Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PumpkinSeed

addikt

válasz trisztan94 #18190 üzenetére

Szerintem rosszul használod a Vagrant-ot, ugyanis ott nem így kell hivatkoznod a belső mappára. Ez úgy néz ki, hogy a van pl. az a mappa ami a Vagrantfile-t tartalmazza, ez az az egész alapértelmezetten fel van csatolva a Vagrant box /home/user/sync mappába. Ez persze a box-on lévő OS-től függ, de ezt felül is lehet írni, ahogy az általad használt box-ban meg is teszik, és ha letöltöd az git configot akkor a www mappa tartalmaz az /srv/www-ben lesz, ami ahogy nézem a webszerver mappájának van beállítva. Ha valami változást eszközölsz a külső www mappában akkor az a belsőben is változik (elvileg) és az el is éred a vagrant box ip címén ami a config szerint ez lesz: 192.168.50.4, ezt a böngészőbe beírva megkapod a /srv/www tartalmát. Ha neked úgy kell, hogy projektneve/htdocs akkor ezt a mappastruktúrát létre kell hoznod a külső www-ben és így fogod elérni: 192.168.50.4/projektneve/htdocs, ami elég ocsmány, de megteheted, hogy a Vagrantfile-ban átváltod a www-t www/projektneve/htdocs-ra, és akkor a 192.168.50.4 alapértelmezetten azt hozza ba.

A másik probléma az elvileg lehet. Ugyanis alapértelmezetten rsync-el szinkronizálja a mappákat, én lecserélném ezt nfs-re, ugyanis az gyorsabb is és stabilabb is (amúgy nem de papíron igen). A vagrant nem nagyon szereti az nfs-t, 2-3ezer issue van róla kb a Github-n, de még mindig jobb szerintem mint az rsync.

Új hozzászólás Aktív témák