- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Cucka mondta nékem, hogy statikus eljárásokat/függvényeket abstract osztályba rakni bohóckodás.
Most nem nézek utána, de szerintem azt írtam, hogy saját framework-öt írni a bohóckodás. (De ha mégsem, akkor erre gondoltam)
Statikus függvényeket nem blaszfémia használni, egyszerűen csak ugye ezek lényege, hogy egy osztályra vonatkoznak, nem pedig az osztály egyes példányaira, így pontosan akkor kell őket használni, amikor pontosan erre van szükség - általában nincs. Kód vagy osztálydiagram nélkül nehéz okosakat mondani, esetleg megmutathatnád, hogy mit készülsz implementálni.
A statikus függvények másik jellemző felhasználása, amikor rengeteg segédfüggvényeked van (mondjuk egy framework-ben ez jellemző) és ezeket témakör szerint osztályokba rendezed úgy, hogy mindegyik statikus lesz. Tulajdonképpen globális függvényként használod őket. Ennek az előnye:
- ha megcsináltad rendesen az autoload()-ot, akkor az megoldja az include-okat erre is
- nem parse-oltatsz le fölöslegesen egy csomó kódot a php-val
- szép rendezett kódod lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest