Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
csabyka666 #15182 üzenetére
Inkább így:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
A "charset" a content része.
-
fordfairlane
veterán
válasz
#68216320 #15052 üzenetére
A Hozzaszolas osztály Blog-ja alatt kellene egy User objektum és ott az Image()-el megkapnom a profilkép útvonalát.
A Hozzaszolas objektum egyik attribútuma a User, a userId a User attribútuma. A Hozzaszolasnak, legalábbis ebben a kontextusban, nincs szüksége az userId-ra, jobb, ha nem is tud róla.
<?php
class User {
private $userId;
public function __construct($userId) {
$this->userId = $userId;
}
public function getImagePath() {
$userId = $this->userId;
// construct userimagePath
return $userImagePath; // ez megadná a User profilképének útvonalát
}
}
class Hozzaszolas {
private $user;
public function __construct($user) {
$this->user = $user;
}
public function getHTML() {
$userImagePath = $this->user->getImagePath();
return $html; // egy DIV-et adna vissza a hozzászóló profilképével, nevével, hozzászólás szövegével, stb.
}
}
$user = new User(1);
$hozzaszolas = new Hozzaszolas($user);
$app->response($hozzaszolas->getHTML()); -
fordfairlane
veterán
válasz
#68216320 #15016 üzenetére
Ahhoz, hogy a bejövő szöveg megfeleljen minden szükséges kritériumnak, ahhoz a html-et DOM objektumfává kell alakítani, és az objektumfán végigmenve szemantikus szűrést kell végezni tagokra, attribútumokra és stílusleírásra.
Ezzel el lehet szőrözni jó sokat, már csak azért is, mert a HTML és a CSS egymástól erősen eltérő ún. "domain specific language", saját szintaktikával, escape szekvenciával, mifenével. Szóval az első próba a Tiny MCE FAQ-ban is ajánlott Html purifier könyvtár feltérképezése legyen szerintem, esetleg valami más, hasonló komponenssel való próbálkozás.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14996 üzenetére
Hát, akkor én nagyon félreértettem valamit, mert nekem pont az jött át, hogy ha referenciát használ, akkor ugyan arra a változóra hivatkozik és nem másolja át a memóriába.
Este írok regényt erről az egész paraméterátadás-témakörről.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14993 üzenetére
Jó tudni, hogy vannak ilyen "hint-ek" is, amivel "takarékoskodni" lehet.
Pont arról ír, hogy memóriatakarékoskodás miatt nincs értelme referenciát használni. Tipikus premature optimization, ami the root of all evil.
Referencia szerinti paraméterátadást akkor érdemes használni, ha a függvény paramétereket módosítani akarod.
-
fordfairlane
veterán
Kissé mintha kevernétek a PHP függvény paraméterátadást, a referenciatípusokat, a referencia szerinti paraméterátadást, és hogy az mire is jó tkp. A többi stimmel.
-
fordfairlane
veterán
válasz
TomyLeeBoy #14929 üzenetére
Hiányzik egy $mail->SMTPSecure = 'ssl';
-
fordfairlane
veterán
Igaz, richtext editor, most kapcsolok. Mondjuk elgondolkoztam azon, hogy mi van akkor, ha a tartalmat textarea-ba teszed, és a tartalomban van egy lezáró </textarea> tag, de ez most annyira nem érdekes.
de nem is tervezném kiszűrni a html tageket, mert kellenek
Escapelésre gondoltam, nem szűrésre. htmlspecialchars. Egyébként pont ez a függvény kicsit megváltozott a PHP 5.4-ben, talán most is ez okozza a problémát.
Na, meg is van, erre gondolok:
Kérdés: Ha a böngészővel belenézel a html forrásba, amit a szervertől kapsz, látod a tartalmat a textareaban, aminek meg kellene jelennie?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #14914 üzenetére
Szerintem senki nem kért számon rajtad semmit, nem ez a lényeg.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #14911 üzenetére
Nem is a "pattern" léte vagy nemléte az érdekes. Régen én is így csináltam mindent. Aztán mikor elkezdtem architektúrával foglalkozni, a nagyobb dolgokat már egész másképp valósítottam meg. És mostanság akár már 15-20 soros programnál is külön teszem a html-t tartalmazó részt a többitől, és a html-es résznél a PHP alternatív szintaxisát használom. ( foreach: endforeach; ), valamint kizárólag a változóbehelyettesítés, és iterációt tartalmazó kódrészt teszek a html-es részbe. Így szoktam meg.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14898 üzenetére
Mit akarsz a composerrel elérni, hogy hozzáadod ezeket? Ezek már letöltött könyvtárak, nem?
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14847 üzenetére
Ez az IPv6-os localhost.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14826 üzenetére
Nem jó. Le lett írva, mi a jó.
Adatbázis: Legyen minden UTF8.
Alkalmazás kiszolgáló: Nincs teendő, csak a mysql kapcsolat inicializálásnál legyen beállítva SET NAMES UTF8.
Kliens: meta tag charset=UTF8Ez a konvertálgatás csak hibákat szül.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14821 üzenetére
Az első kérdést nem nagyon tudtam értelmezni, de úgy van ha lépteti akkor azonnal menti a fájlba, őszintén nem tudok rá válaszolni.
Ez világos, de a kiíratás miért ide került? A számlálót akár többször is megjelenítheted az oldalon, vagy változhat a mérési metódus, pl. azáltal, hogy nem letöltést számoltatsz, hanem munkamenet indítást.
Vagy, ahogy az általában lenni szokott, a számlálót nem a látogatónak kell megjeleníteni, hanem az oldal adminisztrátorának, hiszen neki kell ismerni a forgalmi adatokat. Tehát a számláló léptetést, és a számláló állapotának megjelenítését érdemes különválasztani.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14817 üzenetére
Miért raktad egy fájlba a számláló léptetést a kiíratással? Miért globális változót használsz a beolvasáskor? Mi az a bonyolult osztás a kiíratásnál? És akkor már azt a "main()" függvény szerű kódrészt is függvénybe rakhatod. Akár lehet main a függvény neve.
-
fordfairlane
veterán
válasz
csabyka666 #14789 üzenetére
Mivel a feltöltés külön entitás, ezért a feltöltés ideje a feltöltéshez kapcsolódik. Tehát a feltöltés ideje a kapcsolótáblába kerül.
További kérdés, hogy a MySQL-lel hogy tudom megértetni ezeket a táblákat? Konkrétan a kapcsolótáblára gondolok, hogy azt miként állítom be, hogy 2 kulcsból jön az elsődleges kulcs, ami csak a kapcsolótáblában elsődleges, mert amúgy idegen kulcs...plusz ugye ott van a feltöltés ideje is.
Most nincs sok időm részletesen elmagyarázni, érdemes utána nézni a neten a "mysql set foreign key constraints" szavakkal, hogy hogyan kell foreign key referenciákat beállítani. Röviden annyi, hogy innodb táblaformátumot kell használni, emlékeim szerint indexelni kell az idegen kulcs mezőket is:
A szintaktika le van írva a CREATE TABLE - ALTER TABLE oldalakon, de guglival gyorsan találsz példakódokat.
A kapcsolótáblában az elsődleges kulcs attól függően, hogy egy termék-felhasználó pároshoz egy- vagy több rekord tartozhat, ettől függően vagy a két idegen kulcs PRIMARY KEY ( felhasználóinév , vonalkód ) vagy pedig a PRIMARY KEY (felhasználóinév , vonalkód, időpont )
Utolsó kérdés: amikor például PHP-ből feltöltöm a táblákat adatokkal, akkor a kapcsolótáblával nekem kell foglalkoznom, vagy ezt majd megoldja a MySQL?
Nem értem a kérdést.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14776 üzenetére
A readfile-t így kell használni:
<?php
readfile("fajlnev");
?>Se fopen nem kell, sem a visszatérési értékkel nem kell foglalkozni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14767 üzenetére
Nem tudom amúgy, hogy miért relatív útvonalat adtam neki...
A példádban nem relatív útvonal volt. Azt gyanítom, hogy a .htpasswd nem a root folderben volt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14760 üzenetére
Hová pakoljam ezt a kódot:
AuthUserFile /.htpasswd
AuthType Basic
AuthName "Jelszoval vedett tartalom"
Require valid-userA végére mehet, nincs különösebb jelentősége a helynek.
Még egy kérdés: a .htaccess a public_html mappa gyökerében van, a .htpasswd fájlt pedig egy mappával feljebb, a gyökér mappában van ("/"). Jól írtam az útvonalat?
Igen, amennyiben az tényleg a root könyvtár. A .httpasswd-re abszolut hivatkozás kell, hogy mutasson. Az Apache processnek, ami alapból a www user-t jelenti, legyen olvasási hozzáférése a fájlhoz.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Lacces #14747 üzenetére
Minek használsz két különböző xml feldolgozót, a SimpleXML-t a beolvasáshoz, a DOM-ot meg a kiíráshoz? A kiírás honnan tudja, hova kell írni? Eléggé zavaros ez.
Nem értem, mi a nehéz a SimpeXML használatában, ha javaban meg tudtad oldani ezt. Pár sor az egész, a php.net-es példa bőven elég hozzá.
<?php
$file = dirname(__FILE__).'/../../../../sms_data.xml';
$simpleXMLObject = simplexml_load_file($file);
$simpleXMLObject->pass = "000";
file_put_contents( $file, $simpleXMLObject->asXML() );
?> -
fordfairlane
veterán
válasz
Joci93 #14697 üzenetére
Akkor valószínűleg az átirányítás nem működik. A header csak akkor működik, ha előtte nem történt írás a kimenetre, a böngésző felé (akárcsak egy szóköz vagy sortörés, vagy hibaüzenet, bármi). Ha az output buffering localhoston be van kapcsolva, akkor ezt észre sem veszed, mert ilyen esetben késlelteti a kiíratást a PHP.
-
fordfairlane
veterán
válasz
orkester #14695 üzenetére
Ezen a vonalon próbálkoznék tovább. Még látok fölösleges html és body tagokat a forrásban.
Az AJAX lekérések látszólag ugyanolyanok, és ugyanolyan jók, mint a többi lépésnél. Ha azok működnek, akkor ennek is működnie kell elvileg. Persze ezt kell legelőször kizárni. Tehát először érdemes a shipping_method templatejét lecserélni valami nagyon egyszerűre. Ha az megjelenik IE8-ban is, akkor egyértelmű, hogy ezzel van a gond. Ha viszont nem jelenik meg az sem, akkor az AJAX request-response kezelés környékén van valami gebasz.
Apróság, de futási hibát dob:
Searchanise.options.PriceFormat = {
'rate': "1",
'symbol': " Ft",
'after': true,
'decimals': "0",
'decimals_separator': ",",
'thousands_separator': " ",
};Az utolsó 'thousands_separator' value utáni vesszőre nincs szükség.
-
fordfairlane
veterán
válasz
orkester #14688 üzenetére
Az lehet a gond, hogy a http://microstore.hu/index.php?route=checkout/shipping_method által visszaadott
html kód problémás. Nyitó - záró html és body tagok vannak benne, amik nyilvánvalóan fölöslegesek egy body-ba ágyazott html dokument fragment esetében. A többi AJAX response htmlje nem tartalmaz ilyeneket. Talán ez lehet a probléma oka, bár biztosat nem tudok mondani. -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14675 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Hogy a fenébe lehet ennyire zavaros kódot szülni? Az editor, a futtatókörnyezet nem sikít vörösre festett warningokkal? XDebug nincs felrakva?
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14666 üzenetére
Ez egyáltalán nem így van, sem a GET sem a POST lekérések nem titkosítottak. Ahhoz https protokoll szükséges. Egyébként meg nyilván AJAX lekérdezéseket kellene megjeleníteni, amik nem látszanak az URL-ben, akármelyik metódust használják.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #14584 üzenetére
mégmegy helyett végigmegy
-
fordfairlane
veterán
Két dolog kell hozzá. Egy olyan komponens, amelyik egy adott könyvtár teljes tartalmán rekurzívan mégmegy, valamint egy ID3v2 olvasó komponens. Adatbázisba letárolni a tageket már nem nagy ördöngősség. Megfelelő kulcsszavakkal sok találatot dob ki a google, kész PHP osztályokat.
Inkább azzal lehet probléma, hogy ekkora mennyiségű fájl feldolgozásához sok idő kell, aminek lehetne futásidejű korlátai, és persze az, hogy nem triviális dolog monitorozni egy ilyen háttérjellegeű PHP folymaatot, hogy épp hol tart.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14524 üzenetére
Ha a változó nem létezik, akkor sem generál warningot. Nem függvény, hanem nyelvi szerkezet. Olyan, mint az isset, csak még pluszban leellenőzi, hogy false-e a tartalom.
-
fordfairlane
veterán
A hibajelzés valószínűleg ki van kapcsolva, így egyáltalán nem eseménytelen, csak épp nem látod, hogy mi történik.
1. delete.php-nak is szüksége van mysql connectionra, akárcsak a listázónak.
2. A form legyen td-ben.
3. input mező value-jának csak egyik oldalán van idézőjel, legyen mindkettőn.value='.$row['ID'].'" />'; helyett value="'.$row['ID'].'" />';
-
fordfairlane
veterán
válasz
SirRasor #14509 üzenetére
Mondjuk én is $pdo-val példányosítom a pdo-t
Az mindegy, az az általános db interfész, amin keresztül érkezik a többi. Kvázi factory osztály, azon kívül, hogy ennek a konstruktorával van megoldva a db kapcsolat kiépítése, és a főbb konfigurációs paraméterek átadása.
A statement már specifikusabb dolog, PHP-s reprezentációja egy adott lekérdezésnek, annak paramétereinek és annak eredményének. A result meg sokszor csak egy tömb, már nálam az is objektum szokott lenni, hogy legyen típusa annak is.
-
fordfairlane
veterán
válasz
SirRasor #14507 üzenetére
A PDO statement nem csupán egy lekérdezés eredménye, hanem komplex objektum, aminek része az eredményhalmaz is. Én a helyedben kiszedném egy tömbbe.
$tomb = $result->fetchAll();
Tömbön pedig nem gond többször iterálni.
És átnevezném a $result - ot $statement -re vagy $stmt -re, hogy beszédesebb neve legyen. Vagyis:
$stmt = $pdo->prepare($querystr);
$stmt->execute($queryparams);
$result = $stmt->fetchAll();
foreach(...)
reset
foreach(...); -
fordfairlane
veterán
válasz
#68216320 #14497 üzenetére
Bár egyelőre az IF()-ben a több paraméter zavarba ejt.
Az első paraméter count(*) ha nem nulla, akkor a második ( 1 )-et adja vissza, egyébként a harmadikat ( 0 ). A countot, azaz a sorok számát ezzel 1:0-ra konvertálod. Bár ezt az alakmazáskódban is meg lehet csinálni, akkor marad a sima count- lekérdezés. Ez a legegyszerűbb.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14398 üzenetére
Pont a lényeget nem írtad le, hogy mi van a változóban. Egyébként mind a négy sorban az $abroncs változó szerepel. isset 1-et, azaz true-t ad vissza, tehát létező változó, empy meg gondolom false-t ad vissza.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #14390 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, hogy még nem csináltam WSDL nélküli Soapot eddig, és a soapCall-t sem használtam. Én is a manualban olvastam.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14389 üzenetére
Elképzelhető, hogy a soapCall-t lehet használni ebben az esetben is, csak épp nem látom semmiféle előnyét.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14386 üzenetére
soapCall WSDL nélküli üzemmódhoz kell.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14376 üzenetére
Ha már minden PHP projekted utf-8 alapú, akkor kényelmesebb átírni a php.ini-ben a default_charset-et, feltéve persze, ha megoldható az adott hosting körülmények közt.
Ha PHP fájlokról van szó, és a default_charset a php.ini-ben be van állítva valamire, akkor a htaccess nem nagyon hajlandó működni ebben a formában, mert nem az Apache-t kell átállítani, hogy más fejlécet küldjön ki alapból, hanem a mod_php modult.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14373 üzenetére
A meta tag nem működik, ha a webszerver default fejlécet küld ki, és az karakterkódolási beállítást is tartalmaz. PHP-ban a headerrel le tudod ezt cserélni. Ha ez nem lehetséges, akkor kapásból nem jut eszembe, hogy ez az Apache vagy a php modul hatáskörébe tartozik, de valahol be lehet állítani valamelyik configban.
-
fordfairlane
veterán
Előtte ki kell tömöríteni.
A lib könyvtárra lesz szükséged, a többi nem kell.
A példában, amit írtam, van pár hiba. Véletlenül $ jel került a setBody fvhívás elé, azt vedd ki, és persze a hiányzó $from és $subject változót is állítsd be.
A Swift_MailTransport a mail függvényt használja. Ha az működik, akkor ennek is mennie kell mindenféle járulékos beállítás nélkül.
-
fordfairlane
veterán
Confirm emailekkel általában nincs gond, a formátum legyen rendben.
Subject kódolása: http://stackoverflow.com/a/4389755
A tartalomnál sem árt, ha quoted-encode-ot használsz, nem plain html-t.
Azért ajánlottam a swiftmailert, mert az elintézi ezeket a formázgatásokat. Nagyjából ennyi a használata : (nem teszteltem, lehetnek benne hibák vagy elütések)
<?php
require_once("lib/swift_required.php");
$email = "to@email.com";
$message_src = "<html><head><title></title></head>
<body>
...
</body>
</html>";
$transport = Swift_MailTransport::newInstance();
$mailer = Swift_Mailer::newInstance( $transport );
$message = Swift_Message::newInstance( $subject )->setFrom( $from )->setTo( $email )->$setBody( $message_src, 'text/html' );
$mailer->send( $message );
?> -
fordfairlane
veterán
Nincs kódolva a subject, nincs escapelve a message_body, a küldő gép IP címe dinamikus, a fogadó reverse-DNS-sel nem tudja megállapítani a küldő SMTP szerver domainjét, spamlistán van a küldő, spamlistán van a domain, a küldő és a smtp domain nem passzol egymással, a tartalomban csak kép vagy képek vannak, tipikus spam kontent van a tartalomban ("buy", "sell", felkiáltójelek, csupa nagybetűs szöveg, tipikus spam szófordulatok), sorolhatnám. És az email kliensek közti különbséget még nem is karcolgattam, mivel az is spambe tehet gyanús tartalmat.
-
fordfairlane
veterán
válasz
stigma #14280 üzenetére
Asszem így kell kinéznie json_encode után, de ha kihagyod a konvertálgatást, és kiírod a cella tartalmát közvetlenül, akkor abból meg tudsz győződni, hogy a PHP megfelelő formátumban kapja meg a stringet vagy sem.
<?php
// inicializálás, satöbbi...
?>
<meta charset="utf-8">
<ul>
<?php while($row = mysql_fetch_assoc($result_stores)): ?>
<li><?php echo $row["storename"]; ?></li>
<?php endwhile; ?>
</ul> -
fordfairlane
veterán
válasz
stigma #14278 üzenetére
Első körben jelezd a böngészőnek, hogy utf-8-as kódtáblát használjon.
<meta charset="utf-8">Az utf8_encode használata szükségtelen, ha minden jól van beállítva.
Ez a kód egyébként nem épp OOP, leginkább csak objektumot használó, de a (nem)működés szempontjából ez lényegtelen.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14267 üzenetére
Egyébként ez a tömb tipikus php-mysql-es "mixed resultset" abban az értelemben, hogy az értékek mind numerikus, mind indexnév szerint eltárolásra kerülnek. Tehát duplán szerepelnek ugyanazok az adatok. Mindezt amiatt, hogy a kezdő PHP programozók akár numerikus, akár hashkulcs szerint rátaláljanak a megfelelő mezőértékre a tömbben.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DeltaPower #14268 üzenetére
Van benne logika.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14246 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam, így már világos. Sajnos nem ismerem a friss könyvválasztékot, de az fontos, hogy ne elavult legyen, mivel sokminden változik a PHP fronton is néhány év alatt. Ezért javasolják többen, hogy lehetőleg friss kiadásút válassz. Ugyanakkor az is fontos, hogy didaktikailag jó legyen a könyv, és sajnos ez sem általános jellemzője, főleg nem a szegényes hazai kínálatnak.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14241 üzenetére
Szinte mindent tudsz belőle, és nem tudsz megoldani egy kétmezős form adatainak feldolgozását?
Hát akkor tényleg borzasztóan rossz könyv lehet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14236 üzenetére
Rég nem foglalkoztam már kezdőknek való könyvekkel, de ha kezdő lennék, talán egy ilyet kipróbálnék. [link] Nem drága, és elég friss, 2011-es kiadású, így nagy valószínűséggel nem elavultak a példakódok.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Petyyyyy #14189 üzenetére
Zárójelben: Nem a tömbdekralása lett favágó módon összerakva, hanem az egész script. Kódújrafelhasználghatóság végi globális scope-on, php fájlok streamként való összefűzésével, mint látható, már ilyen bonyolultságnál is totál átláthatatlan, kezelhetetlen. Jóég tudja, mi miért nem megy itt.
Eleve ha másik php fájlból hívod meg a proba.php-t, akkor annak a scriptnek a könyvtára lesz a "root" a relatív pathoknál. De ezer más oka lehet annak, miért nem működik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14165 üzenetére
miért ilyen bonyolult ez?
$tshirt_graphic = array();
foreach($array as $value) {
$tshirt_graphic[$value[3]] = $value[2];
}Hopp, megelőztek.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #14062 üzenetére
alzheimer()
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14049 üzenetére
Egyébként itt találsz rövid leírást, és példakódot, csak szerintem ennyiből nem fogod megtanulni használni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14049 üzenetére
Ugy ertettem, hogy melyik a legjobb hozza, mondjuk ab kapcsolat, listazas, stbstb.
A patternek továbbra is probléma-, nem pedig nyelvjárásfüggőek. Mondom, attól függ, hogy mire akarod használni az adott patternt. Például MV* architektúráknál a PHP-ban is az observer patternt szokták használni, ahogy minden más nyelvben, ahol felhasználói interaktivitást kell kezelni.
Listázáshoz Iteratort. ab kapcsolat? Adatbázis kapcsolatra gondolsz? Singleton, DI konténer Factory methoddal, stb...
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14047 üzenetére
Melyek a legjobb oop design patternek php-hoz?
A kérdés teljesen rossz. Design patterneket nem nyelvhez használunk, hanem problémák megoldásához. Egyébként az Observer pattern implementálható PHP-ban is, egyszerű sémára épül.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Petyyyyy #14044 üzenetére
míg a require() csak egyszer helyettesíti be a mellékelt fájl tartalmmát.
Régebben ilyen volt, most már nem. Az include és a require is helyettesíthet be többször egy fájlt, például ciklusba belerakva egy listaelem template-jét, annyiszor helyettesítődik be, ahányszor lefut a ciklus.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Petyyyyy #14028 üzenetére
A kettő közül melyik az, amelyik csak szükség esetén tölti be a fájlt?
Egyik sem valósít meg feltételes betöltést, erre más autoload mechanizmusok valóak. [link]
A require és az include között annyi a különbség, hogy ha hiányzik a fájl, a fordító require-nál hibával leáll, az include-nál csak warningot ad.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13946 üzenetére
Hogy őszinte legyek, gőzöm sincs, hogy mellélőttél-e vagy sem. Nyilván attól is függ, mihez akarod használni. A rendszergazda beállította a production kiszolgálóra, a fejlesztőknek nem nagyon kellett vele foglalkozni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13944 üzenetére
Régebbi cégemnél ezt használták:
-
fordfairlane
veterán
válasz
19.Norbika #13904 üzenetére
Ja igen, második hiba. Nem kell minden input mező köré form tag. Egy elég a form elejére, meg persze a végére a lezáró.
-
fordfairlane
veterán
Egy mezőre mutatom a hibát, de a többire is érvényes. Lehet benne több hiba is, elsőre ez tűnt fel.
A html_form_send.php-ban
$rendezo_neve = $HTTP_POST_VARS['Rendezo neve:'];
helyett
$rendezo_neve = $HTTP_POST_VARS['rendezo_neve'];
vagy inkább
$rendezo_neve = $_POST['rendezo_neve'];
mert
<input name="rendezo_neve" type="text" size="80" />
-ben a name attribútum számít.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #13885 üzenetére
Mondjuk a viszonylagos platformfüggetlensége miatt? Szerintem adja magát ez az előnye abból, hogy többféle adatbázishoz lehet használni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13876 üzenetére
Ergó nem a megfelelő helyen kopognak ezekkel a törésekkel.
Feltörik, mert jó hecc nekik. Kész szoftverek vannak arra, hogy különféle blog-, CMS- és fórummotorok ismert hibáit megtalálják. Nem megfelelő helyen kopogtatnak? Ezek nem "security expertek".
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #13837 üzenetére
(Meg csak ennek van meg a kódja
)
Csak a transport objektumot kell másikkal helyettesíteni, ha az SMTP nem működik.
$transport = Swift_MailTransport::newInstance();
Ez a PHP mail függvényét használja. Ha az működik, akkor ennek is mennie kell.
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13830 üzenetére
Egyébként próbáld ki, küldj egy ékezetes subjectes emailt thunderbirdből, outlookból, vagy más levelező kliensből magadnak, és nézd meg a levél forráskódjában a subjectet. Az összes általam ismert levelező kliens quoted-printable-encodeolást használ ilyenkor. A PHP mail() függvény nem csinál semmit, csak plain fejléceket és üzenetet küld a megadott címre. Minden formátumkezelési probléma a PHP scriptre hárul.
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13827 üzenetére
Mailkliens függő. Thunderbird ezek szerint megeszi a nem szabvány szerinti subject-et. Gmail is megeszi, de pl. a freemail már nem, és mint láthatod, az a másik webes kliens sem.
Leírtam, mire kell figyelni. Vagy nem használsz ékezetet a subjectben, vagy megfelelően kódolod a mail() számára, mivel az nem csinálja meg magától, vagy valami mailer könyvtárt használsz. (Vagy tojsz az egészre
) A Headers-ben beállított content-type csak a message body-ra vonatkozik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #13823 üzenetére
Nagyon egyszerű, ne használd a PHP mail() függvényét. A subjectet megfelelően kell kódolni ahhoz, hogy az ékezetes betűk is jól jelenljenek meg a kliensben.
Ez érvényes minden más, a fejlécben elküldött adatra is, például a címzett nevére (már ha szerepel).
Ha nem ismered az eljárást, illetve még ha ismered is, de nem akarod újraimplementálni azt, amit a különféle mailer libraryban már megoldottak (és minek implementálnád újra, ha jól működik?) akkor használd nyugodtan a megfelelő könyvtárat, jelen esetben a Swiftmail-t. Alternatív, quick-fix lehetőség, hogy a subjectbe csak ASCII karaktert raksz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Videó stream letöltése
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox Series X|S
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- DOOM - The Dark Ages
- Mobil flották
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest