Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz sztanozs #20883 üzenetére

Már csak rákérdezek, mert ezt a feladatot nem látom máshogy (könnyebben, főleg gyorsabban) megoldhatónak:

Adott 40 kategória. Minden kategóriában vannak kulcsszavak, van, amiben csak 20, van amiben 240, van amiben 600.
    Minden rekordhoz tartoznak szintén kulcsszavak, egy, vagy akár több is.

A szkript ezeket a rekordokhoz tartozó kulcsszavakat vizsgálja végig a kategóriák kulcsszavain, az összesen, és ha valamelyikben egyezés van, azt a kategóriát bejegyzi neki.

Így alakul ki a végére, hogy az adott rekord milyen kategóriákba kerül.
    Aztán ezek a kategóriás kulcsszavak változhatnak, bekerül pár, kikerül pár, és ez alapján a rekordokat is módosítani kell.

A 90 mp jelenleg arra elegendő, hogy ezeket az ellenőrzéseket és bejegyzéseket megcsinálja kb. átlag 1200 elemhez.
    Lefuttattam 3 mp-cel, 32-re volt ideje.

Ezen akárhogy nézem, gyorsítani csak úgy tudnék, ha vagy kategóriákat törölnék, vagy kulcsszavakat. Egyiket sem akarom, sőt, kulcsszavakból egészen biztosan még több lesz.

Ez amúgy csak pár egymásba ágyazott foreach, semmi több:

-- foreach - a kategóriák listájából a kategóriák neveire
    ---- foreach - a kategóriák neveihez tartozó tömb elemeire, amik a kategóriák kulcsszavai
    ------ foreach - a rekordokhoz tartozó kulcsszavakra

Ezután már csak a megfelelő rekordot hozza létre, módosítja vagy törli.

Ebben a kontextusban, ezekkel a számokkal is olyan szörnyűnek hangzik? Csak mert 0 viszonyítási alapom van, nem látnám, hogy bárhol "pazarolnék", nem tudom, hogyan lehetne ezen gyorsítani.

• Taci

addikt

válasz sztanozs #20883 üzenetére

*Naprendszeren kívül - nagyban gondolkodom. :D

Ezért is írtam, hogy ez a része nem lényeges most. Nyilván átnézem újra, mindent logolva, mi tart mégis ennyi ideig.
    Előbb futtat egy lekérdezést, ahol csak a rekordhoz tartozó verziószámot ellenőrzi. Ha nem a legfrissebb (amit egy tömbből ellenőriz a legelején), akkor ezekből visszaad egy listát (id-k).
    Aztán ezen a nem legfrissebb verziójú rekordokon végig futtat pár ellenőrzést, sztringekből, és JOIN-olt táblákból dolgozik, aminek a végén kap egy eredményt, és attól függően kell a JOIN-olt táblákban update-elni, törölni vagy hozzáadni (vagy mindet).

Ez legutóbb 6 percig tartott 8150 rekordnál.

Ahogy a részletes logot nézem, azt látom, hogy van olyan rekord, ahol akár 4 mp-be is kerül a processz, máshol meg 1 mp-en belül megvan 2-3.

Én is szívom a fogam, mert azért tényleg nem DNS-t vizsgál a szkript... De ezt úgyis átnézem, mert ez így sok.
    Lehet, itt az én gépem (tesztkörnyezet - XAMPP) teljesítménye a szűk keresztmetszet, és szolgáltatónál repülni fog.

De ettől függetlenül...

...csak annak az elvére szeretnék ráérezni, hogyan lehet vajon ezt megcsinálni, ha mindenképp kezelnem kellene ezt a helyzetet (szkript futása nem fér 90 mp-be bele).

Ma reggel az jutott eszembe, hogy vajon ha a Cron job meghívja a szkriptet, aztán azt 85 mp-nél commit-olom, majd meghívatom vele rekurzívan saját magát addig, amíg végig nem megy minden elemen, akkor vajon a 2. hívás (és a többi) még a Cron job-hoz tartozik?
    Ezt fogom majd kipróbálni.

Új hozzászólás Aktív témák