Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Fotók, videók mobillal
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #6567 üzenetére
A felvázolt megoldásban nekem egyedül az nem szimpi (persze ízlés kérdése), hogy ugyanabban a fájlban történik a validálás, mint amiben a form kiíratása - én pont azért tértem át inkább arra, hogy még a validálás során is redirectelgetek (még ha nem is lenne feltétlenül muszáj/praktikus sessionben tárolni az adatokat, bár nem hiszem, hogy ezen múlnának a teljesítménybeli különbségek), mert nagyon zavar, amikor egy form elküldésekor F5 (frissítés) lenyomása hatására a böngésző visszakérdez (Opera általában nem teszi), hogy elküldje-e még egyszer a $_POST-adatokat. Engem ez legalábbis felhasználóként is zavar: ha bármi miatt úgy döntök, hogy frissíteni szeretnék, és nem probléma, ha elvesztem a begépelt adataimat, akkor hadd tegyem ezt visszakérdezés nélkül.
(Bár hozzáteszem, pl. Gmailnél el nem mentett levél elküldésekor, vagy szerver felé történő függőben lévő kérés megszakítási kísérlete esetén, vagy épp a stackoverflow oldalán történő hsz.-íráskor jól jön, hogy figyelmeztet, hogy még nem mentettem/küldtem el, amit akartam. DE ez szándékos és indokolt fejlesztőoldali dolog, nem a böngésző egyéni döntése, hogy most akkor jól figyelmeztesse a felhasználót, szerintem egészen más a kettő "hangulata".)
Sok oldalon a keresőmezőkbe beírtakat is azonos oldalon dolgozzák fel, olyankor is sűrűn előfordul az F5-nyomkodásos probléma, az még zavaróbb, az ember adott esetben többször keres, mint amennyiszer mondjuk hozzászól adott oldalhoz, cikkhez, ilyenkor F5 nyomkodására mindig megakasztja a böngészést a figyelmeztető ablak a post-adatok újbólli elküldéséről.
Mostanában nagyon sokszor megpróbálom inkább AJAX-szal megoldani a dolgokat, mert az úgy szebb felhasználói szempontból, mint az egészoldalas frissülés - ráadásul akkor az F5-ös és redirectelős probléma egy része is megoldódhat, AJAX-os feldolgozásnál lehet egyből kiíratni is (máskor is lehet, de mint fentebb mondtam a Wordpress-es példát, nem túl szép a külön hibaoldal, majd visszanavigálási kényszer).
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo Switch
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- One mobilszolgáltatások
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700
- Eladó két darab JBL PartyBox 520 hangszóró újszerű állapot, 34hónap garanciával!
- Megválnék a fotós arzenálomtól 6D MkII, Sigma üvegek, vakuk, és még sok más
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest