- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabir
aktív tag
válasz
v.attis #5214 üzenetére
Nekem a kábeles változata van(a műholdast ismerősnél láttam), de ár-érték arányban elégedett vagyok.Igaz, a megjelenitőm kicsi, csupán 81 cm képátló, emiatt az adott felbontású felvétel szebbnek tűnik, mintha 160 centin nézném.Persze szemétből nem lehet várat épiteni, ha az alapanyag adás rossz, nem lesz belőle fényképminőség(lehet bármilyen csúcs szuper TVm, de nagy átlagban az analóg és a digitális(főleg a HD-val jelölt) adások között elég jelentős a különbség.(ennél a szolgáltatónál).
UPC-s előfizetésem nagyon rég volt, a T-sről nem tudok véleményt alkotni, mert nincs tapasztalatom. -
válasz
v.attis #5214 üzenetére
A kábelen kényelmesebben lehet jobb minőségű multiplexeket összerakni. Ha a tartalomszolgáltatók kijönnek majd a HD műsorokkal és egyre több HD-s csomag lesz, akkor a kábelTV-k gond nélkül fognak tudni ehhez igazodni. Simán elfér csomó HD-s csatorna 6-7 Mbit-es mpeg4 mellett. Sok kábeles szolgáltató még mpeg2-es 4-6 Mbit-es tartalmat sugároz és még így is van hely a kábelen. Így ha ezt átrakják mpeg4-be, akkor az így létrejövő multiplexek sem fognak összességében nagyobb helyet elvinni. Tehát, ha a RTL Klub HD lenne, akkor ez nem lenne gond egy kábeles szolgáltatónak, míg a műholdas szolgáltató fogná a fejét...
A műholdas világban kevésbé vannak műszaki tartalékok. Most nem akarok belemenni a kábeles és a tányéros szolgáltatók közti különbség részletezésébe, de pl. ez a kábelszolgáltatónak semmi pénzébe nem kerül. A kapott HD-s mpeg4-es műsorfolyamot max csak remultiplexelik és nyomják tovább a hálózaton. Ha ez eddig 6Mbit-es mpeg2 volt, akkor a helyét átveszi 6Mbit-es mpeg4 és kész. A felhasznált sávszélesség nem változott, nem mintha annyira számítana ott.
A SAT-os szolgáltatóknak fel kell majd venniük a kesztyűt, mert műszaki lemaradásuk most már évről-évre nő és ha tovább terjed a HD és 5-10 múlva lesz 3D (nem hiszem egyébként, jelenleg kihalóban van... ), akkor kellenek a jó árasított műholdak az űrbe, hogy tartsák a lépést. -
válasz
v.attis #5208 üzenetére
Szerintem az mkv konténert ismeri a TV, így 1080p-s mkv tartalmat tölts le és egy ntfs-es pendrive-on szerintem le is tudja játszani. Én médialejátszót vettem a TV-hez már az elején, mert a TV-be épített médialejátszók ma még a vicc kategóriába tartoznak. Kompatibilitás és szolgáltatás terén.
Valóban a műholdas digi SD adása nem a legjobb. Elég alacsony bitrátával operálnak. Az apóst meggyőzni nehéz lesz. A többségnek nem a minőség számít... ezt mutatja a Digi sikere is. Tehát nem ő az egyetlen.
Van aki mindent 16:9-be széthúzva néz a TV-n és az sem zavarja. Méghozzá botrányosan sokan... Akkor miről beszélünk? Én már régen letettem a térítő szerepéről...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged