- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- iPhone topik
- Magisk
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Mobil flották
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy PHP PDO-t használok egy oldalon. phpspreadsheet segítségével generálok PDF file-okat és XLS file-okat is az adatbázisban található adatokból. sima select-el kiszűröm az adott projekthez tartozó kellékeket és nincs is gond, pontosabban nem is volt mindeddig. Most bekerült egy olyan projekt amihez 181 sor tartozik és teljesen mindegy, hogy csak simán ki akarom íratni ezeket a sorokat (var_dump) vagy XLS-be akarom tölteni vagy PDF-ba, 140 sornál többet nem hajlandó betölteni. Mintha lenne valahol egy rowlimit beállítva de a programkódon belül biztosan nincs....van valakinek valami ötlete? Lehetséges esetleg hogy a szolgáltató maga (webhosting cég) állított be egy ilyen limitet?
-
Prog-Szerv
csendes tag
"az adatbázisban engedd hogy null lehessen a mező"
Igen ezzel kezdtem.Le is teszteltem, ha beinsertelek valamit akkor null az érték.
"SET
mezo = :ertek
akkor megeszi a php nullt is"
Igen, csak ezt nem tudom, hogy pontosan hogyan csináljam...mindenképpen meg akarom tartani a jelenlegi dinamikáját a dolognak. -
Prog-Szerv
csendes tag
Igen, ez majdnem jó, csak ebben az esetben nem NULL szerepel az adatbázis táblájában miután lefut az update hanem üres mező (empty) Majdnem jó, de az lenne a legjobb ha adatbázis szerinti NULL értékem lenne. Abban az esetben ha nem sorolom fel a mezőt, pl unset-tel kiszedem akkor is ugyan ez a helyzet...
Erről már olvastam korábban hogy a PHP null és az SQL NULL nem ugyan az, és hogy a php null-t az SQL emptynek veszi. Úgy tudom az SQL NULL-t így lehetne neki megadni pl: SET valami=NULL <-aposztrófok nélkül, viszont a kód dinamikussága miatt abban az esetben ha valós adatom van kell az aposztróf....ezt leszámítva ez a dinamikus kód eddig nagyon jól bevált.
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dinamikus update scriptem. hogyan tudnám azt megoldani, hogy olyan NULL értékeket is meg tudjak vele etetni, amit egy mysql adatbázis NULL-nak rögzít be. Íme a kódrészlet: ez az egész egy metóduson belül van ahol a $table és a $condition változókat átadom neki értelem szerűen.
$cols = array();
foreach($data as $key=>$val) {
$cols[] = "$key = '$val'";
}
$query = "UPDATE $table SET " . implode(', ', $cols) . " WHERE $condition";
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Ingatlanos topic!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Eladó megkímélt állapotban levő Oppo Reno 5Z 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest