUNCTION -
Gaben92
őstag
válasz
InFlames86 #8510 üzenetére
Én meg codesys-ben nem vagyok otthon.
Azt hiszem értem mi a problémád. Maga a bit pattern a DWORD-ben valójában egy lebegőpontos szám pattern-je. A DWORD_TO_REAL ugye implicit konverzió szóval ha ez a helyzet akkor azzal valóban nem fog működni mert az a DWORD értékét konvertálná neked lebegőpontossá.
Ha tényleg ez a helyzet akkor kicsit fura felhasználási mód.
Any pointer területcímzésre való inkább, erre elég lenne szerintem egy mezei pointer. Én első körben rápróbálnék arra, hogy az Input-ot átnyomnám Real-be ha ez lehetséges, és a blokk hívásánál adnám meg neki pointerként a címet "P#DB1.DBX0.0 BYTE 4" formátumban (nyilván a korrekt címekkel). Annak elvileg csak a bit patternt kellene áthúznia szóval pont ami neked kell. De az igazság az, hogy ezt szeretjük kerülni TIA-ban mert a cross reference-ben nem jellenek meg a pointerek.
-
Gaben92
őstag
válasz
InFlames86 #8508 üzenetére
Mit akarsz kezeni X-el?
SCL-ben ez egy szimpla
DWORD_TO_REAL(#X)
, onnantól meg már azt csinálsz vele amit akarsz. -
Szirty
őstag
válasz
InFlames86 #7131 üzenetére
Szia!
"Rég beszéltünk"
Mert nem tolod az IRC-t...
Egy A2-es nekem is jól jönne. Vettem e-bay-en egy kínai utánzatot, amit PC adapter USB A2 néven hirdettek.
Persze tudom én hogy ebben van némi kockázat, de nem volt drága, gondoltam próba-szerencse.
Meg is jött, ahogy kell. Teljesen úgy néz ki mint a Siemens: tokozás, csatlakozók, forma, színek, LED-ek, kábelek, stb. A belseje azonban teljesen újra van alkotva. Egy ATMEL próbálja utánozni az eredeti működését
Mint kiderült ezt több-kevesebb sikerrel teszi.Az első érdekesség ami szembe jött a próbálgatásoknál, hogy bár A2 néven hirdeti és az A2-nél is ezt is az USB port táplálja meg a PC felől, nem a 24V az MPI/DP felől (ami nagy előny tud lenni amúgy) de nem az A2 drivereit csomagolták mellé.
Mint kiderült az eszköz a régi PC Adapter USB eszközt szimulálja. A drivere sem saját, hanem az eredeti Siemens driverrel működik.
...már amikor működik.Kipróbáltam többféle környezetben, még S7-200-al is (PPI). A legtöbb esetben 300/400-asokkal működik (leginkább amikor MPI a kapcsolat és csak egy PLC van a buszon.
Amikor azonban profibusszal kerül szembe amin 10-20 eszköz is lóg még a PLC mellett, már gondok vannak. Nem veszi fel a kapcsolatot, nem látja a PLC-t és a drivert befagyasztja.
Maga az eszköz is képes befagyni. Normál MPI buszos működés közben elveszti a kapcsolatot és újraindításig nem is áll helyre.
Virtuális gépről nem tudom elérni, nem használható így (a gyári PC adapternek ezzel nincs gondja).Szóval nem mondom hogy teljesen használhatatlan, de közel sem tökéletes.
Ami azért nagy gond, mert ha el kell menni a egy ismeretlen géphez vele, nem tudhatom előre hogy hajlandó lesz-e kommunikálni a PLC-vel az ottani körülmények között vagy nem. Ami elég kellemetlen több órás utazás után... No mind1 ez van. -
Szirty
őstag
válasz
InFlames86 #7129 üzenetére
Szia!
Gyárilag újonnan Siemens-től 120e körül volt. Most már nem nagyon lehet kapni, PC adapter USB A2 van helyette.
Sajnos ipari cuccokat "maszekon" még újonnan bontatlan csomagolásban is kb az eredeti ár max feléért megy el.
De megnézed mások mennyiért adják és annak alapján belövöd az árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest