- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- Picit késett, de befutott a Vivo V70 FE is
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- MWC 2026: Kipottyant egy kamera a RugOne hátlapjából
Új hozzászólás Aktív témák
-
byte-by
tag
válasz
JAGER 10
üzenetére
halo JAGER 10 !
jó lenne tudni milyen CPU, milyen HMI-ről lehet szó.én CJ1M típussal és NS5-ös terminállal hoztam létre, de mással is így kellene működnie.
de esetleg próbáld meg így vagy hasonlóképpen:
a soros portról bejövő memóriát itt D0-nak írtam.
értelem szerűen ha több szóból áll a memória akkor D0+1, D0+2, és így tovább.
itt most 3 szó hosszúságú példát írtam , mert a " HELLÓ! " 3 X 16 bit.XFER utasítással tudod egy (D10+1+2 ) D regiszterbe átmásolni.csak a példa szerint.
a control szóval (Number of Words) tudod megadni hány szót másoljon.jelen esetben a contorl szó : &3 , ennyi word-öt akarunk másolni:
ha megvan , szimulátorban láthatod az eredményt, ha átváltasz a jelzett TEXT típusra.
a másolandó memória, mint karakterkód lesz másolva.mint jeleztem NS-5-öst használtam.simán felveszed a D10-et TAG-nek.létrehozol egy "StingDisplayInput"
elemet.ASCII kódot választasz(alapesetben az.) az "Adress"-nél megadod a D10-et címnek.
a hosszúságot tudni fogja a HMI, onnan hogy a "Lenght"-nél megadsz 6-ot.ez a 6 karakter vagyis a 3 word, vagyis a "HELLO! ".projekt elment, nyomsz egy tesztet, úgy , hogy a "connect to cx-simulator" be legyen jelölve (ez majd felugrik, a cx-programmer legyen szimulátor módban online.
és akkor láthatod az eredményt:
lehet, hogy van jobb módszer, talán másnak jobb ötlete is van.
de ez működhet , ha a soros bejövő memóriák megvannak.azt azért jó lenne tudni hova íródnak.byte-by
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Spotify
- Formula-1 humoros
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB/512GB használt, karcmentes 87% akku, 191 ciklus
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest