Hirdetés
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Halihó!
Elég hülye voltam mindig is a webprogramozáshoz, és ez így is marad, de sajnos egy öregeknek szóló villamosmérnöki levelező képzésen kitalálták, hogy weblapot kell készítenünk.
Reggel óta próbálom megoldani ezt az elméletileg tök egyszerű feladatrészt a komplett weblapomhoz, de sajnos nem megy, pedig a stackoverflowt már rongyosra olvastam.A feladat ezen részében egy php oldalon be kellene kérnem néhány text adatot, majd ezzel machinálnom MySQL-ben.
Sikerült is megoldanom, egészen addig tök jól működik, amíg egy darab adattal variálok, pl. az elsődleges kulcs alapján ki akarom törölni az egész rekordot.HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type='number' name="torlesid" id="torlesid" value="">
</form>PHP:
$torlesid = $_POST['torlesid'];
$sql = "DELETE FROM lista WHERE id = '$torlesid'";A feladat későbbi részében már több text adatot kellene bekérnem, és ezekkel az adatokkal feltölteni a rekordot. Na itt azt gondoltam, hogy okés, akkor legyen több input, és több változó, és már készen is vagyunk. Na ekkor dőlt össze minden, mert kizárólag az első változó működik, a többi már nem.
Hogyan tudom megoldani, hogy több HTML textboxból csináljak változókat, és azokat beadjam az SQL parancsnak? Stackoverflown csak olyan példát láttam, ahol egy textbox adatait adjuk át.Ez a nem működő próbálkozásom:
HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type="text" name="adid" id="adid" value="id">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adhelyszin" id="adhelyszin" value="Helyszin">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adfajta" id="adfajta" value="Fajta">
</form>PHP:
$adid = $_POST['adid'];
$adhelyszin = $_POST['adhelyszin'];
$adfafajta = $_POST['adfajta'];$sql = "INSERT INTO lista (id, helyszin, fajta) VALUES ('$adid', '$adhelyszin', '$adfajta'); ";
Előre is köszi minden ötletet, hogy mit ronthatok el a változók átadása terén!

Új hozzászólás Aktív témák
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Automata kávégépek
- Tőzsde és gazdaság
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Reggel óta próbálom megoldani ezt az elméletileg tök egyszerű feladatrészt a komplett weblapomhoz, de sajnos nem megy, pedig a stackoverflowt már rongyosra olvastam.