- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
sziasztok
hogyan kellene ezt a kérdést kezelnem szerintetek? adott egy loop, amiben szerepel egy mysql query. minden évhez hozzá van rendelve egy adatbázis mentés. ha a felhasználó azt mondja, őt a 2018 és a 2019-es mondjuk eladott almák száma érdekli, akkor 2018ben a loop a 2018-as adatbázishoz nyúl, 2019-ben a 2019-hez majd soronként kiírja a darabszámot.
viszont azt mondja a főnök, hogy rendben, de 2018ban az almákat eltérően számoltuk, és 2019-ben is máshogyan. tehát a loopnak figyelnie kellene az éves adatbázis váltást és a query váltást is. a kis kódom nagyon röviden valahogyan így néz ki:
if (loop éve 2018 majd 2019) {
ha dátum ez, használd ezt az adatbázist
2018.adatbazisa.query majd 2019.adatbazisa.query
echo eredmény }
-
Agostino
addikt
disy68 & instantwater - köszönöm szépen a visszajelzéseket, átfutom más szemmel is a kurzusokat
-
Agostino
addikt
válasz
instantwater #20131 üzenetére
udemy leárazások mennyire valósak? illetve honnan lehet tudni mi a jó? érnek valamit a csillagok..?
-
Agostino
addikt
válasz
Pulsar #19876 üzenetére
ha a fenti sql lefut, akkor elvileg ezt kapod, nem? tegyük fel.
+------------+
| MIN(ertek) |
+------------+
| 1 |
+------------+nem pedig
ertek
nevű oszlop kerül vissza. ha kiveszed fent aMIN
-t és marad azertek
akkor persze jó, hiszen lent a.$row["ertek"].
arra vár. mondjuk késő van, lehet benéztem. -
-
Agostino
addikt
sziasztok
csv fájlt szeretnék adatbázisba importálni. egészen addig minden oké, amíg nincsen olyan sor, amelyben van üres cella. ha van, nem töltődik be a tábla. azt szeretném elérni vele, hogy attól még töltse be a táblát, ami üres pedig hagyja úgy ahogyan van, menjen be. bújom már a netet egy ideje de sehogy nem sikerült megoldásra találnom. [itt] a kód, de semmi extra.
ha tehát ez a tartalom, akkor ok:
+------+-------+---------+
| vnev | knev | eletkor |
| egy | ketto | 3 |
| négy | öt | 6 |
ilyen esetben semmi sem töltődik be+------+-------+---------+
| vnev | knev | eletkor |
| egy | ketto | 3 |
| négy | | 6 |
+------+-------+---------+ -
Agostino
addikt
sziasztok
a kérdés csak részben érinti a php-t, de biztosan tudtok segíteni : ) adva van egy oldal, vegyesen html, php tartalommal. az oldalon van négy darab form, a formokban csak egy submit button. ha a submit button-t lenyomja a felhasználó, lefut egy select lekérdezés, majd a lekérdezés eredménye echo segítségével táblázatban megjelenik egy div-ben. az oldalon összesen négy form van, négy lekérdezés futtatható le. a gondom az, hogy a submit lenyomásával az egész oldal újratölt. ez ilyen, tudom, csak azt szeretném, ha nem lenne page reload. utánaolvastam a témának és annyit kiokoskodtam, hogy ajax segítségével megoldható, amit szeretnék. viszont minden egyes példa külső url-t ad az ajaxnak és egy adott táblával foglalkozik. nem szeretném az oldalon található négy formot és hozzá tartozó php kódot szétszedni, mert a négyféle select csak a kezdet, sokkal több lesz a projekt végén. megoldható az egyáltalán, egy oldalon több form, több php + select legyen, azonban egyetlen ajax script megoldja azt, hogy ne töltődjön újra az oldal? amolyan global megoldás?
-
Agostino
addikt
oh, rájöttem közben asszem : ))
-
Agostino
addikt
sziasztok
egy alap kis kódot akartam összerakni, de sajnos a google keresések sem vezettek sikerre. van egy oldalam, ami azt szeretném, ha x időnként frissítené magát és minden frissítésnél random tartalom töltődne be három lehetőség közül
ez
<meta http-equiv="refresh" content="2">
és ez együtt teszi is a dolgát
<?php
$messages = array('alma.html', 'barack.html', 'fuge.html');
echo $messages[rand(0, count($messages) - 1)];
?>viszont az lenne az igazi, ha az array be is tudná olvasni a html fileok tartalmát. sajnos az include() lehetőséget hiába variáltam : [ include nélkül meg csak tisztán a szöveg olvasódik be. mondjuk legalább szépen forog.
-
Agostino
addikt
válasz
fordfairlane #18771 üzenetére
szia
utf8 volt, most iso8859-2 kódolás alatt jók az oszlopnevek! köszi a tippet! DNReNTi persze, megoldható az ékezetek elhagyása ha biztonság szempontjából kockázatos.
-
Agostino
addikt
sziasztok
adott egy php script amely kattintásra lementi a felhasználó számára a teljes mysql táblát xls-be. a tábla le is mentődik, annak tartalma is helyesen jelenik meg, ideértve az ékezeteket kezelését is. az oszlopnevek mondjuk legyenek ezek: user, data, address. viszont ez nem szép, ezért az sql ezt mondja:
$sql = "SELECT user AS 'Felhasználó', data AS 'Információ', address AS 'Lakcím' FROM mytable";
sajnos itt kezdődik a fejvakarásom. ezek az oszlopnevek viszont a tábla tartalmával szemben nem kezelik az ékezetes karaktereket. a tábla utf8 /general ci, a query:
mysql_query("SET CHARACTER SET 'latin2'");
- ellenkező esetben a tábla tartalmának ékezetei is hibásak lesznek az excelben. az sql queryben kellene megmondani neki mi legyen a kódolása a képződő neveknek? -
Agostino
addikt
válasz
fordfairlane #18556 üzenetére
én már általában el vagyok veszve, honnan lenne érdemes kezdeni, miből... angolul szinte tökéletesen értem az olvasott szöveget, szóval ha van erre ajánlás, nekem az is nagyon hasznos. a nyitó hsz-ben a linkek sajnos egyrészt nem működnek másrészt farkába harap a kígyó, mert ott is a blackb és a 24h volt linkelve.
-
Agostino
addikt
válasz
DNReNTi #18553 üzenetére
köszi, megnézem!
kicsit más: a php 24 óra című könyv egyes példáitól a hajamat téptem, rákerestem topikon belül és látom, már 2009-ben is ráfutott itt egy lakó ugyan arra, mint amire ma én. de ez nem is érdekes. arra gondoltam a zavarosabb php24h alatt órákat inkább a fekete könyvből veszem át, vagyis a kettőt ötvözöm. működhet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Formula-1
- Házi hangfal építés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztalos klub
- Gyúrósok ide!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged