Keresés

Aktív témák

• ladiszka3

csendes tag

Egyébként a pinnaclesys.hu oldalán a Pinnacle TV tunerkártyák isemrtetésénél sok hasznos tatácsot lehet találni a sokszor feltett kérdéseknél!!!! Igaz nem túlozzák el a mennyiséget a problémákhoz képest!

• ladiszka3

csendes tag

Kedves sorstársaim!
    A vadi új tuneremet (MediaMarkt=9900.-Ft) sikeresen telepítettem, szinte minden probléma nélkül. Az aktíválást is megtettem, a Pinnacle.com új termék sorszámot adott, amire hivatkoznom kellett, felhasználó névhez ők adtak saját jelszót, az aktíválást a programsorból lehet kezdeményezni stb. Az SVCD és MPEG2 működik, de sajna minek!????
    Szóval rá kellett hamar jönnöm, hogy el kell felejteni a TV-ből való felvételeket DVD formátumban (én tulajdonképpen ezért ruháztam be!). Megpróbáltam a Mezzo-ból finom kis jazz koncertet felvenni, az eredmény mpeg2 formátumban élvezhetetlen. A procim először Celeron 1,7-volt, a próbálkozások elején, most némi anyagi ráfordítással P4 2,4-esem van, a gépem szárnyal (a korábbiakhoz képest), de a tunerból való felvétel továbbra is hibás, igaz már nem csúszik a hang, de a kép egyes része néha szétesik pillanatokra. Visszatérve a VCD formátumra a minőség elfogadható, a tunernek megfelelően, de asztali lejátszóban nézve csapnivaló. A hangot teljesen vissza kell venni a beállításnál 1%-ra , mert egyébként felvételkor rendkívül torz lesz.
    Szóval a tuner minősége szerintem nem épp a legmegfelelőbb (kész átverés!) az értékét talán így azért mégis megéri. A kép azért szemcsés, mert a tuner jelfelbontása gyenge. Bár az is lehet, hogy a kábel leágazása (gondolom másnak is TV-hez csatlakozik a drót másik vége!) ront a vétel minőségén. Konzekvenciám: ezt a kütyüt a gépen max.TV-nézésre lehet használni, hogy ne kelljen a TV és a monitor között az embernek a fejét ide oda kapkodnia!

Aktív témák