Hirdetés
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Jó pár cron job-om ugyanazt a php fájlt használja (jelenleg require-rel). Függvényt ugye nem lehet újra deklarálni, ezért hogy ne legyen PHP Fatal error: Cannot redeclare fuggvenynev(), néztem, mi lenne a legjobb megoldás.
1) require_once
2) require és if (!function_exists('fuggvenynev'))A leírás szerint egyértelmű, hogy a
require_once
pont erre van kitalálva:
The require_once expression is identical to require except PHP will check if the file has already been included, and if so, not include (require) it again.De inkább rákérdezek, hogy tényleg ez-e a jó megoldás.
Csak mert ez olyan fura nekem. Én úgy értelmeztem (lehet, rosszul), hogy a require(_once) az kvázi olyan, mintha a behúzott fájl tartalma a behúzott helyre lenne másolva.
De mint ilyen, nem lenne szabad hogy látszódjon másik fájl futásából. Tehát ha én 10szer húzom be ugyanazt a fájlt 10 különböző kódba, és ezek egyszerre futnak, ezek nem kéne hogy "lássák egymást", így a "Cannot redeclare" hiba sem állhatna fent.
Viszont mégis adott, így gondolom, talán memóriában tárolásról lehet szó, és ott ellenőrzi, hogy az adott függvény deklarálva van-e. (De akkor pedig az csak addig él, amíg az eredetileg hívó szkript fut. Ha befejezte a futását, akkor törlődik a memóriából. Mi van akkor, ha közben egy másik szkript épp használná valamelyik függvényt az első require_once-ból, de mivel az a másodiknak már nem engedte a require-et, viszont időközben kilépett, mi történik ekkor? Logikus az lenne, ha látja, hogy volt másik require_once, amit elutasított, de az azt hívó még fut, addig a memóriában tartja neki.)Kusza ez nekem, ezért kérnék tanácsot, hogy végülis melyik a jobb, az 1) vagy a 2)?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós kamerák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- További aktív témák...
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest