Hirdetés
- Android dual SIM okostelefonok
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6934 üzenetére
Köszönöm a részletes elemzést.
Az biztos, hogy egyes elemeit alkalmazni is fogom az általad átadott és közszemlére bocsájtott tudásnak, de töredelmesen bevallom, hogy az OOP sosem volt az erősségem, persze belátom, hogy az a következő lépés, de valahogy a gondolkodásmódot sosem sikerült -még- elsajátítanom.A hibaüzenetek esete, meg... hát igen, most mit mondjak... elsősorban házon belüli a történet és nem ügyfél részére készül, és a szolgáltató szerencsére eléggé megbízható ezen a téren... hacsak az SQL lekérdezést nem rontom el nem nagyon szokott hiba lenni.
A mysql_real_escape_string -et, többek közt alkalmazom $_GET és $_POST változókra, tehát ami a felhasználó részéről érkezhet az átmegy némi feldolgozáson. Cookie-t nem használók, és a rendszer nem is keresi a gépen (elméletileg), és $_GET esetén nem hagyok elvarratlan szálakat, azokat is ellenőrzöm, hogy mit próbálnak megetetni a rendszerrel és amint valami ami nem illik a képbe kiürít minden olyan változót ami felhasználói adatot tartalmazhat és nem engedi vissza.
Persze csak gányolok és csak hiszem azt, hogy ez a tuti megoldás, de csak ez jutott az eszembe mint lehetőség, mert a legtöbb logout script amit találtam itt kezdődött és ért véget:
session_destroy();
és kicsit soványnak éreztem őket.A formokat is igyekszem védeni a mező tartalom szűrésen/ellenőrzésen felül, bár ez nem a legtutibb védelem, $_SESSION-ben random azonosító, form hidden értékként ugyan az és a 2 egyezésének figyelése....
Igazából ami a komoly problémám az az, hogy az adatbázisban tároltam le adatokat, mondjuk ügyfél adatokat azokat hogy tudom védeni... mert arra is gondoltam, hogy egyszerűen összekeverem a betüket valamilyen rendszer szerint. Olyan elemek ellen szeretném védeni akik -feltételezhetően- nem férnek hozzá a php kódhoz, hanem csak az adatbázishoz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szemüveges topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Motoros topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest