- Google Pixel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Cucka mondta nékem, hogy statikus eljárásokat/függvényeket abstract osztályba rakni bohóckodás.
Most nem nézek utána, de szerintem azt írtam, hogy saját framework-öt írni a bohóckodás. (De ha mégsem, akkor erre gondoltam)
Statikus függvényeket nem blaszfémia használni, egyszerűen csak ugye ezek lényege, hogy egy osztályra vonatkoznak, nem pedig az osztály egyes példányaira, így pontosan akkor kell őket használni, amikor pontosan erre van szükség - általában nincs. Kód vagy osztálydiagram nélkül nehéz okosakat mondani, esetleg megmutathatnád, hogy mit készülsz implementálni.
A statikus függvények másik jellemző felhasználása, amikor rengeteg segédfüggvényeked van (mondjuk egy framework-ben ez jellemző) és ezeket témakör szerint osztályokba rendezed úgy, hogy mindegyik statikus lesz. Tulajdonképpen globális függvényként használod őket. Ennek az előnye:
- ha megcsináltad rendesen az autoload()-ot, akkor az megoldja az include-okat erre is
- nem parse-oltatsz le fölöslegesen egy csomó kódot a php-val
- szép rendezett kódod lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- 150 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (FOGLALVA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest