- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Úgy tűnik, ez a módszer (egyelőre) így már jó. Tehát adatbázisba (az idézőjelnél maradva) mindenképp a normál idézőjellel kerül, onnan amikor HTML-be kerül, már htmlspecialchars-szal megy.
--------------------
Viszont a kutakodás közben azt találtam, hogy utf8 helyett utf8mb4-et kellene már használni mindenütt.
Nekem minden php kódomban ez van jelenleg:
$conn->set_charset("utf8");
Úgyhogy ezt akkor át kellene írnom
$conn->set_charset("utf8mb4");
-re, gondolom.Viszont ezt az egész utf8 collation-témát nem értem.
Ott jött fel a téma, hogy keresésnél szeretném, ha meg lennének különböztetve az ékezetes karakterek a nem ékezetesektől, tehát csak arra keressen, amit beírnak a keresőmezőbe, ne hagyja le az ékezeteket ("Máté" vs "Mate").
Aztán jött a tipp sztanozs fórumtárstól, hogy talán rossz collate van beállítva a mezőre. De minél többet olvastam utána, annál jobban elvesztem.
Kéznél van esetleg egy átlátható magyarázat elmentve valaki kisokosába, hogy hol és hogyan kell ezt használni, beállítani?
Eleve a táblákat is már ezek használatával kell létrehozni? (Ilyen találatokat is kaptam.)
Vagy csak simán a lekérdezésnél? (Ezt próbáltam is, phpMyAdmin konzolban szépen lefutott, a kódból hívva már nem.)
Nem baj, ha újra kell építenem az adatbázist, inkább most nullázom le, amíg még csak teszt fázisban van az egész. De jó stabil, megbízható alapot akarok építeni.Szívesen átnézek és megtanulok én minden ide tartozó dolgot, de egyszerűen annyi féle válasz volt már előttem, hogy teljesen elvesztem köztük, és félek, ez egy olyan téma, amit ha most nem rakok össze rendesen, később vissza fog ütni.
Köszönöm az eddigi segítséget is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest