- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
A weblapkészítés topicban már feltettem a kérdésem, onnan irányítottak ide.
Szóval... Szeretnék kérdezni egy SQL-lel kapcsolatos dolgot - MySQL illetve PHP, amivel ezt meg szeretném oldani.
Adott az alábbi rész egy EK-diagramból:
Több-a-többhöz kapcsolat, tehát a szabály értelmében készítenem kell egy további kapcsolótáblát is, amibe bele kell tennem a kettő, már meglévő elsődleges kulcsot, és ezek együtt fogják alkotni a kapcsolótábla elsődleges kulcsát. Eddig tiszta, legalábbis azt hiszem.
Viszont esetemben magának a kapcsolatnak is van tulajdonsága, mégpedig az, hogy egy adott terméket mikor töltöttek fel (érzésem szerint ez nem a termék tulajdonsága, hanem a feltöltésé, azért nem a termékhez tettem). Ezt a tulajdonságot is a kapcsolótáblába kell tennem?További kérdés, hogy a MySQL-lel hogy tudom megértetni ezeket a táblákat? Konkrétan a kapcsolótáblára gondolok, hogy azt miként állítom be, hogy 2 kulcsból jön az elsődleges kulcs, ami csak a kapcsolótáblában elsődleges, mert amúgy idegen kulcs...plusz ugye ott van a feltöltés ideje is.
Utolsó kérdés: amikor például PHP-ből feltöltöm a táblákat adatokkal, akkor a kapcsolótáblával nekem kell foglalkoznom, vagy ezt majd megoldja a MySQL? (Azt már megtudtam, hogy nekem kell ezt lekezelni, de a kérdés továbbra is él: hogyan?)
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest