- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Így néz ki az újratervezett S Pen
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PowerBuldog #18495 üzenetére
Mi lehet az értéke a checkordernek? Valami szerintem ott rossz. Succesfull helyett inkább successful.
-
válasz
RaPiDsHaRe #18454 üzenetére
Szerintem ezzel elkezdhetsz foglalkozni. Környezetnek én a Xampp vagy wamp csomagokat ajánlom. Notepad++ ehhez elég, később valami rendes IDE-re is szükséged lesz, mint például a PHPStorm.
mobal,
-
válasz
RaPiDsHaRe #18452 üzenetére
Ahhoz, hogy "érelmes" szinten elsajátítsd minimum kell 1 év.
-
válasz
RaPiDsHaRe #18446 üzenetére
PHP egy szkript nyelv. Könnyen el lehet sajátítani. Két hét alatt lehetséges, hogy összehozol benne valamit - de szerintem semmi komoly. Már lassan 6 éve foglalkozom vele és még számomra is van benne újdonság.
-
válasz
Sk8erPeter #18383 üzenetére
Prepared Statements in PDO segítségül.
-
válasz
nickrivers #18357 üzenetére
Én már évek óta csak php-t és a beépített web szerverét használom. Apache / Nginx prodon és inten.
-
válasz
nickrivers #18350 üzenetére
Pedig a pdo szerintem hasznosabb!
-
válasz
fordfairlane #18316 üzenetére
Az semmire, csak másoltam a tutorialból (egy ideje már szívok vele).
-
Doctrine 2 kérdés: miért kapok ilyen kivételt - Class "Entity\User" is not a valid entity or mapped super class.
<?php
namespace Entity;
use Entity;
use Doctrine\ORM\Mapping as ORM;
/**
* @ORM\Entity
* @ORM\Table(name="users")
*/
class User {
// <editor-fold desc="Fields">
/**
* @ORM\Id
* @ORM\Column(name="user_id", type="integer")
* @ORM\GeneratedValue
*/
protected $id;
// </editor-fold>
} -
válasz
rootkiller #18269 üzenetére
Valahogy így (nem teszteltem), de a legszebb a PDO lenne:
$sql = sprintf("SELECT * FROM solar WHERE (dt BETWEEN '%s 00:00:00' AND '%s 23:59:59')", $datum, $datum);
$result = $db->query(mysqli::escape_string($sql));
Dátumhoz: [link]
mobal,
-
válasz
rootkiller #18267 üzenetére
Szerintem ha kasztolnád a dátumot szebb megoldás lenne, meg escapeld ki a query-t.
-
válasz
fordfairlane #18255 üzenetére
Global?
-
válasz
Sk8erPeter #18225 üzenetére
Persze, lehetőségek tárháza. De ez szerintem nem a legjobb feladat PHP számára - akár C# és NSoup
-
válasz
Speeedfire #18140 üzenetére
Adatbázisban tárolni képet ha jól tudom eléggé bad practice.
-
válasz
fordfairlane #18098 üzenetére
PHP5 24 óra!
-
Most év végén elővettem a Symfony-t. Annotációkat leszámítva nagyon jó!
-
válasz
Sk8erPeter #18030 üzenetére
"Annyiból szokott számítani a szakmailag RELEVÁNS papír, hogy legalább annyiról tanúskodik, hogy képes vagy magad átvergődni különböző megpróbáltatásokon, tehát képes vagy tanulni, megoldani problémákat."
Ez koránt sem igaz (lehet végig puskázni, stb...). De fejezzük be a témát, ez a PHP téma. Had legyen az enyém az utolsó szó.
-
válasz
fordfairlane #18011 üzenetére
Ez igaz. Akkor ha képben vagy, írd le hányadik oldalig hasznos!
-
válasz
Sk8erPeter #17994 üzenetére
Tudom. De diy nem kell nekem már a mysql.
-
válasz
Sk8erPeter #17984 üzenetére
Hát mert ha mysql-t akar, azért legyen mária. Semmit nem fog észrevenni, csak lesz egy "jobb" db engine alatta. Hosztnál is az van használatban - gondolom.
De felőlem legyen postgresql, az is jó!
Speeedfire: ismerem az Oracle-t, az elmúlt fél évben elég sokat használatam, előtte MSSQL. Ez is mind jó.
-
válasz
Speeedfire #17978 üzenetére
mysql5 mariadb
-
válasz
Sk8erPeter #17963 üzenetére
Konkrét kérdés, mennyire gyors!
-
PHP7-et valaki már próbálta?
-
válasz
PowerBuldog #17895 üzenetére
[link] ?
-
válasz
CSorBA #17749 üzenetére
Én személy szerint mikor ilyet csináltam akkor minden hibát konvertáltam kivétellé amit logoltam is.
PumpkinSeed: Én leszoktam a WAMP / XAMPP meg a többi ilyenről. Kézzel letöltök egy bináris Apacheot (szigorúan zip), PHP-t (szigorúan zip) és egy MariaDB-t (szigorúan zip). Ennél könnyeben semmit nem tudok frissíteni.
Szerk.: Készítek hozzá - bár elég lassan - egy control panel progit majd amivel kényelmesen tudom menedzselni őket!
Szerk2.: Valaki aki csinált már MVC frameworkot rám írna?
mobal,
-
válasz
PumpkinSeed #17682 üzenetére
Akkor valószínűleg marad a dinamikus megoldás. Jobb ötletem nincs. De elég macerának tűnik ez így
. Megindokolták, hogy miért nem vagy "csakmert"?
-
válasz
PumpkinSeed #17677 üzenetére
Próbáld meg a tárhelypark supportját megkérdezni. Nekem idáig mindig segítettek és hamar. Van live chatjük.
-
válasz
PumpkinSeed #17675 üzenetére
Ilyesmi kell neked? [link]
-
válasz
PumpkinSeed #17673 üzenetére
-
válasz
fordfairlane #17633 üzenetére
Nekem ez a yoda jön be nagyon: if ($result->num_rows > 0) {
Ennyiből nem tudok többet segíteni. Szerintem az SQL-el lehet valami rossz. Jobb ötletem nincsen.
-
válasz
Sk8erPeter #17570 üzenetére
Vagy ez.
(errenemgondoltam!)
-
válasz
Flashback #17562 üzenetére
Én a következőképpen csinálnám:
- Meghatároznám, hogy az ip cím hova tartozik. Külföldi-e vagy nem. Erre van jó cuccok, de nem tökéletes tudtommal egyik sem.
- Eltárolnám ezt az infót, de nem az URL-ben. Mondjuk session/cookie-ban.
- Utána vizsgálnám mi a helyzet. Első körben a session/cookie-t utána pedig az ip-t.
- A fordítást beleraknám olyan fájlba, ami egy tömböt ad vissza, és kicserélném a megfelelő helyen. Pl. a következő módon, ami visszaadja egy logika alá a megfelelőt:
L("string to translate");
Ez így jó?
mobal,
-
válasz
PumpkinSeed #17528 üzenetére
Milyen szerver ez pontosan?
-
válasz
Sk8erPeter #17525 üzenetére
Tök ugyan az mint a Professional.
PHP-val sincs semmi bajom. Egyszerűen más világ, sőt nem merem kijelenteni, hogy pl. az ASP.NET gyorsabb mint a PHP.
Múltkor csináltam egy ilyen alap PHP alkalmazást, saját kútfő, névterek, error konvertálás kivételekké, composer autoload stb... és meglepően élvezetes volt!
Szerk.: Van ám egy ilyen is!
-
válasz
Sk8erPeter #17522 üzenetére
Ja. MVVM pörög. Atom. Egyre jobban szeretem
-
válasz
Sk8erPeter #17520 üzenetére
Visual Studio az számomra olyan ami mindent tud, és "példát mutat". Persze kinek a pap, kinek a paplan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 Intel i7-1365U vPro 16GB RAM 512GB SSD 14" FHD Gar.: 2027.03.21
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest