- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Ezt a hangot már párszor hallottam, de nem jöttem rá, hogy mi lenne. Általában a reggeli indítás után hallom a nap többi részében nem. Mi lehet ez a kattogás?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Mauzes
addikt
válasz Gabesz87 #192299 üzenetére
Kamunak tűnik a szervizkönyv, tényleg annyit tudsz egyelőre csinálni, hogy a holland szervizt megkeresed.
Viszont nekem elég furának tűnik (de kérlek tegyétek hozzá a ti infótokat, ha van), hogy ha a "fejlett" Magyarországon a VW már jó ideje nem vezet papíron szervizkönyvet, akkor mégis hogyan van az összes kereskedő (nepper) által behozott autónak mindig gyanúsan pedánsan kitöltött és pecsételt szervizkönyve?
-
veterán
válasz Mauzes #192304 üzenetére
2016-os magyar Golfhoz sorszámozott fizikai szervizfüzet jár. Benne a PR kód matrica, bélyegzők.
Nekem a virtuális a gyanús (kinyomtatva lobogtatva, semmi pecsét). Bemész vele a VW márkaszervizbe és elhajtanak, hogy semmi közöd hozzá.
Melyiket könnyebb otthon "előállítani"?
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz iceQ! #192302 üzenetére
Ilyenkor nem próbáltad állítani hogy hova fúja a levegőt vagy külső belső keringetést hátha elhallgat és megvan hogy mi csinálja
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
iceQ!
addikt
válasz bul07 #192306 üzenetére
Nem próbáltam. Amire gondolo itt hírtelen, hogy a jobboldali hõmérséklet csappantyú állítómotor -V159 hibás. VCDS hozta is, a többi jó. Annak lehet ilye hangja?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #192308 üzenetére
Az mindig kéznél van.
Hogy csináljam ezt a műveletet?
Más:
Ezt a belső műanyag borítást, hogy tudom eltávolítani? Csavar fogja vagy csak kipattintom?
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz molnarpeter #192308 üzenetére
Nem kell hozzá VCDS, klímagombokkal is kivitelezhető.
-
iceQ!
addikt
válasz MunezXBK #192310 üzenetére
Ez jó ötlet volt, most nem jött az a hang. Ennyi lehet hogy segített is?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
-
cech19960320
tag
Sziasztok!
Újra a véleményetekre lennék kíváncsi.
Továbbra is 1.6-os 2017-es diesel, automata Octavia.Nem sokáig lesz már nálam (feltéve ha egyszer le is gyártják az áprilisban megrendelt újat )
Viszont mivel maradna csereautónak, nem ártana ha nem egy romhalmaz lenne.A következő, számomra zavaró jelenség lehetséges okára lennék kíváncsi:
Hideg motornál indítás után gyorsításnál olyan jó kis csattogós, traktoros hangja van a motornak, főleg olyan 1400-1700-as tartományban. Felette ez a hang elhalkul, illetve ahogy melegszik a motor, úgy kezd megszűnni a jelenség. 60fok körül már teljesen normális hangja van.
Nemsokára megy szervizbe, ha tudnám mi lehet az oka, szólnék hogy nézzenek rá. Sajnos maguktól semmit nem ellenőriznek kb, még a fékbetéteket sem voltak képesek megnézni, és szólni hogy cserés, több autónál.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Passat B8-nál a kesztyűtartó hűtés hogyan működik? Jobb oldalon is hiába megy a klíma, a kesztyűtartónál alig fújja a hideg levegőt. -
Gabesz87
veterán
válasz gyenesmartin #192317 üzenetére
Van benne egy "tekerő" amivel szabályozni lehet.
-
Gabesz87
veterán
válasz macilaci78 #192319 üzenetére
-
choco01
addikt
Sziasztok,
Passat B7 2.0 CR TDI + DSG (6 sebességes) kombinációról mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
addikt
válasz choco01 #192326 üzenetére
Nem én vagyok az embered, aki ért ehhez. Ha ismered az autó gazdáját, akkor és az előéletét, akkor nagy baj nem lehet (persze ez semmire nem garancia, tönkre mehet ettől minden). Többet csak akkor tehetnél a "hibátlan" autóra való törekvéssel, ha újat vennél
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Ha felkapcsolom a lámpát nincs visszajelző led. Ez normális? A csajom Polojaba legalább a kapcsolónál világít zölden. Itt még az sem.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
+molnarpeter:
Most manuál 1.6-os B8-at használok, ahhoz képest valamivel hangosabb a motor de egyenletesen jár. Ez ha jól értelmeztem CFFB motor.
Mentem vele emelkedőn, tolattam is felfele lassan és gyorsan is, nem remegett jobban mint az 1.6, nem ugrott meg, többször próbálgattam a lassú elindulást, de szépen ment. Szerintem jókor váltogat el, nem nagyon venni észre, max ha hirtelen fékezek aztán nagyobb gázt adok akkor érzeni hogy jobban megindul. Áttettem sportba mentem vele 150-et szépen tartotta, nem vettem észre semmi rendelleneset.A végén még a parkolóban kapcsolgatta D>>R R>>D meg ugyan ez P-ből is, de egyáltalán nem hallottam vagy éreztem hogy a szerkezet is kapcsolt volna, nem ütött nem rántott. Hatvanezernél cseréltek benne váltóolajat és szűrőt a németek márkaszervízben az tuti, meg a mostani gazdája a biztonság kedvéért száznegyvennél cserélt benne olajat meg szűrőt. Én most ha megveszem akkor kapna új komplett vezérlést, minden szűrőt és váltóolajat az biztos. Ilyen váltó átmosásnak van értelme?Meg ami esztétika, nincs bene tempomat néztem 50+áfa fejében van akik építenek bele, továbbá ilyen CD-s pár soros kijelzős gyári fejegység van benne, találtam 50-60 körül gyári bontott LCD fejegységet, az menne a parkoló radarral?
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Adott egy 2007-es VW Jetta, BXE motorkóddal. Csütörtökön hátsó fék csere lesz, féktárcsa + fékbetét.
Viszont akadt egy kis gondom.. Rendelném a cuccokat hozzá, sajnos nincs nálam a kocsi, hogy le tudjam mérni, csak Hétfőn vagy Kedden tudnám. Van ötlet, hogy hogy tudnám ki deríteni, hogy a kisebb vagy a nagyobb kellene rá? Amit néztem, az a ATE márka.
Köszönöm. -
-
-
veterán
@Mágus:
Az esőérzékelő hiba user error volt, miután bepipáltam, itthon teszteltem és rendben működött.
Köszönöm szépen a segítséget, az rászánt idődet!Lehetséges magyarázat: amikor frissítette a szaki a multimédiát új funkciók kerültek bele (Android Auto, Performance monitor + a tükörbillentés). Valószínűleg a ki- bekapcsolható esőérzékelő is ilyen új feature, és én nem kerestem a beállítások között.
-
grizlisandor
veterán
válasz zeus_2k14 #192341 üzenetére
1ZM, az első fék, a hátsóra nem látom PR-kódot, majd a többiek hátha.
Lehet a legegyszerűbb lenne megbízni egy szerelőt, a beszerzéssel is, gondolom nem te fogsz féket szerelni.
-
choco01
addikt
Ezekkel a RCD 330 vagy 360 alis rádiókkal megy a gyári tolatóradar?
-
-
choco01
addikt
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Tavaly vettem egy Skoda Roomster Scout 1.6 autót, amivel meg is vagyok elégedve egy-két bosszantó apróságtól eltekintve.
Az egyiket megosztanám veletek, hátha valaki már találkozoztt ilyen hibával.
Ebben az autóban az automatikus klíma van (Climatronic), és amikor megvettem már voltak vele gondok, de alapvetően működött. Sokszor elfordult, hogy a kijelző teljes piktogrammokkal villogott induláskor, és a ventilátor is nehezten pörgött fel. Godoltam, ventilátor hiba. Ezt a kiolvasott hibakód is alátámasztotta.
A szerelő ki is cserélte egy utángyártott típusra, ez most már könnyen felpörög, de a hibajelzés maradt.
A kijező villoogás, és a hibakód is visszajön hiába töröljük ki.01273 - Frisslevegő ventilátor (V2)
000 - Ismeretlen hibakód feldolgozás. - időszakosA ventilátor csere előtt is ugyanez a hibakód volt, annyi külömbséggel, hogy az "Ismeretlen hibakód feldolgozás" helyett Ventilátor hiba volt bejegyezve.
A klíma működik, annyi szokott előfordulni, hogy ha úgy indul, hogy villog a kijelző, akkor nehezen kapcsol be automatikusan, de ha rátekerem kézzel, ajókkor elindul.
Nem új autó, ezzel tiszában vagyok, de akkor is bosszantó tud lenni. Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg! Előre is köszönöm.
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Brave_86
aktív tag
Jelenleg ez van:
Exide 1S0 915 105A - 12V 59Ah 320A DINMelyiket vegyem?
Exide 12V 60Ah Start-Stop akkumulátor EFB jobb+ EL600 640A
Varta Blue Dynamic EFB-Start Stop akkumulátor 12V 60Ah 640A jobb+
Vagy esetleg egy 3.at?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 4
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk