Hirdetés
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Sejtettem, hogy a PHP-s DOM-kezelő osztályokra gondolsz, csak az nem világos, hova, miért kell.
Mert mondjuk használható olyasmire is, hogy akár külső oldal legenerált HTML outputjából szedsz ki tartalmakat, ha nincs más megoldás, vagy akár saját adatbázisból kiszedett adatokat akarsz megjeleníteni, és ehhez segítségül hívod a DOM-ot megalkotó osztályokat, bár utóbbi használata szerintem nem feltétlenül indokolt, pl. teljesítménybeli szempontok miatt.
Úgy értem, lassabb vagy erőforrásigényesebb lehet így legenerálni egy egész oldalt, mintha "statikus" HTML-elemekbe dinamikusan szúrsz adatot PHP-vel. Persze igénytől függ, egyéb dolgokra is használható, pl. sanszos, hogy ilyen módon egy XML-doksit áttekinthetőbben tudsz generálni, bizonyos esetekben tehát lehet, hogy pont jobb is ezeket használni, ezért kérdezősködtem vissza, kíváncsiságból, nem kötekedésből.
(Na jó, az, hogy rácuppantam a "dom-olás" szóra, az az volt.
)Amúgy meg már hogyne Doom-oztam volna!

Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF F15 FX506 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Xbox series X dobozában, tartozékaival.
- Precision 7740 17.3" FHD IPS i9-9980HK Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X1 YOGA 14 Touch - I7 6600U - 8Gb - 256Gb - Több db
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mert mondjuk használható olyasmire is, hogy akár külső oldal legenerált HTML outputjából szedsz ki tartalmakat, ha nincs más megoldás, vagy akár saját adatbázisból kiszedett adatokat akarsz megjeleníteni, és ehhez segítségül hívod a DOM-ot megalkotó osztályokat, bár utóbbi használata szerintem nem feltétlenül indokolt, pl. teljesítménybeli szempontok miatt.
(Na jó, az, hogy rácuppantam a "dom-olás" szóra, az az volt.
)