Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bekékült a Pixel 10a
- Google Pixel topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sziasztok!
RSS feed-ből (XML) dolgozom. Eddig semmi (ilyen jellegű) gond nem volt, viszont ma észrevettem a következő hibabejegyzést a PHP error logban:
DOMDocument::load(): Extra content at the end of the document in xml_linkje, line: 1Erre a sorra mutatva:
$xmlDoc->load($xml_linkje);Utána még pár perc múlva láttam újra a szkript újbóli futtatásakor, azóta nem.
Sajnos nincs ráhatásom, hozott anyagból kell dolgoznom.A kérdéseim ezek lennének:
1) Lehetséges, hogy rosszul generálták le az XML-t, valami hibás bejegyzés (tag) lehetett benne?
Az első sort említi, ott ez van:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>(Aztán lehet, amikor futott, nem ez volt, hanem valami elrontva benne.)2) Az ideális az lenne, ha tudnám javítani, de ugye mivel egy fájlt millió helyen el lehet rontani, így leszkriptelni egy javító funkciót nem fogok tudni, ami 100%-osan mindig működne.
Ezért arra gondoltam, az is elég lenne, ha hibásnak találja az XML-t (mint a fenti php error logos bejegyzésnél tette (DOMDocument::load(): Extra content at the end of the document), akkor simán csak hagyja ki a vele való műveleteket, aztán majd következő futásnál ellenőrzi újra, hátha addigra javítják.
Hogyan tudom ezt az ellenőrzést megcsinálni? Fogalmam sincs, mit kell ezt vizsgálni, hogy "el lehessen kapni" ezt a hibát még a szkriptemben, és szépen lekezelni.
Biztosan van rá mód, hisz' a PHP error logban is elég specifikusan szerepel.Nyilván rákerestem, ezt találtam, de inkább kérdezek ilyen dolgokban, amik számomra teljesen ismeretlenek:
XMLReader::isValidEz lenne az? Van esetleg még más ajánlásotok a témában, mire figyeljek?
Pl.: Van értelme lementeni ezeket a fájlokat előbb, és lokálból dolgozni velük? Ha a load() beolvassa, azt a pár percet már csak "kibírja" lokálban tárolás nélkül is, nem?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Prémium ITX Gamer PC Setup (RTX 3070, 32GB) + 180Hz QHD Monitor és Perifériák
- Xbox One S 1TB Konzol,Kontrollerrel,Minecraftos dobozban,Játékokkal Együtt!
- Playstation 4 Fat 500GB Kontrollerrel
- Eladó Dell Precision XPS 9510 FHD+ IPS i7-11800H RTX 3050Ti 16GB 1TB 1 hét gar
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő