- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #14813 üzenetére
Végül a jenkins maradt, elég jól működik.
Annyi kérdésem lenne azoktól akik használtak/beállítottak már ilyet, hogy megoldható-e az, hogy távoli gépre pakolja ki a kész build-et?
Adott 3 szerver: 1 homokozó ezen van nagyon sok hasznos dolog, 1 teszt és 1 éles webszerver. Jobb szeretném ha a homokozó nyomná ki a kész buildeket, ne kelljen 2 helyen is a jenkinst karbantartani. -
Speeedfire
félisten
Gitlab ci-ről van valakinek tapasztalata? Gitlabot használok, gondoltam lehet jó lenne akkor az ő ci rendszerűket használni. A másik alternatíva a jenkins lenne.
Vélemények? -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #14689 üzenetére
Én is így tudtam.
Sk8erPeter:
Ezt én hol állítottam? Azt írtam, hogy nem akarom én magam bejárni a tömböt x alkalommal. Ha írok rá egy függvényt, akkor az végigmegy a tömbön és visszaadja a vágott tömböt. Aztán végigmehetek én is a vágotton.
Ha egy beépített gyorsabb, akkor miért ne használjam inkább azt? -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14682 üzenetére
Nem viccelek, szerintem jobbak performanciában a beépített dolgok, mint amit én találok ki. Lehet van valami jobb algoritmus benne és nem sima ciklus.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14680 üzenetére
Nem akartam for/while/foreach ciklust használni. Pont ezt akartam elkerülni, hogy több 10ezer elemen végig kelljen menni x alkalommal. Megkapom a tömböt és leszűröm arra amire kell. Utána pedig végigmegyek rajta egy ciklussal.
Jelenleg nem kell function, mert csak 1 helyen használom fel. De ha mégis akkor meg a Tools osztályba.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #14676 üzenetére
Teljesen jogos, csak copypasteltem, de nem írt hibát.
fordfairlane:
Netbeans nem szólt, otthon meg nincs beállítva az xdebug.De kijavítottam, most már rendeben van. Már csak újra kell indexelni a tömböt szűrés után.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14673 üzenetére
<?php
$A = array(array('id'=>3, 'value'=>4, 'test'=>true), array('id'=>3, 'value'=>5, 'test'=>true), array('id'=>4, 'value'=>4, 'test'=>true));
$B = array('id'=>3);
$filtered_array = array_filter($A, function ($val_array) use ($filter_array) {
$intersection = array_intersect_assoc($val_array, $filter_array);
return (count($intersection) === count($filter_array));
});
var_dump($filtered_array);
//$filtered_array = array(array('id'=>3, 'value'=>4, 'test'=>true), array('id'=>3, 'value'=>5, 'test'=>true));Azt szeretném ezzel elérni, hogy az A tömbböt szűrje le azokra, amiben az id értéke 3. Mintha sql alatt egy where id = 3 feltételt adtam volna meg.
-
Speeedfire
félisten
Ez működik valakinek?
Nálam nem akarja megcsinálni és még hibát is dob rá.<?php
$A = array(array('id'=>3, 'value'=>4, 'test'=>true), array('id'=>3, 'value'=>5, 'test'=>true), array('id'=>4, 'value'=>4, 'test'=>true));
$B = array('id'=>3);
$filtered_array = array_filter($A, function ($val_array) use ($filter_array) {
$intersection = array_intersect_assoc($val_array, $filter_array);
return (count($intersection) === count($filter_array));
});
var_dump($filtered_array); -
Speeedfire
félisten
Találtam egy tök jó php hibát.
Adott egy tábla amiben egy clob mező van. Ezt kifetchelem (de szép szó) egy tömbbe és végigmegyek rajta egy foreach ciklussal.
A clob mezőt egy stream_get_contents() függvénnyel egy változóba rakom. Itt a hiba. Minden egyes iterációban a legutoljára fetchelt clob mező tartalma van, a többi mező értéke megfelelő.
A másik érdekesség, hogy a resource_id minden esetben más és más, mégis a legutolsót írja ki. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14633 üzenetére
Adatbázis php vonal. Php-ból utf8-al kerek le, de az adatok iso-ban vannak. Itt lehetett gond.
De itt xls volt a kimenet. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14631 üzenetére
Random helyen cseszódött el, egy db lekérdezéshalmaznál. Ott ezt csinálta, a többi ékezetesnél nem volt gond. Így nem is vettem figyelembe az ékezetet.
Nálam adatbázisban így néz ki.
<table>/*-------*/</table>
<br>
<br>
<table>/*-------*/</table> -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14629 üzenetére
Ezt írtam, hogy valid adatb. oldalon, de php-nál mer nem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14620 üzenetére
Karakter encoding probléma volt, az érdekes hogy nem volt speciális karakter benne.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14618 üzenetére
A részletekben.
De, ott is van, mivel az sql állítja elő a riportot, lényegében egy html alapú tábla, ami content type alapján lesz xls.
A fura, hogy nem minden adatnál volt ilyen, így én is valami '"/ tagokra gondoltam, de nem. Ezeket escape-eltem sql-ben, így elvileg nem szabadna zavarnia a html-t.
Lehet, hogy ékezet, nem jöttem rá. Elkezdtem nézni a táblát, hogy hol hasal el, de nem láttam semmi extra karaktert az sql táblában. Emiatt gondoltam, hogy az adatbázisból való kiolvasáskor van valami gond.
Most megírtam php alatt is a generálót, de így 2 helyen kell karbantartani a kimenetet.
-
Speeedfire
félisten
Adott egy oracle tárolt eljárás, amit egy html táblát ad vissza, amit content header-rel xls-ben adok ki a felületen.
A gondom az, hogy toad alatt tökéletes amit generál, viszont az excelben már nem.
A toad alatti html-t egy fájlba rakva és megnyitva rendesen jelennek meg az adatok. Viszont ha excelben nyitom meg, olyan mintha a td/tr tagok szétesnének.
Az adatbázis iso-ban van én utf-8-ban szedem le az adatokat. Eddig ilyen gond nem volt, sőt a tárolt eljárásba raktam egy to_char(htf.escape_sc(i.oszlopnev)) kódolást is, gondoltam hátha itt lesz a gond.
Valakinek van valami ötlete? -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #14536 üzenetére
Valóban.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14525 üzenetére
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy nem ajánlott az empty, inkább az isset. Nem tudok rá érvelni, mert nekem csak ennyi rémlik.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14475 üzenetére
Köszi, de ez igen részletes.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14469 üzenetére
Ok főnök, mutass egy jól paraméterezett konfigot.
-ami nem zabálja fel a gépet
-nem szkenneli végig feleslegesen, azokat a projekteket is, amik meg sincsenek nyitvaDe leírom még egyszer. A fikázás ellenére a netbeans egy igen jó ide szerintem.
-
Speeedfire
félisten
Ha nem lenne fizetős a vs kiegészítő, simán váltanék rá.
Más: Curl-ben, hogy tudom fixen megadni a cookie nevét, helyét? Jelenleg mindig újat generál, nekem meg authentikálni kellene előbb, ami ledobja a cookie-t, majd azt használva a curl menne tovább és hívná meg a címeket.
$cookie = tempnam ("/tmp", "CURLCOOKIE");
$ch = curl_init();
curl_setopt( $ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie ); -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14464 üzenetére
Tehát akkor ha neked nem sikerül megfelelően konfigurálni az alkalmazást, mert nem néztél utána, hogy lehet korlátozni is az erőforrás-használatát például különböző paraméterezésekkel, meg mondjuk valóban kéri az erőforrásokat annak érdekében, hogy gyorsítsa a munkádat, akkor az csak is egy fos lehet, meg a fejlesztők idióták, és egyértelmű, hogy memóriaszivárgást tettek a programba?
Ha kátyús az út akkor az egy ficsőr? Megfelelő lengéscsillapítót kell használni?
Írják meg pl a programot úgy, hogy ne egye a memóriát feleslegesen. 600MB memóriát eszik 2 megnyitott fájllal. Szerinted ez normális, amikor egy alap linux eszik ennyit kb 100 szolgáltatással, ablakozó felülettel (kde).Vagy más magyarázata is lehet?
Nincs más magyarázat.
Java és kész. C++ és .net sem eszik ennyit. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #14442 üzenetére
sok dolgot amit a rendszer tud nem használ ki
Kicsit törni magyar?Amúgy tényleg tetű lassúak a java-s ide-k.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14395 üzenetére
Hát, akkor egyelőre marad a beépített. Max ha valami nagyon nem akar menni, akkor utána nézek még pár soap lib-nek. Ezt a sopaui-t láttam még pár helyen, de ez meg nem lib, hanem app. Azt meg nem akarok.
Nekem is mindig ez az alapelv jut eszembe.
Anno párszor belémrúgtak (nem modik, hanem júzerek), mert több hsz-t írtam, holott azok válaszok voltak adott hsz-ekre.
Pár sor tényleg oké, hogy egyben legyen, de akkor is legalább valami gomb lenne, amivel ezt meg lehet tenni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14390 üzenetére
Ahh, valóban.
Exception-van, try{} cathc{} van. Amit tudok mindent elkapok, de nem túl beszédes.
Milyen ez a nusoap? Mivel tud többet? Nekem csak kliens kellene.
fordfairlane: Jogos.
trisztan94: Őstagtól felfelé, mindenkinek van ilyen funkció. Csak kevesen használják.
Amúgy, jobb egér az avataron -> kép url-jének másolása -> szerkesztőben kép beillesztése, megadod az url-t és kész.
Mondjuk nem tudom miért nincs ilyen kombó válasz gomb, mint a legtöbb fórumban. Főleg, hogy sokan visítanak, ha több hsz-t ír valaki. Holott az lenne a normális, amikor külön vannak az adott hsz-re való reagálások. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14387 üzenetére
A kimeneti xml-t nem tudtam még elkapni, előtte elhasal.
Pedig elvileg a __getLastRequest() visszaadná. Neten én is boom-ról olvastam, meg a white space-kről.
fordfairlane: Ez jó tudni, én úgy értelmeztem a php oldaláról, hogy ez opcionális. Vagy a $client->__soapcall('funkcio_neve') vagy $client->funkcio(). -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #14385 üzenetére
Átírtam a függvény hívást, natívra és most meg megy...
példa:
$client->____soapCall('fukcio');
$client->funkcio(); -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14384 üzenetére
Nem megoldható sajnos. Részletekbe nem mennék bele.
Más: Hülye soap-al küzdök, amint kijavítok valamit megint előjön egy másik "bug".
Konkrétan egy sima adathalmazt szeretnék elküldeni, de ezt írja ki rá:
looks like we got no XML document$wsdl = '192.168.0.1?wsdl';
$client = new SoapClient($wsdl);
$parameter = array(
//'soap_version'=>SOAP_1_2,
'exceptions'=>0,
'trace'=>1,
'encoding'=>'UTF-8',
'cache_wsdl'=>WSDL_CACHE_NONE
);
$data = array(
'valami'=>3,
'masik'=>'egy egyszerű szting'
);
//var_dump($client->__getFunctions());
//var_dump($client->__getTypes());
$result = $client->__soapCall("SendEtsiMessage", $data, $parameter);
var_dump($result);Ahogy nézem neten, valami xml hiba. Rosszul küldi el az xml-t, emiatt nem megfelelő a soap-nak.
Valaki találkozott már ezzel? Megoldást még nem találtam rá. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #14374 üzenetére
Elég volt a header úgy néz ki.
Sk8erPeter: Valami miatt nem megy a htaccess, ahol most próbálom. Így kerülőutakat kell használni.
Alapból én is azt szoktam használni, amit linkeltél. -
Speeedfire
félisten
Ha valami miatt az apache-ot nem tudom beállítani, akkor hogy tudom a weblapot rábírni az utf-ra?
A meta tag-ben benne van az utf8.Ennyi elég lenne?
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); -
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14149 üzenetére
Igen. Nézegettem, hogy van-e valami teljes körű kliens megoldás. De csak a beépítettet találtam. Bár szerintem ez is bőven elég lesz.
-
Speeedfire
félisten
Php alatt ki, mit használd wdsl hívásokhoz?
Van pár wdsl, amit meg kellene hívni adatbázisból kapott adatokkal és a visszaadott értékeket feldolgozni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #14144 üzenetére
Eléggé benéztem a dolog, kihagytam a zlib kapcsolót.
-
Speeedfire
félisten
Php 5.5 alatt a gzinflate()-re azt írja, hogy call of undefined function, ami azért fura, mert a zlib kapcsolóval forgattam a php-t. A php.ini-ben külön sort nem találtam erre, a letiltott funkciók között sincs.
A php oldalán, külön konfig részt nem találok hozzá. Valakinek valami ötlete? -
Speeedfire
félisten
Ok, megyek alszok egyet.
-
Speeedfire
félisten
Nem jól fejeztem ki magam. Egy asszociatív tömbben nézném meg adott indexű elemben van-e adat. Mint az array_key_exists() függvény, csak a változó értéke lenne a kérdéses. Írtam rá egy függvényt, de beépítettet nem találtam, ezért akartam megtudni, hogy feleslegesen dolgoztam-e vagy van beépített is rá.
-
Speeedfire
félisten
Létezik olyan függvény, ami megnézi, hogy az adott tömb xyz eleme üres-e vagy sem?
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #14055 üzenetére
A könyv a PHP 4 átfogó kézikönyve, amely ismerteti a nyelv kialakulását és a PHP 4 újdonságait, bemutatja az alkalmazás telepítését, a HTML kód előállítását és az adatbázisok elérését.
-
Speeedfire
félisten
DATE_FORMAT(FROM_UNIXTIME(`comment_date`), '%Y') as "comment_year",
DATE_FORMAT(FROM_UNIXTIME(`comment_date`), '%m') as "comment_month" FROM commentsVagy a where részbe rakod, nem tudom pontosan mi a cél vele.
select
a.*
from
comments
where
DATE_FORMAT(FROM_UNIXTIME(`comment_date`), '%Y') as "comment_year" > :pelda
and DATE_FORMAT(FROM_UNIXTIME(`comment_date`), '%m') as "comment_month" > :pelda -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #14006 üzenetére
Nem én hoztam fel, hogy melyik melyik gui a jobb a win vagy linux...olvass kicsit vissza. Ő állította, hogy a win gui a best of.
miszerint az a hozzáértő és vagány srác, aki terminálban pötyörészve állít be mindent (meg érted, az tök gizda, amikor valaki odanéz a monitorára, és csak karakteres felületet lát, és akkor olyan hozzáértőnek tűnik).
Ezt te hol olvasod?
Szimplán csak annyiról volt szó, hogy nagyon sok dolgot egyszerűbben meg lehet csinálni parancssorban. Főleg, hogy a legtöbb webszerver linux alatt működik console alatt, ezért nagyon praktikus ha valaki ismeri is ezeket a parancsokat. Ennyiről van szó.De te is leírtad a lényeget.
Tök jó, ha valaki ezeket vágja, nagyon hasznos, sőt, sokszor nélkülözhetetlen, és sok feladat így nagyon felgyorsítható. -
Speeedfire
félisten
válasz
19.Norbika #14001 üzenetére
Ha szerinted a win7 felülete jobb, mint pl egy kde vagy gnome3 akkor szerintem sincs miről beszélni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
19.Norbika #13993 üzenetére
Nincs tisztességes GUI? Használtál te linuxot egyáltálán? KDE? Cinnamon? GNOME3?
Elég sok ember nézi a 3 soros parancsokat, mivel nagyon sok linux szerver van, amihez NEM kell gui. Minden elvégezhető parancssorban nagyon gyorsan. Ha ismered a parancsokat, akkor kitárul egy új világ. -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13972 üzenetére
+1
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13966 üzenetére
Ez igen jónak tűnik. Holnap bepróbálom.
-
Speeedfire
félisten
Hátha valaki csinált már ilyen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #13945 üzenetére
Akkor nagyon nem lőttem mellé, ezt raktam fel én is az apache-ra.
-
Speeedfire
félisten
Ki mit használ kesselésre?
Jelenleg alkalmazás szinten memcache, szerver szinten pedig varnish van fent. Esetleg van jobb kombó is? -
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13882 üzenetére
Akkor inkább már a pdo szerintem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #13877 üzenetére
Ezt a kolléga válaszára írtam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
kenwood #13873 üzenetére
Igen, csak ugye amit itt láttam yii, ubuntu. Mind a két oldalnál a fórum részt törték fel. Ergó nem a megfelelő helyen kopognak ezekkel a törésekkel. Meg ha talál biztonsági rést, akkor miért nem levelet küld a fejlesztők részére? Vagy bugreportot?
biker: Megvannak kergülve az emberek.. -
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13865 üzenetére
Vagy esetleg:
$ext=end(explode(".",$filename));
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #13847 üzenetére
Legjobb, hogy root joggal, más hibára fut.
[root@kond ~]# gdb /usr/local/bin/php -c /usr/local/lib/php.ini
GNU gdb (GDB) CentOS (7.0.1-45.el5.centos)
Copyright (C) 2009 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-redhat-linux-gnu".
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>...
Reading symbols from /usr/local/bin/php...done.
"/usr/local/lib/php.ini" is not a core dump: File format not recognized
(gdb) run /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
Starting program: /usr/local/bin/php /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
warning: no loadable sections found in added symbol-file system-supplied DSO at 0x2aaaaaaab000
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x00002aaaab1c985a in kpcsncstoid () from /home/oracle/product/ora10g/lib/libclntsh.so.10.1 -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #13845 üzenetére
Ez a hiba kezd egyre furább lenni. Kaptam jogot az oracle kapcsolatra, sqlplus alatt simán be tudtam lépni, de mégis hibára futottam.
Lefuttattam ezt a parancsot és érdekes mód ldap hibát ír ki, holott ldap-ot nem is használok a kódban.
Vagy nem tudom mi van már itt.run /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
Starting program: /usr/local/bin/php /home/tothsz/public_html/mbb/protected/yiic.php mbbbatch test
warning: no loadable sections found in added symbol-file system-supplied DSO at 0x2aaaaaaab000
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x0000003735a0d2fb in ldap_result () from /usr/lib64/libldap-2.3.so.0 -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13843 üzenetére
Meglett a megoldás végül. Akivel futtatni akartam user a php-t, nem volt joga használni az oracle kapcsolatot...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13843 üzenetére
Közben egyesével kikommenteztem a függvény. Ennek a fájlnak az importálásakor dobott hibát, illetve ha az osztály végére másoltam be simán, akkor is hibát dobott, de csak parancssorban.
Ugyan az a php futtatja a parancsokat web környezetben és parancssorban is. Mégis egyiken jó, másiknál nem.class MyDate {
public function convertDate($dateString) {
$myDateTime = DateTime::createFromFormat('Ymdhis', $dateString);
return $myDateTime ? $myDateTime->format('Y-m-d H:i:s') : null;
}
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13841 üzenetére
5.4.15 van fent jelenleg. Újabb verziót nem tudok sajnos, kötve vagyok a tesztgéphez. Jogom meg nincs újabbat felrakni.
De számomra ez az error log hiánya is furcsa. -
Speeedfire
félisten
Nem tudom ki mennyire van otthon a yii-ben és a parancssori php-val. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
A yii lehetőséget ad parancssori php futtatására. Linux alatt ez a parancs:#!/usr/bin/env php
<?php
require_once(dirname(__FILE__).'/yiic.php');Ugyan ez van a sima webes futtatás alatt is csak a #! nélküli sorral. Ha böngészőben futtatom a kódot, akkor simán lefut, viszont ha parancssorban akkor segmentation fault-al leáll.
Se a yii log-ban, se a php error log-ban nem találok rá magyarázatot erre. Valakinek valami ötlete? -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13807 üzenetére
Átírtam kicsit az sql-t.
SELECT * FROM `users` where concat(vnev, " ", knev) like '%kiss%'A strict módot viszont nem teljesen értem, mi ez pontosan.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13800 üzenetére
Nem kötelező az szerintem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #13798 üzenetére
Na még egyszer...
SELECT concat(vnev, " ", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '%kiss%'
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13796 üzenetére
Így gondoltad?
SELECT concat(vnev, "%", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '"kiss"'
Nekem ez nem megy.
Ha a white space helyett sima space van, akkor sem jó.Szerk.:
Hülyeséget írtam, mégis megy (csak az elsőnél nem volt jó a like).
SELECT concat(vnev, " ", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '%kiss%' -
Speeedfire
félisten
Kellene egy kereső mező, amivel névre tudok keresni. Viszont a név 2 mezőből áll az adatbázisban.
Több eset is lehet szerintem ha csak annyit ír valaki a mezőbe, hogy "Andris" vagy "Kiss Andris", esetleg "Kiss Andris Elemér" vagy még "Kiss".
Erre ki milyen megoldással szokott készülni? Írjak rá egy ilyet?
Viszont ha valakinek marha hosszú neve van, akkor ez nem fedi le...$nev = explode(" ", $input);
$nevcount = count($nev);
switch($nevcount) {
case 2:
$sql = 'select *
from nevek
where vnev like "%:nev1%" and knev like "%:nev2%"';
break;
case 3:
$sql = 'select *
from nevek
where vnev like "%:nev1%" and (knev like "%:nev2%" or knev like "%:nev2%")';
break;
default :
$sql = 'select *
from nevek
where knev like "%:nev%" or vnev like "%:nev%"';
break;
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13792 üzenetére
+1 nem is értem miért kellene kapcsolótábla. A blog bejegyzést egy ember készíti az esetek 99%-ban, a szerző pedig mindig meg van jelenítve. Felesleges ilyenkor joinolni.
Ha cimkékről lenne szó még megérteném. -
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #13730 üzenetére
Akkor vedd fel a kapcsolatot a supporttal és leírják neked a hiba okát.
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #13728 üzenetére
Elvileg kellene ott lennie php/apache error lognak is. Abban benne lesz a hiba.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #13721 üzenetére
Ja, akkor benéztem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13710 üzenetére
Lényegében semmi extrát nem fog csinálni, csak elkülönül a kódtól.
Oracle (pl) toad alatt szoktak ilyet csinálni, vagy : vagy & jel van előtte.
Illetve a yii is így használja default-ból.
fordfairlane: Mivel alapból string van beállítva. Ritka amikor meg kell adni a típusát és a hosszát is. -
Speeedfire
félisten
Athlon64+ & Tele von Zsinór: Köszi mindkettőtöknek!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13673 üzenetére
Mik ezek a nagy ugrások? Hogy kell értelmezni ezeket a számozásokat?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13653 üzenetére
Nem lehet ennél jobban. 30 percről indult anno, most tudtuk levinni ~10 percre. Elég sok adat mozog ott, amit egy clob mezőbe ír.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13651 üzenetére
Szóval akkor maradjon a limit mindenképp, csak elég magasan kell behatárolni, ami alatt mindenképp végezni fog.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13644 üzenetére
Egyben kellene lefutnia.
Oracle tárolt eljárás kb 10percig fut a folyamat, elég nagy az adathalmaz. Viszont azt sem akarom, hogy mondjuk véletlen valami performancia miatt túlcsúszna 20 percre, akkor leálljon a php.
A tárolt eljárásnak van egy visszaadott értéke, amit fel kell használni.
Én is a set_time_limit(0)-t, találtam de azt írja a php, hogy nem a legjobb dolog.
Igaz ez belső alkalmazás, többszörös autentikációval, így illetéktelen nem fogja tudni használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest