- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
tkazmer #4416 üzenetére
kicsit későn ugyan de ez egy jó probléma, és nemrég én is pöcsöltem vele.
az nem nyerő, hogy ha 100 címem van akkor 100-szor fut le a ciklus, és 100x fut le benne az a mail() függvény. bazi időigényes
én ugy csináltam, hogy lefuttattam a ciklust, kiolvastam változóba az emailcímeket. de nem tömbbe, hanem mindig hozzáírtam. olyan formába rendezve ahogy azt a levelezőprogramok szeretik, vesszővel elválasztva, vagy pontossveszző is jó.
($cimek = ''a@b.c; b@c.d; c@d.e'';)
és utána egy email-t küldök csak 1x hívom meg a mail() függvényt ahol a címzett az a változó ahol az összes emailcím van. ha nem akarjuk hogy lássák egymást a mailcímek akkor titkos másolatként küldöm őket -> ilyenkor a TO az énvagyok, és aBCC lesz a $cimek
bazijó.
KÉRDÉS -HELP!
de ha már itt tartunk lenne egy kérdésem bárkihaz aki tud valami infót.
hírlevélküldés, hasonlóan mint ahogy fentebb vázoltam, egy mail() függvény futtatással mindenkinek, ahol mindenki a BCC-ben van.
kb 5000 email címre kéne küldeni... ez lehet e probléma? még tesztelni sem tudom...
a mail fejrészébe egy csomó dolgot lehet beállítani. pl a szerver mailcíméről megy de ha a FROM-ot a saját címemre írom akkor úgy jelenik meg annál aki kapja a mailt, mintha az én címemről küldtem volna, ha reply-ozik, akkor az az én címemre jön. ez így oké.
De a MAILER-DAEMON sajna nem ide ír vissza, vagy sehova se ír vissza nem tudom, a lényeg hogy én nem kapok ilyet. A cél az lenne hogy kapja MD üzenetet, ha valamelyik levelet nem sikerült kézbesíteni. Mit kellene csinálnom, hogy ez az én címemre jöjjön? -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #4513 üzenetére
már tárgytalan a dolog, mert megcsináltam máshogyan...
bár attól függetlenül nem értem miért nem ment nálam. lehet elnéztem valamit mert kolléga írta hogy a szintaxis nála működött...
az volt a bajom hogy annyi mindent kellett volna egy hülye függvénybe rakni hogy pontosan azt se tudtam hogy mi kell. végiggondolva ez a lekérdezés nem is kellett
menühöz keresni a hozzá tartozó termékeket, de csak akkor kiiratni menünél, ha ez a termék ennél a menünél a lemélyebb szinten van. tehát ha megvolt a termék, akkor megnézni hogy mimás menükhöz tartozik - itt megint vissza lekérni a menütáblából, és ha a többi menü magasabb szintű akkor itt kiiratni, ha van nála alacsonyabban is akkor nem.
blááá
na mindegy megcsináltam
azért köszi a commenteket amikkel próbáltatok megoldást
[Szerkesztve] -
cidalain
veterán
egy kicsit meállt a tudományom, és lövésem sincs miért nem megy ez a dolog, ami különkülön meg jó.
ha valaki tud valami jó ötletet, ne tartsa vissza
$query = ''SELECT * FROM menu_hu WHERE level = (SELECT MAX(level) FROM menu_hu) ORDER BY id'';
a lényege ez lenne, hogy az olyan sorokat kérje ki az adatbázisból, ahol a LEVEL mező értéke a legmagasabb (de mivel ezt sose tudom előre, ezért az aktuális körülményeket figyelembe véve a beágyazott SELECT max-a mondaná meg hogy éppenőpont mi a max)
különkülön lefuttatva a két select működik rendesen, tehát ha a WHERE-nél beírok egy számot, akkor kidobja az eredményt, illetve a maxot is megmondja, ha külön van, de így valamiért nem megy, pedig kéne, nem?
és nem akarok két lekérdezést egymásután jó lenne ezt így egybe elintézni
valami megoldás?
Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest