Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabyka666

veterán

Üdv mindenkinek!

A weblapkészítés topicban már feltettem a kérdésem, onnan irányítottak ide.

Szóval... Szeretnék kérdezni egy SQL-lel kapcsolatos dolgot - MySQL illetve PHP, amivel ezt meg szeretném oldani.

Adott az alábbi rész egy EK-diagramból:

Több-a-többhöz kapcsolat, tehát a szabály értelmében készítenem kell egy további kapcsolótáblát is, amibe bele kell tennem a kettő, már meglévő elsődleges kulcsot, és ezek együtt fogják alkotni a kapcsolótábla elsődleges kulcsát. Eddig tiszta, legalábbis azt hiszem.
    Viszont esetemben magának a kapcsolatnak is van tulajdonsága, mégpedig az, hogy egy adott terméket mikor töltöttek fel (érzésem szerint ez nem a termék tulajdonsága, hanem a feltöltésé, azért nem a termékhez tettem). Ezt a tulajdonságot is a kapcsolótáblába kell tennem?

További kérdés, hogy a MySQL-lel hogy tudom megértetni ezeket a táblákat? Konkrétan a kapcsolótáblára gondolok, hogy azt miként állítom be, hogy 2 kulcsból jön az elsődleges kulcs, ami csak a kapcsolótáblában elsődleges, mert amúgy idegen kulcs...plusz ugye ott van a feltöltés ideje is. :F

Utolsó kérdés: amikor például PHP-ből feltöltöm a táblákat adatokkal, akkor a kapcsolótáblával nekem kell foglalkoznom, vagy ezt majd megoldja a MySQL? (Azt már megtudtam, hogy nekem kell ezt lekezelni, de a kérdés továbbra is él: hogyan?)

Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák