Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy PHP PDO-t használok egy oldalon. phpspreadsheet segítségével generálok PDF file-okat és XLS file-okat is az adatbázisban található adatokból. sima select-el kiszűröm az adott projekthez tartozó kellékeket és nincs is gond, pontosabban nem is volt mindeddig. Most bekerült egy olyan projekt amihez 181 sor tartozik és teljesen mindegy, hogy csak simán ki akarom íratni ezeket a sorokat (var_dump) vagy XLS-be akarom tölteni vagy PDF-ba, 140 sornál többet nem hajlandó betölteni. Mintha lenne valahol egy rowlimit beállítva de a programkódon belül biztosan nincs....van valakinek valami ötlete? Lehetséges esetleg hogy a szolgáltató maga (webhosting cég) állított be egy ilyen limitet?
-
Prog-Szerv
csendes tag
"az adatbázisban engedd hogy null lehessen a mező"
Igen ezzel kezdtem.
Le is teszteltem, ha beinsertelek valamit akkor null az érték.
"SET
mezo = :ertek
akkor megeszi a php nullt is"
Igen, csak ezt nem tudom, hogy pontosan hogyan csináljam...mindenképpen meg akarom tartani a jelenlegi dinamikáját a dolognak. -
Prog-Szerv
csendes tag
Igen, ez majdnem jó, csak ebben az esetben nem NULL szerepel az adatbázis táblájában miután lefut az update hanem üres mező (empty) Majdnem jó, de az lenne a legjobb ha adatbázis szerinti NULL értékem lenne. Abban az esetben ha nem sorolom fel a mezőt, pl unset-tel kiszedem akkor is ugyan ez a helyzet...
Erről már olvastam korábban hogy a PHP null és az SQL NULL nem ugyan az, és hogy a php null-t az SQL emptynek veszi. Úgy tudom az SQL NULL-t így lehetne neki megadni pl: SET valami=NULL <-aposztrófok nélkül, viszont a kód dinamikussága miatt abban az esetben ha valós adatom van kell az aposztróf....ezt leszámítva ez a dinamikus kód eddig nagyon jól bevált. -
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dinamikus update scriptem. hogyan tudnám azt megoldani, hogy olyan NULL értékeket is meg tudjak vele etetni, amit egy mysql adatbázis NULL-nak rögzít be. Íme a kódrészlet: ez az egész egy metóduson belül van ahol a $table és a $condition változókat átadom neki értelem szerűen.
$cols = array();foreach($data as $key=>$val) {$cols[] = "$key = '$val'";}$query = "UPDATE $table SET " . implode(', ', $cols) . " WHERE $condition";
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 FA707RM - Ryzen 7 6800H, 17.3FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3060 6GB
- Corsair RM850e 2025 850W 80+ Gold / ATX 3.1 / PCIe 5.1 - ~ÚJ - Alza garancia 2032.09.05.
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 13s-IML - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G / 12/ 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amint tudom letesztelem.
Erről már olvastam korábban hogy a PHP null és az SQL NULL nem ugyan az, és hogy a php null-t az SQL emptynek veszi. Úgy tudom az SQL NULL-t így lehetne neki megadni pl: SET valami=NULL <-aposztrófok nélkül, viszont a kód dinamikussága miatt abban az esetben ha valós adatom van kell az aposztróf....ezt leszámítva ez a dinamikus kód eddig nagyon jól bevált.