Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz Taci #20541 üzenetére

Úgy tűnik, ez a módszer (egyelőre) így már jó. Tehát adatbázisba (az idézőjelnél maradva) mindenképp a normál idézőjellel kerül, onnan amikor HTML-be kerül, már htmlspecialchars-szal megy.

--------------------

Viszont a kutakodás közben azt találtam, hogy utf8 helyett utf8mb4-et kellene már használni mindenütt.

Nekem minden php kódomban ez van jelenleg:
    $conn->set_charset("utf8");

Úgyhogy ezt akkor át kellene írnom
    $conn->set_charset("utf8mb4");-re, gondolom.

Viszont ezt az egész utf8 collation-témát nem értem.

Ott jött fel a téma, hogy keresésnél szeretném, ha meg lennének különböztetve az ékezetes karakterek a nem ékezetesektől, tehát csak arra keressen, amit beírnak a keresőmezőbe, ne hagyja le az ékezeteket ("Máté" vs "Mate").

Aztán jött a tipp sztanozs fórumtárstól, hogy talán rossz collate van beállítva a mezőre. De minél többet olvastam utána, annál jobban elvesztem.

Kéznél van esetleg egy átlátható magyarázat elmentve valaki kisokosába, hogy hol és hogyan kell ezt használni, beállítani?
    Eleve a táblákat is már ezek használatával kell létrehozni? (Ilyen találatokat is kaptam.)
    Vagy csak simán a lekérdezésnél? (Ezt próbáltam is, phpMyAdmin konzolban szépen lefutott, a kódból hívva már nem.)
    Nem baj, ha újra kell építenem az adatbázist, inkább most nullázom le, amíg még csak teszt fázisban van az egész. De jó stabil, megbízható alapot akarok építeni.

Szívesen átnézek és megtanulok én minden ide tartozó dolgot, de egyszerűen annyi féle válasz volt már előttem, hogy teljesen elvesztem köztük, és félek, ez egy olyan téma, amit ha most nem rakok össze rendesen, később vissza fog ütni.

Köszönöm az eddigi segítséget is.

• Mike

veterán

válasz Taci #20541 üzenetére

na akkor én köszi, mert ezt nem tudtam
    mondjuk nem használom a mostani projektben semmire, csak a szövegmanipulációs funkciógyűjteményemben találtam, megmondom őszíntén fogalmam sincs már mihez kellett és mikor, de gondoltam tippnek jó

Új hozzászólás Aktív témák