- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9808 üzenetére
Még nincs kint pábon.
Valami local tesztre gondoltam, de valami csak van... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9805 üzenetére
Oks, legközelebb kiírom neked.
Én is erre gondolok, hogy akkor már gázos lehet. Valami local tesztet kellene nézni, hogy mennyivel lehet lassabb ezen adatok kiszolgálása.
Egyszerre szerintem max 300-400 ember nézi majd az oldalt. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9803 üzenetére
Hogy kellett volna szólni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9801 üzenetére
RewriteEngine on oké volt, flagek okésak.
De fentebb már leírtam, hogy mi volt a gond.
A fene a pofáját, hogy mindig okosabb akar lenni a yii...sokszor megszívatott már ilyennel. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9799 üzenetére
A rewriterrule megegyezik.
Milyen 2 flag? Ezt nem értem mire gondolsz.
Szerk.: Már, hogyne írtam volna át. Kipróbáltam amit írtál. De valami miatt, mindig controllernek akarja értelmezni a yii. Holott megvan neki adva a controller és az action watermark/watermark.
Szerk2.:
Hát jó volt a rewrite, mint sejtettem. Amit te írtál, meg amit én is. Csak ugye a yii-nek van egy beépített urlManagere, ami még a kéréseket külön bontja, és megpróbálja értelmezni.
Oda kellett még egy sort berakni.'kepek/<file>'=>'watermark/watermark',
Érdekes, hogy elég gyorsan lefut az egész itt a gépemen, ahogy beírom a kérést egyből berakja a vízjelet is.
A képek nem nagyok, 640*480 a maximális. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9795 üzenetére
Igen, így hívom meg, de valószínűleg a yii zavar be neki valami miatt...
2012/05/21 19:06:26 [error] [exception.CHttpException.404] exception 'CHttpException' with message 'Unable to resolve the request "kepek/7a720a3cd22d2aed261b05d03d74dd87.jpg".' in D:\munka\web\yiiframework\web\CWebApplication.php:280
Stack trace:
#0 D:\munka\web\yiiframework\web\CWebApplication.php(135): CWebApplication->runController('kepek/7a...')
#1 D:\munka\web\yiiframework\base\CApplication.php(162): CWebApplication->processRequest()
#2 D:\munka\web\projekt\index.php(13): CApplication->run()
#3 {main}
REQUEST_URI=/kepek/7a720a3cd22d2aed261b05d03d74dd87.jpgMintha controller/action-nek gondolná...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9793 üzenetére
Észrevettem.
Ez a rewrite miért nem megy?
RewriteRule (.*)kepek/(.*) $1index.php?r=watermark/watermark&file=$2
Error404 megy rá, de ha simán meghívom*, akkor okés.
*: http://valami.hu/index.php?r=watermark/watermark&file=valami.jpg
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9791 üzenetére
Nem az, linuxon alapszik a szerver.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9787 üzenetére
De, kell a vízjel nélküli is.
Szóval...
Marad a + 1 kép verzió, de még ki kell találnom, hogy okoskodja ezt ki a htaccess meg a php.
Nem lenne jó ha lehetne látni a vízjel nélkülieket is. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9783 üzenetére
Most jelenleg md5.kiterjesztés. De akkor külön mappába raknám a képeket és a php döntené el, hogy melyik lenne a visszaadott érték.
Pl minden kép egy controllerre kerülne, vagy esetleg még valami gagyibb, egyszerűbb php fájlhoz és az irányítaná ahhoz a képhez amihez kell.
pl ha admin akkor /kepek/valami.jpg
ha nem admin, akkor meg /kepek/vizjel/valami.jpg
Ugye ez valami htaccess rewrite lenne, akkor talán nem látszódna a teljes url. Vagy a fene tudja...
Agyalok még ezen. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9779 üzenetére
Na, most már azon agyalok, hogy a terhelés miatt, csak kellene egyből generálni vízjeleset is..
Aztán php-val eldöntöm, hogy kell-e vagy sem vízjel és oda irányítom akkor ahova kell. Attól tartok, ha elkezdi 1000-2000 ember nézni a képeket akkor megugrik rendesen a terhelés. -
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #9773 üzenetére
Ezesetben nem is szenvedek vele. Marad a php-s verzió. Esetleg van valami cachelés erre a módszerre, hogy gyorsabb legyen a feldolgozás? Nem akarok vízjeles és vízjel nélküli képeket is tárolni a szerveren.
Coyot: Ígérem, ha rátalálok linkelek neked egyet.Egy ilyet találtam, nem tudom ez mennyire jó/rossz.
$wm_file = 'watermark.png';
$filename = $_GET['file'];
// Content type
header('Content-type: image/jpeg');
$watermark = imagecreatefrompng($wm_file);
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
$img_width = imagesx($image);
$img_height = imagesy($image);
list($wm_width,$wm_height) = getimagesize($wm_file);
for($h=0;$h<=$img_height;$h+=$wm_height)
{
for($w=0;$w<=$img_width;$w+=$wm_width)
{
imagecopyresampled($image,$watermark,$w,$h,0,0,$wm_width,$wm_height,$wm_width,$wm_height);
}
}
imagejpeg($image, NULL, 100); -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9770 üzenetére
Pl ha az admin le akarja tölteni a rendes képet. De akkor szerintem csak php-val lenne a legcélszerűbb ezt megoldani.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9760 üzenetére
Itt van egy cikk erről. Elég fapados, szóval azért is írtam, hogy php-vel talán jobban meglehet oldani.
Neszójjábe!
DeltaPower: Az mát a php-hez lenne.
mobal: Te már feltöltéskor egyből vízjeleznéd is? -
Speeedfire
félisten
Ti, hogy szoktatok képeket vízjelezni? PHP-vel vagy htaccess-sel?
Főleg a sebesség lenne az érdekes. Gondolom htaccess-sel gyorsabb lenne, de php-val többféle kivételkezlést tudnék csinálni.
pl az adminnak ne legyen vízjel stb -
Speeedfire
félisten
Nem tömböt generálok.
Egyesével hívja majd meg ezt a függvényt a CGridView controller (illetve itt a widget). A controllert így is, úgy is betölti a yii, akkor meg olyan mindegy, mert elvileg ez a függvény is benne lesz a memóriában, amit a view hívogat. Vagy nem? Na mindegy. Ha az okos yii-sek szerint így kell csinálni, akkor én is így csinálom meg. -
Speeedfire
félisten
Ezt a yii ajánlja így. [link]
$this->widget('zii.widgets.grid.CGridView', array(
'dataProvider'=>$dataProvider,
'columns'=>array(
...
array(
'name'=>'newColumn',
//call the method 'gridDataColumn' from the controller
'value'=>array($this,'gridDataColumn'),
),
array(
'name'=>'Address',
//call the method 'renderAddress' from the model
'value'=>array($model,'renderAddress'),
),
),
));Itt a value résznél, ahol az van, hogy :
'value'=>array($this,'gridDataColumn'),Itt a controller gridDataColumn funkciót hívja meg. Aminek van egy visszaadott értéke, ami a cella értéke lesz. Ezt mutattam én fentebb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #9750 üzenetére
Nem téma, így is jó.
-
Speeedfire
félisten
Alkotói válságban vagyok, kis segítséget kérnék.
Adott egy lista, amit adatbázisből kér le.
2 érték a fontos most jelenleg. Az elfogadva és a type.
Eddig úgy volt, hogy ha a type értéke 3 volt akkor ott egy radio be volt jelölve és csak 1 ilyen 3-as értékű volt.
Most volt lehet 1 vagy 2.
Ha 1db van, akkor nincs gond, de ha 2 akkor azt kellene bejelölni, ami nincs elfogadva.
Tippek? A nagy gondom itt, hogy ezt ugye úgy hívom meg mintha egy view lenne. Szóval itt nem is tudom, hogy most mennyi type 3-as van.
Kicsit hülyén hangzik, de ez van...public function TypeRadio($data,$row) {
$checked = '';
if($data->type == 3) $checked = 'checked';
return '<input type="radio" name="Profil" '.$checked.' value="'.$data->id.'">';
} -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9729 üzenetére
Egyszerre 4 modulból akarnék törölni. Az első 3-nál könnyen megtudom hívni modul szinten. Hasonló módon, ahogy te is írtad a kódot. Viszont az 4. már tartalmaz fájlokat is, de akkor szerintem azt is modul szinten megoldom a törlését és nincs vele gond.
Erre nem is gondoltam. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Controllerből szoktak másik controllert meghívni?
Ha igen, hogyan.
Adminon akarok egy törlést csinálni, de több modell kapcsolódik egy bejegyzéshez. Egyszerűbb lenne meghívni egyesével a controllerek törlés részét, mint az adminban megint felhúzni egy törlést.
Yii-ben eddig nem igazán láttam erre példát, csak azért kérdem. -
Speeedfire
félisten
Na, az volt a gond, hogy az svn-nel a framework ingored lett és emiatt nem volt benne a netbeans projekt mappában. A projektben inculoltam szépen a beállításoknál a framweork-öt. Most már szépen felajánl minden metódust nekem.
Végre megint felgyorsult a fejlesztés. -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9720 üzenetére
Az a fura, hogy eddig jó volt, tehát mindenre felajánlotta nekem a lehetőséget és meg is mutatta a metódusoknak az attributumát.
pl CHtml::link(); vagy CHtml::image(); vagy $model->findByPk();Mostanában, mióta váltottam a 7.1.2-re, azóta van így behülyülve.
mobal:DocumentRoot "/var/www/admin"
<VirtualHost *:80>
ServerAdmin webmaster@dummy-host.example.com
DocumentRoot "/var/www/admin/public_html"
ServerName localhost
#ServerAlias www.dummy-host.example.com
#ErrorLog "/var/log/dummy-host.example.com-error_log"
#CustomLog "/var/log/dummy-host.example.com-access_log" common
</VirtualHost> -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9718 üzenetére
Yii framework metótudokra.
pl $valami->getScenario(); //nem ajánlja fel ha elkezdem írni, hogy getS... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9715 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9710 üzenetére
Igyekszem nem elfejteni.
Viszont akkor lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem még.
Yii-ben használják szintén mind a 2 esetet pl adatbázisban való keresésre.
pl$keresendo_elem = new Modelnev;
$keresendo_elem->findbypk(2); //id alapján keres az adatbázisban
//a másik
$keresendo_elem = Modelnev::model()->findbypk(2);Itt akkor ez azért van, mert a model() az static? A findbypk meg sima public function.
public static function model($className=__CLASS__)
{
return parent::model($className);
}public function findByPk($pk,$condition='',$params=array())
{
Yii::trace(get_class($this).'.findByPk()','system.db.ar.CActiveRecord');
$prefix=$this->getTableAlias(true).'.';
$criteria=$this->getCommandBuilder()->createPkCriteria($this->getTableSchema(),$pk,$condition,$params,$prefix);
return $this->query($criteria);
}
PazsitZ:
Ezt a mondatot nem teljesen értem:
De végiggondolva a static fgv. hívás valahol jogosan megengedhető akár példánycontext felől is. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9708 üzenetére
Ilyet még nem is láttam kiírva.
Ja, hát eléggé szabad kezet ad a php. Pedig én mintha láttam már volna más kódokban is, hogy mind a 2-t felhasználták volna. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9706 üzenetére
Szerver/böngésző függő a %20, %3B stb?
2eset:
echo AngolClass::angol('valami');
$angol = new AngolClass;
$szoveg = $angol->angol('valami'); -
Speeedfire
félisten
válasz
varydave #9694 üzenetére
Én is...de akkor is érdekes téma szerintem.
Én ezt szoktam használni:
<?php
class AngolClass {
public function KarekterCsere($str)
{
$a = array('À', 'Á', 'Â', 'Ã', 'Ä', 'Å', 'Æ', 'Ç', 'È', 'É', 'Ê', 'Ë', 'Ì', 'Í', 'Î', 'Ï', 'Ð', 'Ñ', 'Ò', 'Ó', 'Ô', 'Õ', 'Ö', 'Ø', 'Ù', 'Ú', 'Û', 'Ü', 'Ý', 'ß', 'à', 'á', 'â', 'ã', 'ä', 'å', 'æ', 'ç', 'è', 'é', 'ê', 'ë', 'ì', 'í', 'î', 'ï', 'ñ', 'ò', 'ó', 'ô', 'õ', 'ö', 'ø', 'ù', 'ú', 'û', 'ü', 'ý', 'ÿ', 'Ā', 'ā', 'Ă', 'ă', 'Ą', 'ą', 'Ć', 'ć', 'Ĉ', 'ĉ', 'Ċ', 'ċ', 'Č', 'č', 'Ď', 'ď', 'Đ', 'đ', 'Ē', 'ē', 'Ĕ', 'ĕ', 'Ė', 'ė', 'Ę', 'ę', 'Ě', 'ě', 'Ĝ', 'ĝ', 'Ğ', 'ğ', 'Ġ', 'ġ', 'Ģ', 'ģ', 'Ĥ', 'ĥ', 'Ħ', 'ħ', 'Ĩ', 'ĩ', 'Ī', 'ī', 'Ĭ', 'ĭ', 'Į', 'į', 'İ', 'ı', 'IJ', 'ij', 'Ĵ', 'ĵ', 'Ķ', 'ķ', 'Ĺ', 'ĺ', 'Ļ', 'ļ', 'Ľ', 'ľ', 'Ŀ', 'ŀ', 'Ł', 'ł', 'Ń', 'ń', 'Ņ', 'ņ', 'Ň', 'ň', 'ʼn', 'Ō', 'ō', 'Ŏ', 'ŏ', 'Ő', 'ő', 'Œ', 'œ', 'Ŕ', 'ŕ', 'Ŗ', 'ŗ', 'Ř', 'ř', 'Ś', 'ś', 'Ŝ', 'ŝ', 'Ş', 'ş', 'Š', 'š', 'Ţ', 'ţ', 'Ť', 'ť', 'Ŧ', 'ŧ', 'Ũ', 'ũ', 'Ū', 'ū', 'Ŭ', 'ŭ', 'Ů', 'ů', 'Ű', 'ű', 'Ų', 'ų', 'Ŵ', 'ŵ', 'Ŷ', 'ŷ', 'Ÿ', 'Ź', 'ź', 'Ż', 'ż', 'Ž', 'ž', 'ſ', 'ƒ', 'Ơ', 'ơ', 'Ư', 'ư', 'Ǎ', 'ǎ', 'Ǐ', 'ǐ', 'Ǒ', 'ǒ', 'Ǔ', 'ǔ', 'Ǖ', 'ǖ', 'Ǘ', 'ǘ', 'Ǚ', 'ǚ', 'Ǜ', 'ǜ', 'Ǻ', 'ǻ', 'Ǽ', 'ǽ', 'Ǿ', 'ǿ');
$b = array('A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'AE', 'C', 'E', 'E', 'E', 'E', 'I', 'I', 'I', 'I', 'D', 'N', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'U', 'U', 'U', 'U', 'Y', 's', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'ae', 'c', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'n', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'y', 'A', 'a', 'A', 'a', 'A', 'a', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'D', 'd', 'D', 'd', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'H', 'h', 'H', 'h', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'IJ', 'ij', 'J', 'j', 'K', 'k', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'l', 'l', 'N', 'n', 'N', 'n', 'N', 'n', 'n', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'OE', 'oe', 'R', 'r', 'R', 'r', 'R', 'r', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'T', 't', 'T', 't', 'T', 't', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'W', 'w', 'Y', 'y', 'Y', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 's', 'f', 'O', 'o', 'U', 'u', 'A', 'a', 'I', 'i', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'A', 'a', 'AE', 'ae', 'O', 'o');
return str_replace($a, $b, $str);
}
public function angol($str)
{
return strtolower(preg_replace(array('/[^a-zA-Z0-9 -]/', '/[ -]+/', '/^-|-$/'),
array('', '-', ''), $this->KarekterCsere($str)));
}
}echo AngolClass::angol("sztring");
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9691 üzenetére
Ez csak egy felvetés volt, kíváncsi lettem volna rá, hogy megoldható-e vagy sem.
Csak, mert fura hogy pl van ahol ékezetes domain és url is lehet, de pl már szóköz (stb) nem lehet. -
Speeedfire
félisten
Van valami megoldás arra, hogy azok az url-ek amikben szóköz és egyéb spec karakter van nem úgy jelenjen meg az url-ben, hogy %20, vagy %3B?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Superman #9668 üzenetére
Csak ennyi lenne az egész? Mert a 40. sorra írja a hibát, de ez csak 34 soros.
Illetve itt elég csak az empty, nem tudom miért van 2x:
if(!IsSet($_REQUEST['search_text']) || emptyempty($_REQUEST['search_text']))
if(!IsSet($_REQUEST['search_text']) || empty($_REQUEST['search_text']))
Illetve itt az else ágnál jó lenne egy { jel. Ahogy látom a végén a lezáró jel ott van.
else {
$search_text = mysql_escape_string($_REQUEST['search_text']); -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9666 üzenetére
Yii AR-al építem fel az sql lekéréseket.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9663 üzenetére
Nem volt jó a DB kapcsolat, ezért volt gond vele. Az AR meg természetesen nem jól kezelte le emiatt.
-
Speeedfire
félisten
Adott 2 adatbázis tábla, amit egy táblázatba töltök be left join-nal. Van amihez tartozik adat és van amihez nem.
Ez az adat van join-olva. A gond ott van, hogy ha rendezni akarom ezt a sort, akkor az üres részeket is "figyelembe" veszi. És elég furcsa adatok jönnek ki.
Ez most konkértan csak annyit csinál, hogy minden belépéskor elmenti az ip címet, amiről belépett. Ugye nem tartozik mindenkihez ip, ha nem lép be.Itt meg nem rendezi rendesen. Holott ez lenne a lényeges része a dolognak, hogy akár ip cím szerint is lehessen rendezni az adatokat.
-
-
Speeedfire
félisten
Úgy néz ki ez az 7.1.2 már normálisan megy. Bár érdekes még mindig, hogy miért nem frissítette magát a rendszer....
-
Speeedfire
félisten
válasz
ArchElf #9636 üzenetére
Azzal megy, csak a gond az vele, hogy ezen a munkán többen dolgoznánk, a tortoise meg frissebb verzióval van ellátva. A netbeans-be meg régebbi van...szóval nem egyszerű. Saját magamnak a tortoise bevált nagyon. De lehet git lesz, mert az állítólag megy netbeans alatt rendesen.
Majd kiderül.
Siriusb: Win van, de nekem még 7.1-re sem frissült.
Lehet mondasz valamit. -
Speeedfire
félisten
válasz
InfiniteReality #9618 üzenetére
Igen, arra gondoltam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9616 üzenetére
De így is kívül van.
Csak így legalább minden iterációban ugyan az marad. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9613 üzenetére
Hát, hogy az egy tömb, nekem meg egy asszociatív van és ...
Elsőre is értettem, hogy a name-eknek egyeznie kell.
Ez volt a helyes megoldás, hogy a value volt az adatbázis id.
InfiniteReality: Én azt nem használtam még. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9611 üzenetére
De ebben az esetben akkor nem lesz benne abban a tömbben. A tömbön kívül fog lenni.
Ja én a checked-et használtam. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9609 üzenetére
Hát, a name itt a tömb miatt más, ezt hogy lehet kivitelezni normálisan, tehát, hogy rendesen legyen a megfelelő tömbben, mikor végigmegyek rajta?
<input type="radio" name="elemek['.$data->id.'][allapot]" />
-
Speeedfire
félisten
Hmmm. Lenne egy érdekes kérdésem.
Adott egy táblázat, ami egy form is.Vannak rajta adatok (mily meglepő
), az egyik oszlopában egy input type radio van. Viszont most külön-külön kezeli őket. Tehát ha kijelölök egyet, majd egy másikat akkor már 2 van kijelölve és így tovább...
A tömbjeim így vannak deklarálva (a szám a táblázatban lévő id):
array
'elemek' =>
array
129 =>
array
'id' => string '129' (length=3)
'allapot' => string 'on' (length=2) //ez lenne a radio mező
130 =>
array
'id' => string '130' (length=3)
'allapot' => string 'on' (length=2) -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9606 üzenetére
Ja, hogy itt wampapache és wampmysql van, hát ez legyen a legkevesebb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
InfiniteReality #9603 üzenetére
Próbáltam már rajta drupal-t, wp-t, yii-t. Eddig nem volt vele egyszer sem gond.
Service nevek alatt mit értesz? -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #9593 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9561 üzenetére
Használtam tesztelőt, csak a megfelelő megoldást nem találtam.
Thx.
-
Speeedfire
félisten
Többé-kevésbé php kérdésem lenne, egy patternt szeretnék létrehozni telefonszámra, de nem jön össze.
^+[0-9]\d{2}-\d{2}-\d{3}-\d{4}$
Ilyen formában akarom ellenőrizni a tel.számokat.: +36-45-123-4567
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Kezdő kérdés de ez, hogy oldható meg?
$name = $field->varname;
echo $profile->$name;
echo $profile->$field->varname; //hiba, ha a $field->varname zárójelbe van akkor is..a fenti viszont megy -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9499 üzenetére
A mysqlworkbench-et szoktam használni, igen jó kis program. Nem rég óta ismerem, de megszerettem.
Nem azt mondom, hogy átláthatatlan amit Tele Von Zsinór írt, hanem hogy az enyémet könnyebben átlátom.Bár még mindig nem tudom, hogy mi a baj a sztringes megoldással.
Azon kívül, hogy nem elegáns. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9495 üzenetére
Ritkán szoktam használni, pl hírekhez, tartalmakhoz tartozó kategória miatt. De magától a sok táblától még mindig félek. Eddig a legtöbb 15 tábla volt, hát nem örültem a végén. Nyáron valószínűleg lesz egy webshop rendszer, amiben be fogok segíteni. Na ott hát...60-70 tábla van előre láthatólag. Több nyelv, több raktár, több ország. Előre félek mi lesz ott.
De majd a legközelebbi projektben már így fogom megoldani.
Amúgy meg pont, hogy szerintem ez a sztrignes megoldás az egyszerűbb, vagy legalábbis annak tűnik. A cimkefelhő és keresés miatt is. Eddig 4 oldalon használtam ezt a megoldást, nem volt lassulás az oldalon és könnyen átlátható. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #9491 üzenetére
Ettől féltem, hogy nincs más alternatíva. Nem nagyon szeretem a kereszttáblákat.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9488 üzenetére
Pl blog bejegyzés címkézését, hogy oldanád meg?
Én arra még mindig az látom csak, hogy egy mező és ott van felsorolva az összes címke, ami a bejegyzéshez tartozik. -
Speeedfire
félisten
válasz
negyedes #9452 üzenetére
Meg kell adni nekik egy tömböt.
$i=0;
while ($pizzalista = mysql_fetch_array($eredmeny)) {
?>
<tr>
<td><?= $pizzalista["pizzaid"] ?></td>
<td><?= $pizzalista["pizzanev"] ?></td>
<td><?= $pizzalista["leiras"] ?></td>
<td><?= $pizzalista["ar"] ?></td>
<td>
<input type="text" size="2" id="darab" name="darab[i]">
</td>
<td>
<input type="checkbox" name="rendeles[i][]" id="kivalaszt"/>
</td>
</tr>
<?
}Ezek után már be tudod járni foreach-el a tömböt.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Ehelyett:
$row = mysql_fetch_array($res);
foreach($row as &$result){
echo $result['description'];
}inkább ezt használd:
$row = mysql_fetch_assoc($res);
foreach($row as $result){
echo $result['description'];
}Az nem baj ha több text van.
Mit ír ki amikor meg akarod változtatni?
negyedes: A get-et nem írtad át postra.$rendeles = "SELECT * FROM felhasznalo";
$eredmeny = mysql_query($rendeles);
$user = mysql_fetch_array($eredmeny);
if(isset($_SESSION["valid_user"]) and $_SESSION["valid_user"] == true && $user['email'] == $_SESSION['user'] && $user['jelszo'] == $_SESSION['pass']) {
if (isset($_POST['darab'])) {echo $_POST['darab'];}
}Illetve be van lépve? Azt is nézd meg.
-
Speeedfire
félisten
Mire írtad át? Gondolom a while vagy foreach szerkezetet használtad és ott tömbként kezelted az adatot.
$mysql_result = mysql_query(select ****);
while($result = mysql_fetch_array($mysql_resul)) {
echo $result[0]; //ekkor kiírja az aktuális tömb első elemét
}
//én mondjuk jobb szeretem a mysql_fetch_assoc-ot, így a tábla nevét tudom kiiratni
while($result = mysql_fetch_assoc($mysql_resul)) {
echo $result['tabla_neve']; //ekkor kiírja az aktuális tömb első elemét
}Remélem összejön, ha idenyomatod a kódodat, akkor még hamarabb.
negyedes: Beraknád a kódod azon részét ami a formra és a feldolgozásra vonatkozik? -
Speeedfire
félisten
válasz
negyedes #9433 üzenetére
Egy fromban legyen minden, ellenkező esetben csak azt postolja el ami a formban van.
<form method="post" action="masikoldal.php">
<input type="text" value="mennyit"/>
<input type="checkbox" value="megrendel"/>
//még több input field
<input type="submit" value="elkuld"/>
</form> -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9398 üzenetére
Így legalább látod, hogy a cakephp milyen is.
A yii-ben szeretem, hogy ott aztán naplóz nekem elég rendesen, így ha van valami akkor megtalálom. Mutatja a teljes hívási listát is. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9393 üzenetére
Ezzel aztán rohadtul meggyőztek, hogy válasszam a PHP-t, hogy egy ordas buzinagy PHP-hibát dobnak az arcomba..
Jobb lenne, ha nem jelezne ki semmit sem?
Az meg, hogy a fejlesztők....hát... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9386 üzenetére
Minden kérdésedre válaszoljak?
Jó, ez csak egy kusza, át nem gondolt ötlet volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest