- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Hujikolp
őstag
2 informatikus beszélget:
-Te! Tudnál nekem adni 1000 FT-ot?
-Én inkább adok 1024-et h kerek legyen! -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1803 üzenetére
<.+>
nem igy?: <.+.> ? gondolom a megjel adja a karaktereket ami itt épp név. és ezutén kell kiiratni a szöveget.
A mysql-hez állandóan kéne csatlakozni, azt meg annyira nem szeretem. igy nekem egyszerübb. És köszi
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
van egy php-s cuccom (már előfordult itt, nem is olyan rég),de lenne még hozzá egy ki plusz dolog.
A lényege az h a filéből a véletlenszerüen kiir sorokat. De a sorok végén található az aki beküldte a szöveget. Hogyan tudom azt elérni h csak az kerüljön kiirásra amit ö irt de a neve már ne kerüljön a szöveg mőgé.
igy néz ki a file:
ezt most én irtam. <Hujikolp>
ezt meg én. <deltahorcsog>
én is irok egyet! <ismeretlen>
és a véletlenszerüen kidobott sorból csak ez lesz:
ezt most én irtam.
vagy:
ezt meg én.
vagy:
én is irok egyet!
Mivel lehetne ezt elérni? melyik az a fügvény ami csak egy bizonyos karakterig olvassa? Mondjuk legyen az a karakter a függőleges vonal, '' | '' -
Hujikolp
őstag
Hogyan tudom a StatusBar-t alulra visszacsalni? Valami vacak ''kikapcsolta''.
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1632 üzenetére
te milyen oldalakt ismersz? Esetleg tudnál mondani párat?
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1630 üzenetére
Jaja! Amugy állítólag nem egyszer volt már a linkprobléma, amit irtál a bugos topikba.
Ezt a linket ismered? szerintem nagyon jó:[link] Ennek az a lényege h a jelszavakat megfejtsd és akkor átléphetsz a kövi szintre. az 1-sőt megtod csinálni könnyen de a 3.dikhoz kell v.mi swf szétszedő, nem ebben segítettek, sajnos már nincs meg, de küldöm a 3. pályához tartozó linket:[link]. Ezt megtudod te is fejteni csak türelem és egy kis ész kell, menni fog neked. a 4.dik pálya már nehéz a class forrását itt megnézheted:[link]. Ennél a szintnél nem tudtam tovább jutni. Sok szerencsét hozzá!
Ha raczger akarja akkor rakok bele szmájliátalakítót, de ma már nem, majd holnap -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1628 üzenetére
nah, lecseréltem arra a hosszabb code részre. $szoveg = htmlspecialchars($szoveg);
látom mindenfele találkozunk:[link]
ja és kösz a sok segítségért és tippekert, + a keresésért és a türelmedért
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1626 üzenetére
köszke, de ez nekem félig kínai
, tudom h a google barát, és nagyon hasznos, de most éppen nem gondoltam rá
legközelebb gondolok. de akkor se tom h hogyan rakjam be
amugy ez mit csinál? de szerintem jó most ugy a forrásom ahogy van. végülis műxik
v hogyan irjam át?
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1624 üzenetére
és akkor azt a fügvényt hogyan használjam? (strip_tags() )
a $hozza_eleje és vege az már nem fontos, véletlen benne maradt, mingy kiveszem
-
Hujikolp
őstag
válasz
raczger #1595 üzenetére
Tehát a mostani, szeparált, javított, kiegészített, turbózott, dizájnmentes üzenőfal tartalma
letölthető:
[link]
[link]
[link]
Az 1.php tartalma:
<font><html>
<head></head>
<body>
<script language=''Javascript''>
function popup(url) {
window.open(url,''_blank'',''toolbar=0, scrollbars=1, location=0, directories=0, status=0, menubar=0, resizable=1, width=500, height=400'');
}
</script>
<MARQUEE onmouseover=stop(); title=''Futó szöveg'' onmouseout=start(); scrollAmount=3 scrollDelay=10><?php include(''szoveg.txt'');?></MARQUEE>
<a href=''javascript:;'' onclick='return popup(''uj.php'')'>uj írása</a>
</body>
</html></font>A menti.php tartalma:
<font><html>
<head></head>
<body>
<?php
/*
+--------------------------------------+
| Készítette: Hujikolp |
*/
$fajlnev = ''szoveg.txt'';
$szoveg = htmlspecialchars($szoveg);
$fa = fopen($fajlnev,''a'') or die(''<font size=\''2\'' color=\''red\''>A fájl nem nyitható meg írásra! Kérlek ellenörizd a $fajlnev-t!</font>'');
fwrite ($fa, '' ***''.$szoveg);
fclose($fa);
?>
Sikeres küldés!
<input type=''button'' value=''Bezárás'' onClick=''window.opener.location.reload(); window.close()''>
</body>
</html>Az uj.php tartalma:
<html>
<head></head>
<body>
<?php
/*
| Készítette: Hujikolp |
*/
$hozza_eleje ='' *** '';
$hozza_vege ='' *** '';
$szoveg = str_replace (''<'', ''<'', $szoveg);
$szoveg = str_replace (''>'', ''>'', $szoveg);
$szoveg = str_replace (''\'''', '''''', $szoveg);
$fa = fopen($fajlnev,''a'') or die(''<font size=\''2\'' color=\''red\''>A fájl nem nyitható meg írásra! Kérlek ellenörizd a $fajlnev-t!</font>'');
fwrite ($fa, '' ***''.$szoveg);
fclose($fa);
?>
Sikeres küldés!
<input type=''button'' value=''Bezárás'' onClick=''window.opener.location.reload(); window.close()''>
</body>
</html>
</font>[ Módosította: bnss ]
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1620 üzenetére
Jaj h mindenbe beltudsz kötni! De akkor adabázisba hogyan csináljam meg?, de szerintem nem kell. én annak is örülök h eddig megsikerült csinálnom! és honnan tudod h incudolom a filét?
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1615 üzenetére
Mostmár nem zavar be! be-be-be! (most örülök!!)
de viszont egyvalamit még nem tok... azt h hogyan füzzek hozzá? tehát beírom ezt:
első és akkor ezt irja ki: <|***első***|>. Na ezt hogy? h amit a textareaba irtam annak a szövegnek az elejére és a végére is tegyen 2 különböző cuccot? -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1605 üzenetére
mostmár értem, és hova tegyem a javascriptet?
Sikerült h ne tudd módósítani
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1601 üzenetére
azt tudom h nem frissül mert nem tudom h hogyan tudnám azt elérni
a kis gond alatt mit értesz?
-
Hujikolp
őstag
válasz
raczger #1595 üzenetére
Hát mégse pont olyan de szerintem ugy viselkedik.
Itt kiprobálhatod:[link]
A stilust rádbízom, én nem tettem bele.
Ami kiirja a szöveget: 1.php
<html>
<head></head>
<body>
<script language=''Javascript''>
function popup(url) {
window.open(url,''_blank'',''toolbar=0, scrollbars=1, location=0, directories=0, status=0, menubar=0, resizable=1, width=500, height=400'');
}
</script>
<MARQUEE onmouseover=stop(); title=''Futó szöveg'' onmouseout=start(); scrollAmount=3 scrollDelay=10><?php include(''szoveg.txt'');?></MARQUEE>
<a href=''javascript:;'' onclick='return popup(''uj.php'')'>uj írása</a>
</body>
</html>
Itt lehet ujjat irni: uj.php
<html>
<head>
<title>beírós</title>
</head>
<body>
<form action=''menti.php'' method=''post''>
<textarea name=''szoveg'' rows=''16'' cols=''75''><?php include(''szoveg.txt'');?></textarea><br>
<input type=''submit'' value=''küldés''></form><br>
</body>
</html>
Ez menti el: menti.php
<html>
<head></head>
<body>
<?php
/*
| Készítette: Hujikolp, hujikolp@uw.hu |
*/
$fa = fopen($fajlnev,''w'') or die(''<font size=\''2\'' color=\''red\''>A fájl nem nyitható meg írásra! Kérlek ellenörizd a $fajlnev-t!</font>'');
fwrite ($fa, $szoveg);
fclose($fa);
?>
Sikeres küldés!
<input type=''button'' value=''Bezárás'' onClick=''window.close()''>
</body>
</html> -
Hujikolp
őstag
Van nekem 1 filébe mentegetös cuccom, de sajnos a sortöréseket nem menti el. Ezt hogyan küszöböljem ki? az is jó h minden sorhoz amit beirtam hozzáad 1 <br>-t. Amugy textarea-ban van és abbol mentem le.
-
Hujikolp
őstag
Van nekem egy PHP Designer 2005-ös programom, és belehet alá állítani php futtató környezetet vagy mit. Azt tudom h ez egy külön program és fel kell telepíteni, de sajnos a rendszer ujrarakásával, + a moho törléseim miatt gondoltam h majd ujra felrakom, de sajna nincs meg a telepítője... Esetleg egy ilyet én honnét tudnék letölteni?
-
Hujikolp
őstag
válasz
burgatshow #1559 üzenetére
Ohh, megelöztél... A következö kérdésem pont ilyen lenne. Már csak egy kicsike: hogyan tudom ezt változoba áttenni amit ad számot?
Melyik fügvénnyel tudnám megszámolni a filémben a sorokat?
mod:
És ha esetleg: Van nekem egy PHP Designer 2005-ös programom, és belehet alá állítani php futtató környezetet vagy mit. Azt tudom h ez egy külön program és fel kell telepíteni, de sajnos a rendszer ujrarakásával, + a moho törléseim miatt gondoltam h majd ujra felrakom, de sajna nincs meg a telepítője...Esetleg egy ilyet én honnét tudnék letölteni?
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
Van egy filém és véletlenszerüen kéne a filéböl sort kiirni, ha van v.mi honlapon elöre megirt az is jó lenne, én már keresgéltem de eddig nem találtam, hátha Ti tudtok segíteni... elöre is:
-
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1371 üzenetére
Köszike!
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #1371 üzenetére
És az amit te irtál azt hogyan illesszem a php ba? A teljes forráskodot letudnád nekem irni??
Esetleg ezt hogyan tudnám vátozoban tárolni??
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
Hali!
Milyen parancsal tudpm lekérdezni a php filének a nevét? Az is jó ha ugy irja ki pl.: ennek.php
Amihez kéne ez: Több lapom van, a menüje mindegyiken ugyanaz. Ezt a menüsort a html elejétöl ki van vágaés ez megy a fent.php-be. Ezt a fent.php-t mindegyik lapba beágyzom az include() fügvény segítségével. Namármost ebben a fent.php-ben van a <TITLE></TITLE>.és én ide szeretném valahogy kiiratni az éppen esedékes lapnak a nevét. Vagy esetleg hogyan fogjak hozzá?
Köccke! -
Hujikolp
őstag
up
-
Hujikolp
őstag
hogyan lehet lapelévülést vagy esetleg (nem)lapelévülést kíszíteni?
-
Hujikolp
őstag
Szervert honnan tudnék letölteni és telepíteni hogy itthon is futtathassam a phpmat?
-
Hujikolp
őstag
PHP galery? v.ki?
-
Hujikolp
őstag
up
-
Hujikolp
őstag
Hali! Keresek olyan php alapu galériát ami hasonlít erre:
vagy v.mi ilyesmi.
Köszi
Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The First Berserker: Khazan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Medence topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest