- Apple iPhone Air - almacsutka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- Innovatív hűtési megoldással állt elő a Red Magic
- Fotók, videók mobillal
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
A weblapkészítés topicban már feltettem a kérdésem, onnan irányítottak ide.
Szóval... Szeretnék kérdezni egy SQL-lel kapcsolatos dolgot - MySQL illetve PHP, amivel ezt meg szeretném oldani.
Adott az alábbi rész egy EK-diagramból:
Több-a-többhöz kapcsolat, tehát a szabály értelmében készítenem kell egy további kapcsolótáblát is, amibe bele kell tennem a kettő, már meglévő elsődleges kulcsot, és ezek együtt fogják alkotni a kapcsolótábla elsődleges kulcsát. Eddig tiszta, legalábbis azt hiszem.
Viszont esetemben magának a kapcsolatnak is van tulajdonsága, mégpedig az, hogy egy adott terméket mikor töltöttek fel (érzésem szerint ez nem a termék tulajdonsága, hanem a feltöltésé, azért nem a termékhez tettem). Ezt a tulajdonságot is a kapcsolótáblába kell tennem?További kérdés, hogy a MySQL-lel hogy tudom megértetni ezeket a táblákat? Konkrétan a kapcsolótáblára gondolok, hogy azt miként állítom be, hogy 2 kulcsból jön az elsődleges kulcs, ami csak a kapcsolótáblában elsődleges, mert amúgy idegen kulcs...plusz ugye ott van a feltöltés ideje is.
Utolsó kérdés: amikor például PHP-ből feltöltöm a táblákat adatokkal, akkor a kapcsolótáblával nekem kell foglalkoznom, vagy ezt majd megoldja a MySQL? (Azt már megtudtam, hogy nekem kell ezt lekezelni, de a kérdés továbbra is él: hogyan?)
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- EA Sports WRC '23
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Wanbo DaVinchi 1 Pro
- Samsung Galaxy S23 Plus 5G, Dual SIM, Onyx Black, 8GB/256GB Üzletből, garanciával
- Apple Watch SE GPS 40 mm, 80%, 12 hónap garancia + ajándék!
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MACBOOK PRO M1 8G/256G KIFOGÁSTALAN, KARCMENTES, 91% AKKU, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- 24 GB-os RTX6000 HP - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest