- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Szivárognak a OnePlus Nord CE6 Lite specifikációi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sziasztok!
RSS feed-ből (XML) dolgozom. Eddig semmi (ilyen jellegű) gond nem volt, viszont ma észrevettem a következő hibabejegyzést a PHP error logban:
DOMDocument::load(): Extra content at the end of the document in xml_linkje, line: 1Erre a sorra mutatva:
$xmlDoc->load($xml_linkje);Utána még pár perc múlva láttam újra a szkript újbóli futtatásakor, azóta nem.
Sajnos nincs ráhatásom, hozott anyagból kell dolgoznom.A kérdéseim ezek lennének:
1) Lehetséges, hogy rosszul generálták le az XML-t, valami hibás bejegyzés (tag) lehetett benne?
Az első sort említi, ott ez van:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>(Aztán lehet, amikor futott, nem ez volt, hanem valami elrontva benne.)2) Az ideális az lenne, ha tudnám javítani, de ugye mivel egy fájlt millió helyen el lehet rontani, így leszkriptelni egy javító funkciót nem fogok tudni, ami 100%-osan mindig működne.
Ezért arra gondoltam, az is elég lenne, ha hibásnak találja az XML-t (mint a fenti php error logos bejegyzésnél tette (DOMDocument::load(): Extra content at the end of the document), akkor simán csak hagyja ki a vele való műveleteket, aztán majd következő futásnál ellenőrzi újra, hátha addigra javítják.
Hogyan tudom ezt az ellenőrzést megcsinálni? Fogalmam sincs, mit kell ezt vizsgálni, hogy "el lehessen kapni" ezt a hibát még a szkriptemben, és szépen lekezelni.
Biztosan van rá mód, hisz' a PHP error logban is elég specifikusan szerepel.Nyilván rákerestem, ezt találtam, de inkább kérdezek ilyen dolgokban, amik számomra teljesen ismeretlenek:
XMLReader::isValidEz lenne az? Van esetleg még más ajánlásotok a témában, mire figyeljek?
Pl.: Van értelme lementeni ezeket a fájlokat előbb, és lokálból dolgozni velük? Ha a load() beolvassa, azt a pár percet már csak "kibírja" lokálban tárolás nélkül is, nem?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Arc Raiders
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- AliExpress tapasztalatok
- BMW topik
- További aktív témák...
- Asus A16 FA617NSR 16" FHD+ IPS Ryzen 7 7435HS Radeon RX 7600S 16GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5431 27% 14" FHD IPS i5-1250P 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16,2 M5 Pro 18CPU/20GPU 48GB/1TB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- XPS 7590 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1650 16GB 512GB NVMe ujjolv gar
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i3 10105F processzor
- Apple iPhone 15 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest