- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy PHP PDO-t használok egy oldalon. phpspreadsheet segítségével generálok PDF file-okat és XLS file-okat is az adatbázisban található adatokból. sima select-el kiszűröm az adott projekthez tartozó kellékeket és nincs is gond, pontosabban nem is volt mindeddig. Most bekerült egy olyan projekt amihez 181 sor tartozik és teljesen mindegy, hogy csak simán ki akarom íratni ezeket a sorokat (var_dump) vagy XLS-be akarom tölteni vagy PDF-ba, 140 sornál többet nem hajlandó betölteni. Mintha lenne valahol egy rowlimit beállítva de a programkódon belül biztosan nincs....van valakinek valami ötlete? Lehetséges esetleg hogy a szolgáltató maga (webhosting cég) állított be egy ilyen limitet?
-
Prog-Szerv
csendes tag
"az adatbázisban engedd hogy null lehessen a mező"
Igen ezzel kezdtem.Le is teszteltem, ha beinsertelek valamit akkor null az érték.
"SET
mezo = :ertek
akkor megeszi a php nullt is"
Igen, csak ezt nem tudom, hogy pontosan hogyan csináljam...mindenképpen meg akarom tartani a jelenlegi dinamikáját a dolognak. -
Prog-Szerv
csendes tag
Igen, ez majdnem jó, csak ebben az esetben nem NULL szerepel az adatbázis táblájában miután lefut az update hanem üres mező (empty) Majdnem jó, de az lenne a legjobb ha adatbázis szerinti NULL értékem lenne. Abban az esetben ha nem sorolom fel a mezőt, pl unset-tel kiszedem akkor is ugyan ez a helyzet...
Erről már olvastam korábban hogy a PHP null és az SQL NULL nem ugyan az, és hogy a php null-t az SQL emptynek veszi. Úgy tudom az SQL NULL-t így lehetne neki megadni pl: SET valami=NULL <-aposztrófok nélkül, viszont a kód dinamikussága miatt abban az esetben ha valós adatom van kell az aposztróf....ezt leszámítva ez a dinamikus kód eddig nagyon jól bevált.
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dinamikus update scriptem. hogyan tudnám azt megoldani, hogy olyan NULL értékeket is meg tudjak vele etetni, amit egy mysql adatbázis NULL-nak rögzít be. Íme a kódrészlet: ez az egész egy metóduson belül van ahol a $table és a $condition változókat átadom neki értelem szerűen.
$cols = array();
foreach($data as $key=>$val) {
$cols[] = "$key = '$val'";
}
$query = "UPDATE $table SET " . implode(', ', $cols) . " WHERE $condition";
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Le Mans Ultimate
- Sorozatok
- További aktív témák...
- QNAP TS-932X - 10 gigabites NAS - 5x4TB HDD + 4x400G SSD
- SPIRIT OF GAMER Race Wheel PRO 2 kormány minden tartozékával mekgímélt állapotban eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest