- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Microtime-al tudsz időt mérni, memory_get_usage-el tudsz memóriahasználatot mérni. Esetleg felrakhatod a zend szervert, ott kapsz pl. profile-ozási lehetőséget."
Köszönöm az ötleteket, erre voltam kíváncsi."Tehát ha lassú egy rendszer, akkor nem attól lassú, mert mysql helyett mysqli-t használsz, vagy fordítva."
Ebben igazad van, de most épp azért kellett a mysql_query-s lekérés helyett a mysqli osztály függvényeit használnom, mert még korábban elég csúnya módszerrel úgy oldottam meg a többszörös lekérdezést (pl. több elem törlésekor más táblákból, vagy több sima SELECT-es lekérdezés egymás után, majd az eredmények tárolása, kiíratása - persze itt is elválasztva az alkalmazáslogikát a megjelenítéstől, ahogy illik), hogy egymás utáni mysql_query-ket hajtottam végre, az a kódban meg elég csúful mutat, sokkal szebb, ha konkatenálom egy sztringbe a lekérdezéseket, majd egymás után végrehajtom MySQLi-függvényekkel, ahogy írtam. Pl. van olyan eset, amikor a júzer törölni szeretne az admin felületen egy képet az összes kategóriából, és ilyenkor magából a képtáblából is törölni kell, meg a kategória-kép-összerendelő táblából is, és ilyenkor jó rondán néz ki a kódban az egymás után mysql_query.Aztán ha már próbálgattam, kíváncsi voltam arra is, hogy vajon a két lekérdezés (sima mysql_query-vel vagy mysqli-s függvényekkel) között milyen időbeli különbségek vannak. A memóriahasználatbeli különbségekre is kíváncsi vagyok.
Meg egyébként még nem dolgozom komoly cégnél, mint honlapszerkesztő, most egyelőre szeretném magam minél jobban kiképezni, és megtanulni, hogy mik azok a megoldások, amik a lehető legkisebb erőforrást igénylik, és a leggyorsabb megjelenítést eredményezik.
Ezért foglalkozom esetleg apróságoknak tűnő kérdésekkel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged