- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#21346560 #502 üzenetére
A régi sérelmeid próbáld a másik fórumba tartani.
Viszont ha van értelmezhető véleményed azt szívesen olvasom a PHE működéséről vagy akár annak a feloszlatásáról, illetve azokról a kisérletekről is amikor a 39 fős tagságot megprobáltam valamilyen együttműködésre, egyűttjátszásra bírni.
-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
szalai56 #488 üzenetére
Csak ismételni tudom magam: ha van igény egy közös klánra akkor az bármikor létrehozható.
A pénz nem játszik lényeges szerepet, szerintem sem most sem régen, csak a szándék a fontos. Ha van 10 aktív tag, akkor 2000 Ft-ot össze tudnak dobni.Alaposan átgondoltam a feloszlatást és más alternatívákat is, nem hirtelen döntés volt, de minden csepp ezt az írányt erősítette.
-
fsb1000
nagyúr
A PHE klán hónapók óta nem működött. A taglétszám ismét növekedett, de bármilyen közösségi tevékenységet igénylő szándék kudarcot vallott.
Ha tévedek, akkor van a játékosok között annyi önszervező erő, összetartás és közös akarat, hogy újjá alakuljon.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
[HUN]Dani #476 üzenetére
Bocs! Azt kihagytam a felsorolásból, pedig asszem azzal játszottam legtovább, meg az UO-val.... De vagy 8x abbahagytam, mert ott nagyon zavaró volt a csitterek tevékenysége.
UO-ban, meg WaW-ban nem annyira zavart. Illetve a WaW-ban már eleve "könnyített" a játék, talán ezért kevesebb a csitter. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Daywalker #471 üzenetére
Elvárásaim azért vannak, vagy lehetnek, mert valószinüleg a TOP előfizetők közé tartozom.
Kb 7 évet COD-oztam (kizárólag multi), mindent megvettem amit lehetett, hogy támogassam a fejlesztőket, és szervereket is üzemeltettem, de két dolog miatt váltottam WoT-ra.
1. Itt nincsenek csitterek
2. A szememet kevésbé fárasztj a WoT.WoT-al is simán lenyomnék 7 évet, de ha a fentiek közül megjelenik az egyik probléma, akkor biztos váltani fogok. És valószinűleg nem csak én....
Nem sokkalom a bevételüket, (egy-egy PC-s játékkal biztos többet lehet kaszálni) és azt is megértem, hogy költséges infrastrukturát tart fenn a WG. De nem kötelező a WoT-al játszani sem pedig fizetni a plusszokért, egyszerüen máshova viszem a hobbira szánt zsebbpénzem ha már nem lesz élvezetes játszani ezzel a játékkal. Eddig nem bántam meg egyetlen fillért sem, bár volt amikor feleslegesen dobtam ki párszáz goldot, csak azért hogy valamit gyorsan kipróbálhassak.
Lehet megszokom az új grafikát is, de majd ez akkor dől el, ha 5-6 óra játék után fejfájós zombiként kelek fel a gép elől, vagy viszonylag frissen és úgy hogy másnap kedvem legyen újra játszani.
-
fsb1000
nagyúr
Sajnos nem tudom.
De ez már a teszt és nem a fizika bemutató. Ennek ellenére Xp alatt bugzik, win7@64 alatt viszont nem, csak a pályák fele csúnya.
Attól tartok október közepétől már az új verzió rontja a szemünket.
Az is kérdéses. hogy a modokkal mi lesz. Nekem nagyon hiányozna a rég bevált célzó rendszer. -
fsb1000
nagyúr
Nem.... az oroszoknál vették a legtöbbet és amcsiknál a legkevesebbet, de az amcsik kevesen vannak, ezért náluk az egy főre eső Type59 vásárlás jóval magasabb mint mint RU és EU szerveren.
Nyilván a vásárlóerejük is jóval nagyobb.----
Egyébként nagyon oda kell figyelni a WG-s gold meg giftes trükkökre.
Most árusítják 50 EUR-ért a féléves előfizetést. Nagy akció!!!
Igen ám, de ha 50EUR-ért Goldot veszünk és abból játékon belül 6 hó prémaccot akkor még marad is 1000 gold.Namost 50 EUR vagy 50 USD nem nagy tétel egy nyugateurópai vagy tengerentúli játékosnak, talán még egy diáknak sem. Mások az arányok....
Bár ha belegondolunk 14.000 Ft-ért lehet venni PC-s játékot, amivel nem biztos hogy fél évig játszunk.Nagy biznisz ez a WoT... és most, hogy megbecsültem a bevételeket kicsit többet várnék a befizetett milliókért.
-
fsb1000
nagyúr
Ejhh... tévedtem ebbben a hsz-ben és senki sem szól?
Helyesen:
Bevétel: 80.300 *7.000 Ft = 562.100.000, tehát a Type59 bevétel közel 500MFt volt
Csak az US rész taksálható kb. 50MFt-re.Remélem ebből a szép bevételből fejlesztik a csatahajós játékot is.
Meg többmagosítanak, meg kiszedik a bugokat, meg... stb. -
fsb1000
nagyúr
Becsüljük meg mekkora bevétele lehet a WG-nek.
1. Augusztusi Type 59 eladások (forrás: http://wot-news.com)
RU - 53.700
EU - 19.200
US - 7.400Összesen: 80.300.
Bevétel: 80.300 *7.000 Ft = 56.2100.000
(RU ár és árfolyam nem ismert, de tételezzük fel, hogy EU-val azonos)
Ha ebből leszámítjuk a jutalékokat, akkor is kb 50 MFt a nagyságrend egyetlen prémtank akcióval.2. Havi bevétel prémium acc-ból.
Az egyszerűség kedvéért csak havi prémmel számolva és feltételezve hogy az aktív játékosok kb 0,1% - 1%-a előfizető.
Aktív játékosok szept első hetében (forrás: http://wot-news.com):
RU - 2.691K
EU - 789K
US - 152KÖsszesen: 3.632K ennek 1%-a 36.320 játékos, amely kb. 90M bevételt jelentene.
Csak becsülni lehet az előfizetők számát, de valószinüleg jó közelítés a 0,1-1%, aminek az átlága alapján a havi rendszeres bevétel jutalékkal csökkentve is 40MFt körül lehet, ha a RU szerveren is kb. 10 EUR a havi prém acc.Az is valószinű, hogy a prém accosok egy része másra is áldozz Gold-ot. Legénység képzések, felszerelés leszedése és free XP átváltás. Ha ezek a gold felhasználások csak 25%-át teszik ki a prém acc költségeknek, akkor is újabb 10MFt/hó bevételt jelentenek a WG-nek.
-----
A fenti adatokból még egy tény kihámozható: az US szerveren kb. 2x gyakoribb volt a Type59 vásárlás, mint EU vagy RU szerveren. Talán ebből arra is lehet következtetni, hogy ott az egy játékosra eső össz bevétel és előfizetési hajlandóság is nagyobb. Ezen adatok alapján a RU szerver alig van lemaradva az EU-tól az egy főre eső bevétel tekintetében, de mivel 3x annyi az aktív játékos a bevétel is több mint 2,5x lehet.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi! Hasznos infó, itt a linkje: [link]. Úgy látszik folyamatos kedvezményekkel akarnak kényeztetni, hátha nem bosszant annyira néhány WG-s ficsőr.
-----
Megvettem a T110E4 forgó tornyos amcsi top TD-t. Az első 10 kör olyan remekül sikerült, hogy az eff-em 3,7K felett volt a sebzés meg 3,5K környékén 81%-os winratióval. Mindezt úgy hogy egy csatában kifagytam az elején és vissza sem engedett. (azt buktuk).
Éreztem ez az én tankom... mint anno az E100.De az örömnek hamar vége lett, mert az utolsó 2 nap hihetetlen nyeresi és vereség szériákat hozott. Pedig ugyanazokat a tankokat használtam (főleg a T110E4-et), kb. azonos időszakban. Sokan megkérdőjelezik a jelenség valódiságát, hozzánemértő vélemények születnek statisztikai és programtechnikai szempontból. és csak panasznak tekintik ha valaki felveti ezt a témát. Én nem panaszkodom, csak rögzítem a tényeket, és azok alapján az a véleményem, hogy bizonyosan van valamilyen beavatkozás az MM sorsolásba.
A legegyszerübb elképzelni azt, hogy a várakozó listában lévő néhány száz játékos stat adatait elemzi az MM, majd másodlagos szempontként ezt is figyelembe veszi a csapat összeállításnál, és az egyik csapatnak lejjebb veszi a randomfaktorát a másiknak feljebb. (lásd csata elején jelentkező 0 dmg-k és hihetetlen mellé lövések, ellenfél pattogása, de saját tank nem pattog, gyakori min. sebzések, stb, stb)
Ennyi elég is, hogy kialakuljon a hullámeffektus azoknál akik naponta sok csatát játszanak.
Persze ez lehet szubjektív érzés is, de szerencsére a WotLogger objektíven rögzíti a csaták eredményeit és lehet utólag is elemezni az adatokat.Nézzük a legutóbbi esetet.
A napi 70-80 csata már elegendő mintának számíthat egy statisztikai elemzéshez.
Nem csak az a probléma, hogy az egyik nap 75%-os a winrátió, a másikon meg 48%, hanem jól látható vereség és győzelem sorozatok is kialakulnak (piros nyilak), amelyeknek igy együtt rendkívül kicsi az esélyük, ha tényleg véletlen eloszlással kerülnének egy csapatba a játékosok.Továbbra is úgy gondolom, hogy a játékosok és csaták számosságának természetes következménye, hogy az átlagos (matematikailag elvárható) 49%-os winratió közelében egyenlítődnek ki az egyes játékosok győzelmi arányai 1-2K lejátszott csata felett.
Az ettől való eltérést az egyéni teljesítmény befolyásolja. Ilyen nagy számoknál nincs "szerencse" faktor és értelmetlen a "mindig hülyékkel rak egy csapatba" érzés is, hiszen az ellenfélnél épp ilyen arányban fordulhat elő. (XVM adatok elemzése is ezt mutatja)
A fentiekhez hasonlóan fals érvelés, ha valakai a magas winratiójával utasítja el a jelenség létezését. A jobb játékosoknál is létezik az effekt csak az ő hatásuk nagyobb egy csata kimenetelére ezért 53% vagy akár 60% körül ingadozik a winratiójuk, ráadásul kisebb amplitudóval, ezért tünhet számukra úgy hogy ez nem több mint véletlen.Az átlagos játákosoknál gyakran tapasztalható vereség és győzelmi események "természetellenes" sűrűsödése és ciklikussága veti fel azt a gondolatott, hogy a WG sorsolási szisztémája rásegit a természetes eloszlási folyamatra. Lehet, teljesen korrekt cél érdekében történik mindez, pl. hogy az egyes csaták kiegyensúllyozottabak legyenek, és csak mellékterméke a metódusnak, hogy egyesek "szopóágnak" élik meg a vereség szériákat. A győzelmi sorozatott sokkal természetesebbnek véljük, vagy fel sem tünik.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
[HUN]Dani #455 üzenetére
Mondhatjuk 0 csatát mentünk.
Annak ellenére, hogy 90.000-nél többen voltak vasárnap este a játékban és a PHE-ből eleve 4 játékossal indult a század, nem sikerült a kellő létszámot összeszedni.Lehet a korábbi "szabályok" túl erősek, de nem szeretném mások és a magam idejét várakozással tölteni.
A század indítása után max. 15 perc várakozási idő (általában elég szokott lenni)
Két csata között max. 5 perc várakozási idő (ebből néha kifutunk, ha 2-3 játékost kell pótolni) -
fsb1000
nagyúr
Ma este tankszázadot indítok. Akinek van kedve csatlakozhat.
-
fsb1000
nagyúr
Hamarosan 8.0 teszt és talán 3-4 héten belül végleges pecs is érkezik.
A fizikát már kipróbálhattuk pár hete, nekem tetszett.
Ettől fontosabb, hogy a játék legidegesítőbb hibáját talán kijavítják:Fixed the turning of the camera while under bridges or beside large objects after switching between sniper and standard views
Fixed the random elevation of the gun while switching between sniper and standard views when under bridges or near large objects---
Az új játék modokat (Assault és Encunter) ki lehet majd zárni.... néha tényleg szenvedés egy támadás kempelő csapattal, de mégis érdekesebbé tették a játékot ezek a régen várt újjítások.
Kiváncs vagyok a kizárás mennyire lesz elterjedt.
Lehet hogy csak hardcore játékosokkal lehet majd találkozni ezekben a csata fajtákban?
(vagy akik nem is tudnak arról, hogy kikapcsolható) -
fsb1000
nagyúr
Én már csak éjjel mentem kb. 20 kört, de szerencsére 60% körül volt a winrátám ezzel helyre állt a rend..Még a duplázók is megletek egyből, ami általában nem.
Egyébként ha szakaszban nem a legaljára tesz, akkor képesnek kell lenni a befolyásolni a csata kimenetelét valamennyire. Az 50% elvárható, de a 60+ a szokásos. -
fsb1000
nagyúr
A VK2801-el azért vigyázni kell. Drága fejlesztés és veszteséges játszani vele.
Én kedvelem ezt a tankot, de csak funny tanknak tartom.
Sok száz csatát mentem vele és csak most kezd javulni a statom vele, viszont prémmel is nehéz 0 szaldósra kihozni a csatákat. (most akció van)A javítás 9K. A lőszer sem olcsó és ritka hogy prém nélkül 10K összejönne.
A szágoldozás, meg a csatánkénti 1-2 arty leszedése élvezetes.
Akkor lett használhatóbb mikor periszkóp is került rá az amúgy sokat nem érő álcaháló mellé. -
fsb1000
nagyúr
válasz
emerico2004 #434 üzenetére
emerico2004: A PHE klánba való felvételed elutasítva.
Ettől függetlenül bármelyik klántagot megkeresheted ingame és szakaszba játszhattok. -
fsb1000
nagyúr
Grat a Type59-hez! Beinditható a kreditgyár vele, ne tartogasd a garázsban hamár megvan! Képezd a legénységet minimum 75%-ra, de a 90+% az ideális. Egy olcsó venti is sokat számít.
Mehetünk szakaszba vele, mert pár millát nekem is kell gyűjteni. Váltótanknak jó lesz egy t5 vagy kisebb a statot javítani.
A type59 az a tank, ahol sosem figyeltem arra, hogy jó legyen a statja,( győzelem sem érdekelt, mert az csak az XP-t növeli), csak sebezni-sebezni, hogy dőljön a kredit. Ennek ellenére 58% a winrátám vele és 1700 az effratingem. A sebzés átlag csak 1100. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Hétvégi akció!!! [link]
Szombattól hétfőig!
Orosz és USA tankok t6 ig húzhatók könnyedén.
Főleg az M18-at és a T-34-85-t tartom jó vételnek.
Aki prémtankot venne olcsón annak pedig a jól farmoló és személyzet képzésre is kiváló Churchill ajánlott. Csaták felében TOP tank. Lomha, de elég pattogós.Első csata XP-re 5x szorzó
50% engedmény tankvásárlásra
T-34 – tier V
T-34-85 – tier VI
IS – tier VII
SU-76 – tier III
M3 Stuart – tier III
M18 Hellcat – tier VI
M10 Wolverine – tier V
M4 Sherman – tier V200% kredit csatánként
M4 Sherman – tier V
M4A3E2 – tier VI
T-34 – tier V
T-34-85 – tier VI50% engedmény prém tankokra:
Valentine – tier IV
Churchill – tier VKedvezményes prém acc vásárlás:
3 nap = 250 gold (650 gold helyett)
7 nap = 650 gold (1250 gold helyett) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Snakeiboy #409 üzenetére
Átgondoltam, de a HP veszteség figyelembe vétele draw esetén gondokat okozhat.
Írtál rá egy példát, de két azonos tank esetén is tudnék olyan szitut kreálni amikor az első lövés dönt aztán csak búlyocska...
Szeintem 15 perc bőven elég arra, hogy 1v1-ben kinyirják egymást a játékosok, ha akarják.
A draw "büntetés" a campelést korlátozza, meg a pályán való elbújást.
Egyébként ha a draw egyik félnek sem felel meg (mert kiesnek) akkor addig ismétlik a csatát amig jónak látják és csak az utolsót jelentik be a fórumon.-----
jano_77:
Ez a jelentkezési határidő marad. (3 nap a kiírástól számítva)
Csak akkor lesz 1 hét halasztás, ha 8 játékosnál kevesebben jelentkeznek.
Próbálj meg hétvégére egy VK-t összehozni, de ha nem megy akkor majd a köv. alkalommal jelentkezz. Semmiről nem maradsz le szerintem. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Snakeiboy #404 üzenetére
Szerintem is jó ötlet!
------------PHE háziverseny.
Verseny tipusa: Kieséses 1v1
Csata tipusa: Encounter (Ütközet)
Csata időtartama: 15 perc
Pálya/térkép: Ensk
Tank szint: tier6
Tank osztály: szabadon választott
Tank tipus: szabadon választott
Továbbjutó: Az a játékos, aki megnyeri a csatát. (döntetlennél mindkettő kiesik)Jelenkezni ezen a fórumon lehet szeptember 02. 24:00-ig.
A sorsolást (az első párok kialakítását) a lejáttszott csaták száma szerint indítjuk.
A verseny-csatákat gyakorlóban kell lejátszani, nincs semmilyen korlátozás.
(Gold lőszer is használható, de fairplay miatt kerüljük)Pálya/térkép és a limit idő közös megegyezés alapján eltérhet a kiírttól.
Csata eredményt erre a fórumra kell beírni a csatát követő 24 órában. (vita esetén replay)
Max. 72 órát várunk egy csata eredményre továbbjutási szintenként, aki nem jelenik meg eddig az kiesett és a "párja" jut tovább ha itt a fórumon jelzi, hogy kereste a "párját".
Ha egyik sem vagy mindketten jelzik, hogy nem találtak közös időpontott 3 nap alatt, akkor mindketten kiesnek. -
fsb1000
nagyúr
A PHE-hez csatlakozni szeretne több játékos is, akikkel random csatákban vagy nyilt században találkoztam, illetve a klán tagjaitól hallott a PHE-ről.
Kérdésem a tagsághoz, hogy
a, 400-500 csatával rendelkező tagok felvételéről mi a véleménye
b, 14-18 éves korosztály felvételéről mi a véleménye
c, olyan játékosok felvételéről mi a véleménye, akik PH!-n nem regisztrált vagy csak azért regisztrálna, hogy beléphessen---
Tegnap felvettem a fenti kategóriába tartozó játékost, de előtte mentünk pár kört szakaszban. A statja normális volt, de gondoltam, úgy is bénázni fog és lesz miért várakozó listára tenni..... hát nem. Nagyon ügyesen játszott, ha lenne elég ideje és/vagy pénze prémre akkor a második hdani vagy JohnyEasy lehetne pár hónap múlva. -
fsb1000
nagyúr
Szép kör volt! A replayt csak akkor tedd fel, ha úgy gondolod bárki is megnézi (nem kötelező).
Én úgy gondolom kevesen nézik meg, és tanulni se sokat lehet belőlük.
Amúgy is... mostanában olyan káosz van a csatákban, hogy még én is néha elveszítem a türelmem, de csak az okoskódokat meg a csata elején noobozókat , fitymálókat, stb ("már megint egy retard csapat") idiótázom le néha szembesítve az alacsony stat adataikkal.Jó játékosok szinte sosem nooboznak, nem panaszkodnak a többiekre ha meghalnak, hanem sebeznek, "killeznek", játszák a játékukat szép csendben.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
emerico2004 #394 üzenetére
Szia! Köszönöm, hogy "privátban" tájékozattál a tankállományodról. Remélem t6 században is részt veszel majd! A klán oldalán lehet jelentkezni [Join Clan]: [link]
-
fsb1000
nagyúr
A Gift Shopban is elérhetőek már az új csomagok [link], melyekről már korábban írtam: [link]
A dolog szépséghibája, hogy a GiftShop-ban letiltották a más játékosnak küldési lehetőséget, azaz csak magunknak tudunk Giftet vásárolni.
Ez most vagy megint egy méretes bug vagy azzal a nem megerősített hírrel lehet összefüggésben, hogy a hónap végére a "törzsvásárlóknak" további kedvezményeket ajánlottak GiftShoppos vásárlásra.
Magam is terveztem, hogy ezt a kedvezményt tovább adom játékostársak felé.... lehet ez másnak is eszébe jutott és túl sok Type59 ment volna ki csökkentett áron. -
fsb1000
nagyúr
A hétvégi akció remek lehetőség, hogy t6 századhoz megvegyük a KV-1S-t
50% kedvezmény szovjet tankokra:
KV-1 (195K)
KV-1S (450K)
T-150 (440K)200%-os kredit szorzó szovjet tankokra:
KV-3
KV-13125%-os kredit szorzó szovjet tankokra:
KV-4Egyéb:
50%-os kedvezmény fogyócikkekre
3x szorzó a személyzet képzésére (minden nemzet) -
fsb1000
nagyúr
E100-al leugrottam a hidról, kicsit oldalt kell ugrani, hogy rendesen leessen.
Az elöttem ugró IS7 fennakadta a pilléren. Megjavította a láncot és onnan is leugrott a mélybe.
Jó mókák voltak, 3 toltak bele egy jagtigert a szakadáékba (az oldalának állva), majd a kis francia tankomat feltrancsirozták. Felborulni nem lehet, de felnyomódtam a MAUS tetjére ahonnan leestem.ELC-re ráment egy T44. Majdnem 1 percig tartott amig az összes HP-ja lefogyott.
A játék menete is fog valamennyire változni, mert a megszokott helyek némelyike belőhető lesz és új fedezékek is kereshetőek.Ja... fel lehett menni a világitótoronyhoz is.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Snakeiboy #370 üzenetére
Tegnap eset több mint 10-en voltunk aktívak. Az ötleted kipróbálhattuk volna.
De ahogy látom a szalasz is jó móka, mert alacsony szinte néha olyan mintha AI-k ellen játszanánk.Ha Janó megjavítja a gépet kéne vele menni még pár kört, hogy a statját feljavítsuk.
Én úgy gondolom menetközben lehet tanulni, illetve mindenki magának tapasztal.
A rejtözz, fordítsd be a tankot, szüköljön a célzókör, gyenge pontra lőjj szentenciákat mindenki ismeri, de sok száz csatában kell beleszokni, vagy szakaszozás közben belesúlykolni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
[HUN]Dani #366 üzenetére
Ésszerű döntés.... sajnos prém nélkül elég nehéz az élet a WoT-ban. És nem 50%-al ad több lehetőséget a prém acc, hanem sokkal többel.
Nézzünk egy "elméleti" példát.
T6 szinten prém nélkül.
Szerzett átlag XP = 320
Szerzett átlag Kredit = 18.000
Átlag jav. költség = 8.000
Átlag lőszer költség = 2.000
Nettó kredit bevétel = 6.000T6 szinten prémmelk (+50%)
Szerzett átlag XP = 320 --> 480 (+50%)
Szerzett átlag Kredit = 18.000 --> 27.000 (+50%)
Átlag jav. költség = 8.000
Átlag lőszer költség = 2.000
Nettó kredit bevétel = 6.000 --> 15.000 (150%)Tehát nem 50%-al több kredit marad csatánként, hanem 3x annyi.
A többletből nem csak gyorsabban lehet fejleszteni, hanem felszerelést és fogyóeszközt venni, ami tovább növelheti az eredményességet és a játékélményt. -
fsb1000
nagyúr
Ma 2x is voltunk a KURUC-okkal században.
A délutáni 11:0:2 lett az esti meg 6:0:2. A végét egy jó rushal zártuk, ami igen ritka vegyes csapatban t6 szinten.
Kár hogy nem tudunk kiadni egy teljes századot, de azért így sem volt rossz. -
fsb1000
nagyúr
válasz
[HUN]Dani #361 üzenetére
Grat a TankÁszos eredményhez! Jó kis tank, de nekem a PzIII/IV talán még jobban tetszik, mivel "med", gyakrabban van TOP pozicióban, gyorsabb agilisebb az elődjénél..
Az akciós T-25(B)-t is megvettem, pedig a kedvezőtlen MM beosztása miatt nem terveztem. ELég ritka is volt mostanáig.
De úgy látszik sokan beruháztak 750 aranyat, mert többel is találkoztam, először Churchillemet lőtte rommá egy játékos ezzel a kis prémtankkal, aztán magasabb tierben is találkoztam vele, és ott is kemény ellenfél volt.
Ismét megnéztem az adatait [link] és megvettem.
Csak ajánlani tudom, közepesen-jól farmoló prém tank. Agalis, jó átütő erő, gyors és még pattogós is. Jó vele játszani.
Persze azt el kell viselni, hogy a csaták több mint felében a lista alsó felén helyezkedik el. Talán a Type62 lehet még ilyen beosztású. -
fsb1000
nagyúr
Sok usernél előfordul fagyás vagy kilépés, annak ellenére hogy tesztekben vagy más játékban stabilnak tünik a gép.
Nálam van mikor 5-6x is kilép egy nap, aztán pár napig hibamentes.
Rengeteg oka lehet , de bármit is tesztelsz a modok nélkül is próbáld ki előbb a játékot. Gondolom nem tuningolt állapotban tapasztalod a fagyásokat, ha mégis, akkor alapon is teszteld
Ha a hardver rendben lévőnek tünik akkor a leggyakoribb probléma, hogy a háttérben fut a Firefox, vagy a Chrome, illetve a Wot LOgger is okozhat gondot.
A játék reinstallon kivül egy Op rendszer reinstall is segíthet.Ha mégis a hardverre gyanakszol:
Windows kékhalál esetén van hiba leírás, abból el lehet indulni, ha csak simán kilép a játék akkor nehezebb a helyzet.
Gondolom alaplapi hangot és LAN-t használsz. Ilyen lapom nekem is van és javult a stabilítása ha kapott egy LAN kártyát és az alaplapi le lett tiltva. Esetleg a hangot is tiltsd le a lapon és nézd meg úgy mi a helyzet. -
fsb1000
nagyúr
A PHE klán létszáma ismét elérte a 35-öt. [link]
Az átlagos eff érték 1.103, amely szerintem egészen jó eredmény egy "funny" klánhoz képest. A játékosok 30%-a már meghaladta a 1200 eff-et és csak 4-en teljesítenek 900 alatt, de ök is erősen közelítik az átlagos zónát. Egy kis szakaszozással biztos elérnék hamar.A tankállomány szépen fejlődött, átlagosan 53 tankot fejlesztettünk ki, de hogy ebből mennyi van a garázsban azt nem tudni, valószínűleg a TOP tankokból mind: 29 t10-es és 69 t9-es tankunk van.
Az átlagos tankszint (játszott csaták tekintetében) 5.74 ami szintén átlag felettinek mondtható. Kezdetben, 3,5-4 körül jártunk.Effrating szerinti lista:
-
fsb1000
nagyúr
válasz
[HUN]Dani #348 üzenetére
Grata VK-hoz és az érdekes csatához is.
---JohnnyEasy-nek is nagy gratula! Nem csak a klánunk legeredményesebb játékosa, de felkerült a WoT hivatalos oldalára is az AMX 13-90-el elkövetett videója:
[Epic Battle in Himmelsdorf]A csata eredményében szerintem nem csak a magas XP figyelemre méltó, hanem hogy 27 lövésből 27 találata volt:
Destroyed: 2
Damaged: 6
Detected: 4
Shots: 27
Hit the Target: 27
Hits Received: 3
Experience (x3): 8004
Credits: 63262
Repairs: 5038
Achievements: Sniper, Confederate -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Hétvégi akció! Augusztus 17. (05:30 GMT) - augusztus 21 (05:00 GMT)
Milyen rendesek aug 20. is benne van50%-os vásárlási kedvezmény Önjáró lövegekre
Tier II Wespe
Tier II Sturmpanzer I Bison
Tier III Sturmpanzer II
Tier IV Grille
Tier V Hummel
Tier VI GW Panther150%-os kredit szorzó:
Francia tier V BDR G1B
Német tier VII PzKpfw VI Tiger
Francia tier VII AMX M4 (1945)
Amerikai tier VII T20
Szovjet tier VII IS50%-os vásárlási kedvezmény prémium tankokra:
Német tier V T-25(B)
Szovjet tier V Matilda -
fsb1000
nagyúr
Nem kell azt nagyon gyakorlolni....
Pályákat megismerni, tudni hol milyen tankkal lehet találkozmi (hevi, med, light)
Fedezéket keresni, nyilt terepre nem menni.
Tank elejét mutatni, ha szükséges.
Pontosan lőni (beszűkült célkereszt), lehetőleg másik tank gyenge pontjára.
Automata célzást ritkán használni.
Akkor foglalni, ha van rá esély.
Ahol kell türelmesen várni, ahol lehet rohamozni, felderíteni artynak, TD-nek.
----(#328) Daywalker: OK rendben. 18:00-tól megfelel?
funny századra gondoltam, hogy még 1-2 Pz4 beférjen, vagy 6-os orosz TD.
Amúgy KV1-s, VK3601, M18, T-150,
Grille, francia prémágyú/105AM
Esetleg Shermanok. -
fsb1000
nagyúr
Ha valamit használunk, az az In-Game hang. (mumble szervert már nem fizetem)
Jól be kell állítani. Általában ez a nyerő:Beszéd hangerő: 60-70
Mikrofon érzékenység: 30-40
Zajcsökkentés: 80-100----
Szakaszra készen állok.... Ebéd megvolt.
Ha belépsz, megjelenik egy gomb alul [ PHE ], arra kattintva látod ki aktív, lehet csevegni szakaszt szervezni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Daywalker #319 üzenetére
Nekem van mindkettő és a Type59 jobban tetszik és jobban is farmol nálam, annak ellenére hogy én is a heviket kedvelem jobban. Persze én még mentem a "régi" T34-el, amely egy kiváló tank volt és lehet ezért idegenkedem a prém verziótól.
A T34 60%-al drágább is.... és a csaták hosszabbak, komótosabbak vele.
Viszont a lövege igen jó (kivéve töltési idő), simán lehet t10 tankokat is csipegetni.
A Type-al inkább rohangálok, sokat lővök és gyakran belehalok.A Type59 csak ilyen akciókban kapható, aki szeret medezni annak biztos jól megy majd vele.
-
fsb1000
nagyúr
Üdv a klánban!
Jó játékot és eredményes szakaszozást!---
Gift akcióról sokkal több infóm nincs, mit amit itt leírtam: [link]Illetve a "sejtésem" bevált, mert a Gift akciót már meghírdették aug. végére: [link]
Az akció érdekessége, hogy olyan tankok vannak benne amelyeket már nem vagy még nem lehet megvásárolni. Az árakat úgy lőtték be, mintha "rendesen" prémtankként vennénk "bolt"-ban, tehát a korábbi trükk nem válik be: kis tankból sokat vettünk, és az aranyat visszakaptuk.
De azért azt várom, hogy a törzsvásárlók további engedményt kapjanak.Amit ajánlok azoknak akik prémtankot vennének:
PzKpfw 38H735 (f), German tier II light tank
Ez még mindig funny tank (minimaus), a nerfelések ellenére könnyű vele játszani, pattogós, pontos löveg, sok kill, stat javítás. Farmolásra közepesen alkalmas.PzKpfw B2 740(f), German tier IV heavy tank
Csak a B1-et próbáltam, de az is pattogós, gyenge-közepes löveggel, kissé lassú hevis mozgással.
A B2 nagy előnye, hogy az MM csak t4 vagy kisebb tankokkal sorsolja össze.
A kreditszorzója 1.36-os ami elég magas, de ehhez sokat is kell sebezni.
Szerintem közepesen jól farmoló tank lehet.
(ezért az árért inkább Churchill-t vennék)Type 59, Chinese tier VIII medium tank
Akinek még nincs, és szán ennyit egy prémtankra, annak mindenképp ajánlható.
Könnyű vele játszani, és az egyik legjobb farmoló tank még mindig.
---Type 62, Chinese tier VI light tank
A paraméterei és besorolása alapján nem lesz a játékosok kedvence, kivéve a light fanok esetében. Majd az user tapasztalatok eldöntik, hogy mennyire lehet vele farmolni, vagy élvezetesen játszani. A megvásárlásával várnék.
Ebből az árból több t5-ös prémtank is megvásárolható lenne + prém acc. -
fsb1000
nagyúr
Ennek a fórumnak az első hsz-ében megtalálod (jó helyen kerested!):
PHE klán oldala: [link] Jelentkezés [Join Clan]Természetesen előtte a WoT-ban használt emailcimmel és jelszóval be kell jelentkezni a worldoftanks.eu-ra. Jobb felül [Login]
Szerintem ez a lépés maradt ki, mert a [Join Clan] csak ezek után jelenik meg.
---
Ha nagyon nem megy, akkor küldök meghívót, de azt is a worldoftanks.eu oldalon kell elfogadni bejelentkezés után. -
fsb1000
nagyúr
Üdv a Wot játékosok táborában!
A klán oldalon továbbra is szerepel az 1000 csata elvárás, de én inkább csak ajánlásnak tekintem. Elvileg elegendő, hogy PH fórumozó legyél a felvételhez.
Csupán azt lenne jó elkerülni, hogy a klán inaktív tagokkal legyen tele.
Az abbahagyók többsége párszáz csatát vagy 1 hetet játszik.A tankszint kritérium csak akkor lenne bevezetve, ha rendszeresen századoznánk (oda a megfelelő tank kell), de inkább csak random és szakasz csaták vannak.
Sokan játszunk alacsonyabb tierben is, ezért a szakaszozás lehet számodra a jó megoldás.
Ha a klán oldalán jelentkezel, és tényleg úgy gondolod még sokáig játszol ezzel a játékkal, akkor szivesen látlak a klánban.
Azért annak örülnék, ha a t6 szintet elérnéd pár héten belül, mert ha újraindul a századozás, akkor a t6 a minimum.Javaslom olvasd el a "fő" fórum első hsz-t és az ott magadott linkeket. [link]
Természetesen itt is kérdezhetsz, biztos kapsz válaszokat. -
fsb1000
nagyúr
"sodor" klántársunk ötlete nyomán holnapi napra (vagyis mára) pályabejárásokat javaslok.
Az érkező 0.7.5 peccsel 3 új pályánk is lesz. Akik már a tesztszerón kipróbálták segíthetnének tanácsaikkal a gyakorló szobákban.Az új pályák közepes felbontásban:
-
fsb1000
nagyúr
válasz
szalai56 #296 üzenetére
Egy Wot fórumon olvastam előszőr, arról hogy a Gift shopra megint akció lesz július végén (volt már ilyen csak visszavonták pár nap után, mert nagyon fogyott)
Aztán próbáltam utánanézni a kapcsolataimon keresztűl és az utolsó érdemi infó az volt, hogy csak a régi előfizetők kapnak valamennyi % engedményt.
A modiktól engedélyt/állásfoglálást is kértem, hogy az apróban hírdethessem a gift akciót, az engedélyt megkaptam: [link]Csak közben július vége van és semmilyen akció nincs. Gondolom a 7.5 pecs bevezetése, meg a stálingrádi pack EU szerveres gikszere elmosta az egészet.
Egy másik forrásból azt a hírt kaptam (legyen ez szóbeszéd) hogy augusztus végére tolják, vagy rosszabb esetben a köv pecs elé.
--(#297) AlexWolf Részemről nem gond, de ez nem egy pörgős topik. Elvileg csak események szervezések idején van használatban.
-
fsb1000
nagyúr
Talán szerencsésebb lett volna ha nekem írsz elsőként privátot, és akkor a haverod nem von kérdőre a másik topikban miért is írogatok még oda?
Virkir miért tudhatta előbb a döntésed mint én? Nem is PHE tag.
Nagyon unkorrekt dolog volt. Ezt sem tudtad megfelelően elintézni.
Gáz... -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Először is te nem vagy tagja a PHE-nek, hanem egy másik klánnak vagy a tagja (BPPD), ezért talán célszerübb lenne ha a klánvezetés megváltozására írányuló javaslatomat nem kommenteznéd, bár a véleményedre kiváncsi szoktam lenni más témákban.
Én sem szólok bele a Te klánodban ki és miért legyen vezető, te se tedd itt.Másodszor pedig hibás a helyzetértékelésed. A PHE-t 55 fős tagsággal adtam át, és valóban lezártunk egy korszakot, ami után 2 alternatívát láttam. Első gondolatom a megszüntetés volt, de a tagság egy részének kérésére inkább a parancsnokság átadása mellett döntöttem.
A második korszak csak egy vegetálás volt, és szerintem ennek oka elsősorban a passzív vezetés. Timi gyak. semmit nem csinált, még szakaszba is másokkal jár, nem a PHE tagjaival.Én úgy gondolom itt az idő, hogy ez a második korszak is lezáruljon.
-
fsb1000
nagyúr
Szeretném tájékozatatni a tagságot, hogy Timmy-nek (jelenlegi klán vezető), tettem egy ajánlatot arra vonatkozóan, hogy a klán prancsnokságát adja vissza az alapítónak, azaz nekem.
Itt olvasható: [link]A másik fórumban nem fejtettem ki részletesen az okaim, de itt megteszem.
1. A klán eredeti céljai nem valósultak meg.
1.a, szűrési feltétel lett bevezetve a felvételre, nem elég prohardver tagnak lenni.
1.b, a klán vezetése nem szervez századokat, de még szakaszokat sem2. A tagság fogy, melynek oka elsősorban a klán vezetésének paszívítása.
3. Nincs semmilyen toborzás, vagy tagságbővítésre írányuló szándék
4. A klán vezetése ebben a fórumban nem reagál a jelentkezés után érdeklődő PH! userek hsz-eire, nem reagál a felvettett ötletekre (pl házi verseny szervezése), jelenlétével nem tiszteli meg a tagok által szervezett századokat
Összefoglalva: Egy teljesen passzív vezetés alatt vegetáló WoT klán a PHE, amely csak a nevében klán. Gyakran még a köszönés szintjéig sem jutunk el a klán chetben.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bandiras2 #278 üzenetére
Jogos érvek... lehet én viszem túlzásba, de még a Churchillre is raktam töltésgyorsítót, hogy lemenjen 2 sec alá a töltési idő.
Az adrelanin rohamra sajnálom a képességXP-t elhasználni, bár tényleg nem rítka hogy a tankok 10 hp vagy alatta rohangálnak az utolsó esély effektus következtében. -
fsb1000
nagyúr
válasz
bandiras2 #276 üzenetére
Ebből arra következtetnék, hogy a PZ4-et főleg felderítésre vagy hátulról snájperkedésre használod.
Ha jobban belegondolok, mikor a fejlesztésben eljutottam a PZ4-ig, akkor még elég kredithiányos lehettem, és csak a venti ment rá, sőt álcaháló is mert olcsó és leszedhető.Később, amikor farmtankként funkcionált vagy funny tankként, akkor ment rá a töltés- és célzásgyorsító. 100% legénységgel nagyon hatékony, bár a hatásuk csekélynek tünik az amúgy is jó löveg paraméterekhez képest.
A periszkop drága, de legalább leszedhető. Több tankon is alkalmaztam (állóhelyzetben +25% látótáv), de csak néhány pályán érzem úgy hogy hasznos. Alacsony tierben gyakran rak Malinovkára vagy Sztyeppére és ott nagy előny a többi "fapados" tankkal szemben.
Egy dinamikusabb csatában, főleg a frontvonalon, nem sok hasznát venni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Phantomhive #274 üzenetére
Ez a topicot azért indítottam, hogy a PHE-nek legyen egy saját fóruma illetve a másik fórumban kifogásolták, ha klánügyekről beszélgettünk.
A PHE-t meg azzal a céllal alapítottam, hogy mindenki helyet kapjon benne (olvasd el az első hsz.-t) , függetlenül attól mennyit és milyen szinten játszik. Pont az olyanoknak mint te, vagy én vagy mások, akik közösségben szeretnének játszani.
A PHE jelenlegi vezetője Timyyy, nála kell jelentkezni, ha be akarsz lépni a klánba. A PHE Wot oldalán olvashatod, hogy a felvételi követelemények szigorodtak.Jelenleg nem túl pezsgő a klánélet, de szakasztársakra biztos találhatnál naponta.
Az új játékmodok megjelenése óta nem szervezek századokat, mert nincs aki vezesse a századot. A közelgő 0.7.5 pecs után újabb 3 pályát kell megtanulni, ezért én augusztus végére tervezem, hogy legalább 3-4 taggal el lehet indtani egy századot t4, t6 szinten. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Phantomhive #269 üzenetére
Remélem a klán vezetőjétől pozítiv válast kapsz.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Phantomhive #265 üzenetére
Konkrét kérdésekre könnyebb válaszolni, mint egy bonyolult játékot elmagyarázni.
Van néhány írás kezdőknek, olvasd el, probáld ki és aztán tegyél fel kérdéseket.
Linkeket itt találsz: [link]Az is sokat segítene, ha gyakorlott játékossal szakaszba vagy századba mész és megfelelő szituációban, élőszóban kapod az infókat.
-
fsb1000
nagyúr
A verseny megszervezéshez kéne a Klán vezetők támogatása is, mert ezt a fórumot nem minden tag (szerintem fele/negyede sem) olvassa.
Ha jól emléxem csak a vezetők tudnak körlevél szerű üzenetet küldeni WoT-ban.Igazából akkor lenne értelme, ha a jelenlegi 35 főből legalább 6-8-an támogatnák az ötletet.
Egyéni versenyt, vagy saját célokat naponta is tüzhetünk ki magunknak, ahhoz nem kell Klán versenyt szervezni.Egyébként az eredmények ellenőrzéséhez elegendő lenne reggelni Wot névvel erre az oldalra, mert napi bontásban mutatja a statot és semmit nem kell lementeni/feltölteni: [link] (sajnos épp a kill/nap értéket nem mutatja....)
-
fsb1000
nagyúr
Sziasztok!
A Klán vezetésének és a tagoknak a következő javaslatott tenném.Szervezzünk versenyt.
A verseny célja az lenne, hogy kicsit felpezsdüljön a Klán élet. Esetleg új tagokat is szerezhetnénk általa.
A verseny tárgyára nincs konkrét javaslatom, de olyan mérhető teljesítményre gondolttam, amely nagyjából tier és harckocsi állomány független.
Pl. Vasárnap ki tudja a legtöbb kill-t elérni.
Vagy 10 egymásutáni csatából ki tudja a legjobb győzelmi/vereség arányt bemutatni.
stb
Aztán lehetne olyan is, hogy adott tankra (amely a legtöbbelnek a garázsában van) írunk ki elérendő célt.A jutalom lehetne "erkölcsi" forumban dicsőség tábla, vagy akár valamilyen konkrét gift is.
-
fsb1000
nagyúr
Amint lesz egy vállalkozó szellemű FC.
Nekem még tanulni kéne az új játékmodokat. Ha jól számoltam a csaták fele nem a régi Standard Battle. Persze t6-ban valószinűleg az ellenfél sem felkészült, de azért nem lenne rossz úgy elindulni, hogy nagyjából tudjuk hogy lehet nyerni.
A béna.. hezitáló taktika nagyon morálromboló, elöbb oszlik a század, mintha jó csapatok ellen veszítenénknk 3 kemény csatát. -
fsb1000
nagyúr
t4 század nem sikerült, nem volt elég jelentkező.
t6 század eredménye 7:0:4, de nem volt ilyan sikeres mint a hétvégén.
Asszem 2 csatát is 11:0-ra nyertünk (egyik talán R_O_R ellen), de ez inkább az ellenfél gyakorlatlanságának volt köszönhető. Kettőt meg úgy vesztettünk, hogy lett volna esély a győzelemre ha jobb a taktika, vagy nincs kavarodás.Ma több PHE tag is jött játszani a meghívók alapján, sajnálom hogy pont ma nem voltak elég pörgös és izgalmas csaták.
-
fsb1000
nagyúr
Ma "kezdő" t4 századot indítottam T-28, PzIII és artykkal.
Késöbb ha lesz rá igény t6 "közepes" századot is indtok. -
fsb1000
nagyúr
OK, majd kiírom, bár a kis létszám miatt nem épp előre tervezett a dolog.
Belépek és ha nem vagyok fáradt, meg van elég ellenfél akkor indítok századot.
Első várakozás játékosokra max. 10-15 perc, csaták között 5 perc. Én nem rabolom senki idejét, főleg nem a magamét, ezért oszlatom a századot időtúllépésnél.A rushhal inkább az a baj, hogy a random reflexek élnek és mikor szemben megjelenik 3-4 tank, akkor megálunk és fedézéket keresünk.
Ehelyett menni kell tovább, elsők felveszik a lövéseket, többi elmegy a védők mellet és oldalról lövi azokat. Láncolt társat kerülni, nagy HP-s elől kicsi hátul, de menni kell...
Rushnak kell hogy célja legyen (nem Pushról beszélek), ha a cél a cap zóna, akkor oda kell valamilyen capelési stratégia, különben fedezék híjján szétlőnek, resetelnek.
Ráadásul t6-t8-ban max. 5-6 Hevy tankkal lehet rusholni, kivéve ha erre rákészülünk.Eddig csak t6 száztad volt a hétvégén és a játékosokkal nem volt próblémám meglepően jól játasznak az 2-3K-s játékosok is.
(pénteken volt gond.., amikor mások századát vezettem, vagy sajátban kisérleteztem) -
fsb1000
nagyúr
Tegnap 10 csatát, ma meg 9-et századoztunk. 3-3 vereségünk volt, azaz 66% felett volt a winratio. A PHE-ből 2-3 voltunk, a többi vegyes.
Sajnos mindkét esetben nem magyarokkal is kellett a századot feltölteni.
A legtöbb esetben nem a taktika számított (fele csapat nem hallotta, nem értette, mást csinált), hanem néhány játékos egyéni teljesítménye.Azért... T6-ban továbbra is könnyű győzni... és volt náhány izgalmas csata.
Viszont a rush felejtő... erre számítottam. Klánon belül is sokat kéne gyakorolni, meg a foglalási technikákat.
Az is lehet T6 században túlértékeltem az artyk szerepét, mert a csaták felében inkább a HT-k döntötték el a győzemet. Vagy nem tudtunk jól spottolni, vagy az artysták bénáztak. (velem az élen) . -
fsb1000
nagyúr
A sikeres századnak 3 fő eleme van:
1. Megfelelő tankállomány
Csak a század szintjének megfelelő tankok kerülnek beválogatásra. Pl. "Közepes" században egy jellemző felállás: 3 db t4 arty és 8 db t6-os tank. Ebből max 2 db TD (lehetőleg mozgékony Slugger vagy Helicat, JagPz felejtős) és max. 2 db med (elsősorban VK3601). Az egyik arty helyett t4 Light is elképzelhető, de leginkább csak T-50.2. Megfelelő játékosállomány
Ha van elegendő játékos a várakozó listában, akkor játéktudás(stat) alapján is lehet válogatni, de klántárs mindig előnyben részesül. A században hasznos játékos nem csak ügyes, de képes végrehajtani a rá kirótt feladatot kellő fegyelmezettséggel és kreativitással.3. Field Commander (század vezető vagy parancsnok) és taktika.
Tapasztal játékos vezesse a századot, aki ismeri a pályákat, ismer kipróbált taktikákat és azokat képes variálni tankállománytól függően, valamint kellő eréllyel irányítja a játékosokat.
A közepes taktika is jobb mint a semmi, de a jó taktika semmit sem ér, ha a csapattagok nem hajtják vágre.---------------------------------------------------------
Századra vonatkozó "elvek" amelyeket csata előtt és közben is érdemes sulykolni:
Nem várható el a random csatákban rögzült reflexek (rejtőzködés, killéhség, lemmingezés, stb.) elhagyása, de egy szervezett században másként kell játszani.Győzelem a cél, lehetőleg kredit maximalizálással. Ha van rá mód, akkor az ellenfél összes tankját elpusztítjuk, de a foglalás ("cap"-elés) is fontos taktikai elem.
A legtöbb taktika a csapaterő asszimetrikus megosztására épül, így mindig lesz 2-3 játékos, akik lövéshez sem jutnak, vagy tankjuk hamar elpusztul. A taktikák másik fő jellemzője (pályafüggő) az arty előny megszerzése.
Az artyk (önjáró lövegek) a század legértékesebb harcjárművei. Nekik spottolunk (ellenség felderítése) és az artykat védjük. Az arty védés nem azt jelenti, hogy mellé állunk, hanem az arty pozícióktól távolabbi védelmi vonalat vagy ellenőrzött területet hozunk létre, hogy ne tudják felderíteni és közelről lőni az önjáró lövegeket.
A Nehéz tankok (HT) fő feladata a tűzerő biztosítása és a megfelelő időben és helyen felvett sérülések elszenvedése (értsd golyófogó).
Ha van Könnyű tank a században, akkor esetenként beáldozható az ellenfél artyjainak bespottolására egyéb felderítő feladatai mellett.
A Medek és a mozgékony TD-k felderítenek és a Nehéz tankokat támogatják. Fontos szerepük lehet a visszaérkező bázis védelemben, illetve resetelés. Ha van lassú TD, akkor főleg hátulról támogat vagy védelmi pozícióban marad.Arty elsősorban artyt lövi. Ha az ellenfél artyját sikerül bespottolni, akkor azt célozza, spot eltűnés esetén is oda lő. Ha több arty bespottolódott akkor jelölik melyiket lövik.
Egyéb esetben arty a nagy HP-s tankokat lövi (Nehéz tank előnyben), kis HP-seket, lesebzett tankot meghagyja a saját tankoknak, ha tűz alatt áll.A Tankok mindig a kis HP-s ellenfelet lövik és semmisítik meg, hogy csökkenjen az ellenfél tűzereje. Több kis HP-s ellenfél esetén, vagy ha nincs ilyen, akkor a legbiztosabban eltalálható célt választják. Spotter kilövése elsődleges feladat, illetve ha van lőtávon belül bespottolt arty.
Rohamnál vagy előrenyomulásnál mindig a nagy HP-s tank megy elől. Ha lesebzik hátra maradva követi a többit. Közelharcnál nagy HP-s védi a kis HP-st (értsd elé áll), hogy leadhasson még pár lövést.
Egyéni és kamikáze akciókat kerüljük, fedezék és arty mentes hely keresése alapfeladat, amit kiegészít a fedezékből való spot adás a saját artynak vagy más tankunknak.
Ha bázist foglalunk max 3-4 tankunk capel, többi védi a foglalókat. A legrégebben capelőt kell védeni elsősorban, akár tankfedezékkel.
Ha bázisunkat foglalják, akkor a fő cél nem a kill szerzés, hanem hogy minden foglaló kapjon találatot (lehet critikal is). Resetelésnél jelölni kell kit lövünk, hogy a csapattárs másik tankot lőjön. -
fsb1000
nagyúr
Ma újra indítom a PHE századozást.
Láttam, hogy az aktívítás nem túl nagy, ezért nem tiszta PHE századok lesznek, de jó lenne ha a magot 2-3 csapattárs adná. Nem akarom erőltetni a dolgot délután csinálok egy századot és küldök klán meghívót, akinek van kedve jönni az jön.Kb. 3 hónapig voltam távol, sok klánnal századoztam, próbáltam tanulni: megismertem FC-ket, vezetési technikákat és taktikákat. Ezek többsége t10-ben működött, de szeretném t6 és t8-ban is kipróbálni. Szóval vezetném a századot, de jó lenne ha jönne még valaki aki Field Commanderkedne..... én szívesen vagyok fegyelmezett katona is.
Már az első próbákat megtettem, és főleg a század létszámával volt a gond. Pár gyereket kizártam, és legalább annyian kiléptek, mert a századvezetést nem gyerekzsúrnak meg közös megbeszélés eredményének képzeltem el. És persze nem kiméltem kritikával illetni azokat, akik fütyültek az utasításokra (aszongya lehalkította a fülest és meddel cempelt) vagy épp arty-val ment spottolni.
-
fsb1000
nagyúr
Köszönöm!
Elküldtem a jelentkezésem, egyik fő okom a belépésre, hogy szeretnék ismét tankszázadokban játszani. -
fsb1000
nagyúr
Szevasztok!
Szeretnék jelentkezni a PHE-be.
Mielőtt beadnám a "hivatalos" kérelmem a WoT oldalon, szeretném a klán vezetésének és a tagok véleményét is kikérni. -
fsb1000
nagyúr
Tisztelt klántagok és vezető(k)!
Holnap elhagyom a klánt és megpróbálok eljutni CW csatákba.
Azt még nem próbáltam ki....Mindenkinek további jó játékot és győztes csatákat kívánok!
Remélem a PHE megmarad egy kellemes játékközösségnek, vagy akár képes lesz fejlődni, hiszen a játékosállomány az átlagosnál erősebb.
Akinek van kedve velem WoT-ban játszani, az bátran hívjon szakaszba, de századba is szívesen megyek. Szép időszak volt, köszönöm minden klántagnak!FSB1000
-
fsb1000
nagyúr
Sziasztok!
A mai napon átadtam a [PHE] Prohardver Harckocsi Ezred vezetését, azaz a parancsnoki posztot Timyyy21-nek.
Az eredeti - megszüntetésre vonatkozó - bejelentésem a tagok kérésére megváltoztattam és a parancsnoki státusz átadása mellet döntöttem. A PHE jővöbeli vezetésével kapcsolatban semmilyen kikötést vagy kérést nem fogalmaztam meg.
A PHE taglétszáma átadáskor 55 fő.Mindenkinek eredményes és jó játékot kívánok!
FSB1000
-
fsb1000
nagyúr
Mivel nem kötöttem ki vétó jogot magamnak, bárki átveheti akit legalább 7 másik PHE tag támogat ezen a fórumon.
Eddig Ő az egyetlen jelölt, mert piftuka nem jelentkezett.
--Szerk:
Jelenleg 55 fő a taglétszám. 15% támogatás elégséges az új parancsnoknak. Csak annyit kell ide írni, hogy "támogatom". -
fsb1000
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HP Rack és Tower szerver bazár
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest