Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Soak #10474 üzenetére

Használd ezt a formázót, ha nem sikerül másként...:
    http://beta.phpformatter.com/

Szétb@szhatja azért is a formázást, mert public functionnel kezded kapásból, és nem adsz nevet az osztálynak. Nyilván most csak kivágtad a megfelelő részt, de akkor ne az ideone.com-ra rakd, hanem a pastebinre, ha előbbire, akkor legalább adj egy nevet az osztálynak, és tedd oda kommentbe a három pontot, ami jelöli, hogy ott amúgy van más is. (Hogy ne legyen itt ezen az oldalon syntax error.)

if(isset($_GET['i']))
    Már eleve rossz kezdés szerintem. Itt már szerintem nem kellene $_GET, $_POST és hasonlókhoz nyúlni, hanem a megfelelő helyen be kellene ezeket állítani, legalábbis ez ebben a formában csúnya osztályon belül.
    Ezenkívül mi az az "i"? Miért szopatod magad ilyen kulcsokkal? Miért nem használsz beszédesebb neveket, teljes szavakat?
    Én kimegyek a fazonomból az ilyenektől, elég utálatos feladat, amikor más kódját kell kotorásznod, és ilyeneket látsz, egyből letépnéd a fejét annak, aki írta ezt a kódot, és még egy nyomorék kommentet sem rakott oda. Ha már agilis szoftverfejlesztés, akkor már a kód legyen beszédes.

$messages = self::find_messages_by_sender_id($_GET['i']);
    Miért static függvényhívás? Miért kevered a szezont a fazonnal? Egyáltalán minek ide static függvény?
    Erről már korábban is volt szó, cucka is említette neked.

foreach($messages as $message)
    Összesen háromszor?? :Y Mi a francnak mész végig rajta külön-külön?!
    Ugye tudod, hogy ez így háromszor annyi időbe is kerül (és egyébként totál értelmetlen)?

if(strlen($message->body) > 140){$dots = "...";} else {$dots = "";}
    Ez is több helyen szerepel, az már eleve gáz, de amúgy is: mi értelme van? Ennyiből kb. semmi.
    Ha le kell vágni a törzsből valamennyit, mert adott karaktermennyiséget túllép, akkor azt egy tök különálló truncate() metódusban végezd el, ne ugyanebben a függvényben. A default karakterlimit pedig a függvény egyik paramétere lehet, default értékkel. Vagy tárold pl. osztályváltozóként a limitet, de inkább előbbi.

Aztán egyszer a $message_username változót használod, egyszer a $message->sender_username-et. Abszolút semmi értelme. Egyébként sincs értelme itt átadni másik változónak.

$senders = array();
    foreach($messages as $message){
    if(array_key_exists($message->sender_username,$senders)){
    $senders[$message->sender_username]++;
    }
    else{
    $senders[$message->sender_username] = 1;
    }
    }

Ennek magyarázd már el légyszi, mi értelme, mert szerintem kb. semmi.
    Miért kotorászol a $senders-ben, amikor egy üres tömbbel tetted előtte egyenlővé?

Tovább nem volt kedvem keresgélni a hibákat, ezek csak első blikkre tűntek fel, némi fájdalmat okozva. :D Bocs, de ez így iszonyatosan gány. A kritikákon ne sértődj meg, mert Te kérted. :K

Új hozzászólás Aktív témák